Kopie Dvojčátka 2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1520
5.11.13 13:57

@Agrimonia no asi nakonec půjdu do té Hexy, plus Prevenar, ale zvlášť, ne vše napíchat naráz.

Poslední dobou se mi dvojka v noci hodně budí, nastřídačku každou hodinu, uaaa, tak bych se chtěla vyspat v kuse několik hodin.

• načítám...
5724
5.11.13 17:42

Ahoj holky, využívám několikaminutového klidu a jdu vás alespoň pozdravit. Kluci rostou až moc rychle, Šimi má 5150 a Jéňa 4400 (čtvrteční ko). Co jsem postřehla, vedete debatu o očku, já jsem to teď oddálila a i dr byla pro oddálení, podle korigovaného věku jim je teprve 5 týdnů, tak to necháme a uvidíme cca za 14 dní. Začínáme hexou a po ní samostatně prevenar. A holky, co jste měli mimča pod 2500 g, řekněte dr ať to zkusí přes pojišťovnu, plně ho hradí při nedošenosti a dětí s porodní váhou 2500 a míň :mavam: :mavam: :mavam:, letím kojit :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
103
7.11.13 11:40

Ahoj, všechny vás zdravím, tak jak se máte? já stále čekám, co bude.. :nevim: stále se nic neděje..takže holky budou asi donošené úplně předpisově :D

• načítám...
18
7.11.13 13:29

@bocmanka Tak to bud jen rada. Aspon muzes jeste nabirat sily a odpocivat ;) Az se narodi tak je nebudes chtit dat z ruky a porad si je budes prohlizet ;) tak drzim palecky at vse dopadne dobre :mavam:

• načítám...
nataalka
7.11.13 13:35

Eraguška - to očkování platí pro obě vakcíny - při nedonošených dětí zdarma? Hexa i Prevenar? A jaká pojišťovna to hradí - VZP také?

• Upravit
142
7.11.13 13:54

Omlouvam se ze sem vpadam, ale rada bych se zeptala jestli mate zkusenost s bohunicema a pak vas nazor na jaky kocar poridit. koukam na ne a ne a ne se rozhodnout.

dekuju renda

• načítám...
5724
7.11.13 15:00
@nataalka píše:
Eraguška - to očkování platí pro obě vakcíny - při nedonošených dětí zdarma? Hexa i Prevenar? A jaká pojišťovna to hradí - VZP také?

Hexa je zdarma, je to základní očkování - povinné a Prevenar stojí cca 350/dávka/dítě a dává se třikrát. Ano, konkrétně nám ho bude hradit vzp, ale musí to vyřídit dr. Já jsem nikde nic nevyřizovala, jen mi dr řekla, že to napíše na pojišťovnu, že jsou nedonošený a mají i nízkou porodní váhu a tím to skončilo

• načítám...
2257
7.11.13 15:04

Tak máme za sebou první očkování synagysem a jeste to dostaneme 4krát a mezitím už normální očkování :think:

• načítám...
1495
7.11.13 16:30

@eraguška Mě zase mudr říkala, že Prevenar je zdarma a pokud budu chtít místo něho Synflorix, tak že ten se doplácí 450 kč za dávku…

• načítám...
532
7.11.13 17:27

Já se v tom očkování teda nevyznám, my dostali papíry na nepovinné očko na pneumokoky a bylo plně hrazeno, nic o tom, že jsme nedonošení takže máme asi tu hexu, a pak synflorix, no a my dali teda rotaviry a tam pojišťovna vzp hradila každému dítěti 500kč
ww.vzp.cz/poskytovatele/infoservis-a-akcent/infoservis/infoservis-19-2011/pravni-uprava-poskytovani-a-uhrady-ockovani

• načítám...
3605
7.11.13 18:10

Holky jak se tu bavíte o tom očkování, tak my ještě nemáme žádné. Já se teda přiznám, že jsem si nic nezjišťovala a plně důvěřuju svému pediatrovi. Ale nevadí to? Nebo proč se dává už tak brzo?

• načítám...
3605
7.11.13 18:11

Jo a už jsme překonali hranici pět kil. Davídek přesně a Elenka o 50 g více. Dávám už příkrmy, ale elence nejede vůbec nic. Za den vypije tak 500 ml mlíka a sní něco málo mrkve.

• načítám...
5724
7.11.13 20:02

@Lojzofka, to to asi dr obrátila, Prevenar 13 je opravdu doplácen a synflorix je plně hrazen. Jinak mi budeme také teprve očkovat, nechala jsem jim to odložit, tak asi příští týden začnem hexou. A kluci jsou buřtíci jeden 5150 a druhý 4400 před týdnem :lol:, přiberou 900 - 1100 během 3 týdnů, jsou to otesánci :mrgreen:

• načítám...
1520
7.11.13 20:08

@katerinkaaa očkování se správně nemá dávat při váze pod 5kg. A čím později, tím lépe, hlavně pokud jste měli ty problémy. Máme stejně staré děti a taky ještě nejsou očkovaní. Brzo se to dává, ale podle mě zbytečně brzo, je to velká zátěž pro organismus. Je fajn, že máte rozumnou pediatru a necpe vám to.
Příkrmy už taky zvažuju, už jsem koupila nějakou první kaši a miniskleničku „první lžička“. Ale ještě asi vydržím do prosince.

Add očkování.

Hexa je ze zákona hrazená a povinná, místo ní se dá dát PEDIACEL (jedna dávka cca 800,– Kč), je šetrnější pro děti, je v něm lepší dávka proti černému kašli a není tam naprosto zbytečná žloutenka B (ta stačí naočkovat před pubertou, miminko nesexuje a cizí krev taky nedostane), plus je tam méně přídavných látek, hlavně hliníku (o třetinu méně než v Hexe). Na Hexu někdy bývají hodně divoké reakce, cca v 10% případů.

PREVENAR - nepovinné očkování, je prý plně hrazen u předčasně narozených s váhou pod 2500g, jinak se hradí tuším 3 nebo 4 stovky za dávku. Pokud se očkuje před 6 měsícem věku, tak jsou celkem 4 dávky, pokud se začne s Prevenarem po půlroce, tak jen 3 dávky, po roce jen 2 dávky.

Synflorix je v podstatě očesaný Prevenar, je tam těch protilátek méně (proti menšímu počtu kmenů), ale je úplně zadara.

V každém případě (i když doktoři tvrdí opak) není dobré dávat dvě vakcíny najednou, tj. například v jeden den hexa+prevenar je velká zátěž pro miminko. Lepší je to dát s odstupem cca 2 týdny. Sice je to nepohodlné, musí se k dr. víckrát, ale pro dítko je to pozvolnější.

Studovala jsem to teď asi týden, prolézám net a hledám info, nemíním být za slepou ovci jako jsem to udělala u prvních dětí. Po zkušenostech už prostě doktorům nevěřím vše. Rozhodně jsem odmítla nechat očkovat děti ve 3 měsících, to je prostě brzo, mozek a nervová soustava se hodně rozvíjí, dřív než po půlroce je naočkovat nenechám, možná ještě později. Nejsem proti očkování, jsem proti nesmyslnému očkování v raném věku miminek, což ve 3 měsících je prostě brzo.

• načítám...
2257
7.11.13 20:14

@Draculka a myslíš v korigovaném věku a nebo od datumu narození že je necháš očkovat? Právě o tom taky přemýšlím

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+