Kopie Dvojčátka 2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1520
7.11.13 20:25

@romcame dle korigovaného věku. Jde mi o rozvoj nervové soustavy a mozku, dle data narození na tom nejsou vývojově určitě stejně jako dle korigovaného.
My jsme teda jen o 5 týdnů dřív, ale o to víc bych se nad tím na tvém místě zamyslela. Očkování není jen plus, je to i minus, na netu jsou naprostí odpůrci i zastánci očkování, já si vzala z každého něco a snažím se najít zlatou střední cestu. Do půl roku nic žádné očkování, pak pozvolna.

• načítám...
2257
7.11.13 20:28

@Draculka jojo díky no uvidím co mi řekne jeste neurologie

• načítám...
1495
7.11.13 20:30

@eraguška Tak ona mě to asi sestřička špatně řekla, protože byla na mě docela napruděná když jsem jí řekla, že chci jen Hexu, že zatím žádné další očkování dávat nebudeme, protože se mě nelíbilo, že do nich chtěla nacpat ve 3 měs 2 očkování. A když jsem se ptala mudr, jestli je budeme tak brzo očkovat, že ještě podle korigovaného věku nemají 3 měsíce, tak mě řekla že pokud neměli žádnou námitku na neonatologii, tak nemá důvod to odkládat. Tak máme za sebou 2× Hexu a zatím /ťuk, ťuk/ to kluci snášejí dobře…

• načítám...
1520
7.11.13 20:35

@Lojzofka ono se to bohužel nemusí projevit hned, ale třeba až za pár měsíců nebo i let.

Když je nechám očkovat po půlroce, tak se s prominutím prd stane a mimča už budou aspoň krapet starší.

• načítám...
5724
7.11.13 20:37

@Lojzofka @Draculka, u nás je naštěstí dr rozumná, ani omylem nedá 2 očkování za ráz a pokud budu chtít, klidně očko odložíme, záleží jen mně

• načítám...
1520
7.11.13 20:40

@eraguška tak to máš super, že máš dobrou dr. Popřemýšlej nad tím, mě to fakt přijde strašně brzo.

• načítám...
5724
7.11.13 20:43

@Draculka, zatím jsem to odložila a to právě protože se dr do toho vůbec nechtělo a kdy začneme s hexou se právě budem domlouvat v pondělí, ale myslím, že očkovat ještě nebudem :P

• načítám...
1520
7.11.13 20:55
  • načítám...
1967
7.11.13 21:41

Ahoj holky taky se přikláním až k očkování po půl roce kdy se v mozku začíná uzavírat Hematoencefalická bariéra a to v půl roce korigovaném věku. Spousta z nás dvojčatových maminek má nedonošené mimča a u nich je mozek nezralejší než u donošených dětí. Už jsem tu jednou psala naší zkušenost, nejstarší chlapeček a to je donošený měl první Hexu v 7měsících a druhou v 8 měsících a po druhé měl regresi ve vývoji :zed: dětskou to nezajímalo, neurolog mi řekl, že musím počítat s tím, že očko může mít následky :! :zed:

jak píše @Draculka je třeba si něco zjistit a nenechat to na doktorech, jsou to naše děti a my za ně máme odpovědnost

• načítám...
1520
7.11.13 21:59

@rusovlaska.e a po téhle zkušenosti dvojčata očkujete taky Hexou nebo nějak jinak? Pořád sbírám info a zkušenosti ostatních, abych se mohla co nejlíp rozhodnout. :think:

• načítám...
1967
7.11.13 22:23

@Draculka jo dvojčátka měli Hexu v 6korig a na další dávku jdeme až za dva měsíce po první a dáme schéma 2+1 a poslední dáme až v 16korig neboli 18bio a splníme tak i vyhlášku

• načítám...
1520
7.11.13 22:30

@rusovlaska.e a něco dalšího k tomu jste dávaly? Prevenar?
Schema 2+1 bych taky chtěla, jen mám obavu, že naše mudr. na mě bude zírat jako bych spadla z jahůdky :pankac:

Sakra měla jsem jít spát. Poslední dny se pořád budili kolem 22h na jídlo, tak čekám a čekám, nechci jako včera mít budíček 5 min po usnutí. A dnes samo spí a já tu čumákuju :zed:

• načítám...
5724
7.11.13 23:23

Momentka

• načítám...
1520
8.11.13 07:48

Taky se pochlubím :)

• načítám...
1495
8.11.13 08:02

Tak já teda taky… :hug: