Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lojzofka mě nepřijdou vůbec podobní, každý jiný, i povahově. Kluk kliďas, holka ďáblice ![]()
Eraguška - tak naše doktorka chce doplatit Prevenar, prý VZP celé nehradí. tak nevím. ![]()
Holky, krásný fotky, já už bych se taky chtěla pochlubit
ale zatím jsem 3v1..
Holky, můžu se vás na něco zeptat. Neberte to nijak špatně, ale nebojíte se, že když očkujete děti až po půl roce života, že můžou něco chytnout (viz. momentálně hodně zmiňovaný černý kašel nebo třeba právě ty pneumokoky ). Přece jen do půl roku jsem ze svýma holkama doma neseděla. Koukám na to asi trochu jinak. Jsem doktorka farmacie a v práci vidím spíš ty následky těch nemocí. Svoje holky jsem nechala naočkovat hned ve třech měsících. Byly narozené 37+1 s váhami ale jen 2360g a 2160g. Doufám, že mě neukamenujete. Spíš mě zajímá názor ![]()
@Martina139 neukamenuju
návštěvy jsme nezvala, s dětmi jen k lékařům a to v době kdy je poradna a né mezi nemocné, dodržovnání hygieny a strach jsem měla. Strach, že se zařadíme mezi děti s následky po očkování ten je ještě větší.
@rusovlaska.e píše: … strach jsem měla. Strach, že se zařadíme mezi děti s následky po očkování ten je ještě větší.
Pod to bych se mohla podepsat. Proto hledám zlatou střední cestu, abych neočkovala zbytečně brzy ani moc pozdě.
@Martina139 no vzhledem k tomu že kluci měli 790g a 720g tak je taky zatím neočkuji a čekám jak se k tomu vyjádří neurologie, neonatologie a doktorka na vojtovu metodu. Pak se rozhodnu
@nataalka píše:
Eraguška - tak naše doktorka chce doplatit Prevenar, prý VZP celé nehradí. tak nevím.
Ano, vzp cele nehradi, ale dr musi napsat ve vykazu, ze jsou nedonoseni a proto je ockovano prevenarem hrazenem v plne vysi, take mam vzp a kluci ho budou mit plne hrazen, zalezi na tvoji dr aby si to vyridila s vzp, ale mas na to narok a vaha deti musi byt max 2500g.
@Martina139
Jsem taky farmaceutka a protože manžel je neurolog, vidím zase víc do těch následků po očkování a proto se podepisuju pod to, co tu psala Draculka- v půl roce a všecko zvlášť. Ano, nákaz se bojím, ale necourám s dětma po obchoďáku a návštěvy k nám můžou jenom zdravé.
Syn měl novorozenecké křeče, jeho mozek není OK a pokud se teď do 6 měsíců setká s infekcí (tedy i s antigeny ve vakcíně), může to mít ošklivé následky, třeba Westův syndrom. Toho se bojím víc než teoretické možnosti, že chytíme černý kašel…
Naše holky budou mít 10 měsíců a nemají žádné očkování. Prostě se toho bojím.
@Draculka jsem si všimla, ze jsem ti neodpovedela na všechno všichni kluci budou mít jen povinné očko a to hexu 2+1 a mmr před školku první dávku a další až před pubertou
Hezke fotky ![]()
@Agrimonia děkuji za příspěvek, to mne utvrdilo v tom, že jsem se rozhodla správně. Neurologických následků se bojím víc než kašle, který je nejrizikovější pro mimi do 3 měsíců, máme už skoro 5.
Po obchoďácích taky necourám (s mimči, sama jooooo
) s kočárem chodím hlavně do přírody se psem nebo za rodiči na hřbitov, tam asi toho moc nechytnem ![]()
@rusovlaska.e díky, Prevenar se mi moc nechce dávat. a díky za pochvalu fotky, chci ji nechat babi dědovi vytisknout na obraz, našla jsem slevu:
http://www.zapakatel.cz/…-vytvorte-si
Je pravda, že naše doktorka nás do žádného očkování netlačila. Kdybych chtěla, tak bych očkování asi taky mohla odsunout. Vše je na domluvě. Ale po pravdě ani mě to nenapadlo. V okolí jsem naštěstí nezaznamenala větší komplikace po očkováních a holky byly donošené a podle neurologa vývojově min. o měsíc i víc napřed. Jsem docela mile překvapená, že se vytížené maminky dokáží ještě tak podrobně seznámit s tímto problémem. Takové bych brala v lékárně pacienty.
Ahoj holky, jdu pozdravit, kluci jsou cvalíci, očko zatím nemáme žádne, rozhodnutí padne až 18.11., Šimonek je značně náročné dítko, tak jak se od začátku choval jako mouchy snězte si mě, tak teď neustále doráží, komunikuje a poloha v leže se mu moc nelíbí, pasou oba krásně a kolikrát spí na břiše a úplně v pohodě, Honzík jak má reflux, tak se do něj snažím cpát před kojením nutriton, no, úspěšnost je cca 10% snad
, je to jak lepidlo, ze lžičky to nejde a když už mu to dostanu do pusiny, tak jí má normálně zalepenou
.
Holky, včera mě začalo bolet prso, nic jsem na něm neshledala, pak v noci horečka a kojení se stalo z toho prsa za trest, takovou bolest bych nepřála teda ani největšímu nepříteli. Teď už mi je o něco líp. paralen to srazil na 38, jinak mám 40 a leduju, leduju, odsávám jak vzteklá, děti kojím nejdřív z bolavého prsu oba a pak je nechám docpat ze zdravého, no, když ráno bude stát za prd, tak musím na gyndu pro atb
, hlavně abych nepřišla o mlíko.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat