Kopie Dvojčátka 2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1520
30.10.13 13:04

Taky nám vše dr. píše podle skutečného data narození.
Holky jak to máte s očkováním? Dáváte Hexu? A od kdy? My teď máme jít v 5 měsících (kor. 4m) na první dávku a taaaak se mi nechce to do nich už nechat píchnout, nejraději bych až po půl roce. :think:

• načítám...
1520
30.10.13 13:05

@romcame krásně ti rostou! Už mi net jede, vyfotím a pošlu!

• načítám...
6286
30.10.13 13:20

@romcame taky tak to mamejennarehabilitaci a neurologii se ridi dle korigovaneho a posuzuje se jejich motoricky vyvoj obvodni dela vse dle data narozeni ;)

• načítám...
6286
30.10.13 13:21

@Draculka mame hexu jiz rozjetou a tukam dobre reakce meli ;)

• načítám...
2529
30.10.13 13:50

@Draculka tak mi už máme za sebou 2× Hexu a 1 Prevenar a ten budou mít příští pondělí další. První Hexu měli ve 3 měs. od porodu (korigo 6 týdnů), po 14-ti dnech měli první Prevenar a pak zase ve 4. měs Hexu a tad. Reakce zatím super.

• načítám...
103
30.10.13 13:54

No konečně tu někdo je tak Vás zdravím zombíci :D :mavam: no, já vím, až se narodí, tak sem nepáchnu, nebo jen tak sporadicky. Když já se hrozně nudím, nic mě nebaví, děti u táty, přítel v práci.. :nevim: před chvílí jsem přijela z kontroly, byla sem poprvé v poradně v nemocnici.Budu tam teď chodit už každý týden. A příští středu dostanu termín porodu, tak aspoň něco, dokonce prý můžu p. primáře zkusit ukecat na termín na moje narozeniny, to už by bylo 37+5,ale prý to ani nemusím vydržet a bude to dříve. nález na čípku.. no prý tak na špičku prstu :lol:,ale zatím mám být v klidu, ať to vydržím alespoň ještě 14 dní, pak prý můžu začít skotačit :dance: aby se začalo něco dít. no, ale že by třeba zkontrolovali průtoky, jestli fungují placenty, to ne, to mě zaráží..snad příště. člověk má strach, když kontrola proběhne ve stylu, ukažte já si šáhnu, pojďte dolů, je to dobrý, nic se neděje, uvidíme se příště..pak je strach, jestli je vše o. k. :nevim: :?: váhy mi dnes taky neřekli, ale vysvětlila mi, že když je mimčo koncem pánevním a hlavičku má píchlou někde pod prsama až nahoře, že váhový odhad je zkreslený, čili nemusí být tak malá..to mě uklidnila. jsem se nějak rozepsala, kdo to bude číst :) tak holky, ať Vás dětičky nezlobí. Jo nevíte něco o Adrian? také ležela v nemocnici, potom už se neozvala…

• načítám...
532
30.10.13 14:43

Tak mi včera už dostali poslední očkování a pak až v roce, celken jsme dostali 5× píchance, naštěstí bez horeček, nadměrného řevu a neklidného spánku, snáší to dobře :palec:, je nám 6,5 měsíce, máme oba dva zuby, posun času byl mazec, teď už se konečně vrací na ten svůj režim. Krmíme v 6, pak naposled budíme v 9, a pak už jíme až v 6 ráno, mezitím si povykládáme v noci, to by mě čerti vzali, dudlík nepomáhá, ten si vyndají a kecají, vždycky jim říkám, kdyby aspoň mluvili zároveň a ne a střídačku, takže třeba stejně od 4 nespím, páni se pak vykecaj a usnou :zed:

• načítám...
12605
30.10.13 15:20

Ahoj holky! Já jsem tady zas dlouho nebyla a nestačím se divit :D Jaký korigovaný věk? Moje holky se narodily 35+4 a normálně se všechno řídí podle data narození, ne podle TP… Akorát když jsme byly na neurologii, tak dr. odečetla těch 5 týdnů se slovy, že jim je v tom případě šest neděl (to bych řekla, že tou dobou, byly vyspělejší než na šest neděl…), ale ona ta dr. byla dost šílená, takže jí neberu vážně. Dokonce nás vyděsila tím, že má Tereza uzavřenou fontanelu, přitom jí vůbec uzavřenou nemá… A to jsme byly, prosím ve vfn na Karlově, kde bych čekala fakt ty nej doktory… :roll:

• načítám...
12605
30.10.13 15:24

A jinak včera byly holky poprvé na očkování, 1. dávka hexy a teda teplota jim pěkně lítá i dneska… za 2 týdny jdeme na Synflorix a za další dva na hexu a pak se to bude takhle střídat.

• načítám...
1495
31.10.13 08:37

@Draculka jak vidím tak to s tím spaním není hrozné jen u nás…přesně to samé..do půlnoci spinkají a pak co hodinu vzhůru…někdy jim stačí jen půl hoďky…,někdy se napijí, někdy si jen 4× cucnou a spinkají dál. Včera večer to tak bylo už od 22hod, přemýšlela jsem jestli má vůbec smysl jít spát. No a spinkání přes den..půl hodiny a stačilo, chvilku si pak vydrží hrát sami, ale pak už musím já..hrkat nad něma s hračkama atd…ale to se jim líbí a vydrží tak dlouho ležet a dívat se.

• načítám...
1520
31.10.13 10:23

@Lojzofka jéééé konečně někdo „normální“ :mrgreen: spánek to stejný, včera poprvé vzhůru 22:50 a pak už to jelo, od 4 do půl 6 se vykecávali, pak ještě půl hoďky schrupli a hotovo.
S hračkama naprosto totéž, chvilku vydrží a pak dělám živé chrastítko já :jazyk:

Holky dík za zprávy ohledně Hexy, tak zkusím se toho nebát a nechat je píchnout už za 2 týdny.

• načítám...
3494
4.11.13 09:21

@Draculka
Já budu očkovat nejdříve v půl roce, do půl roku je největší riziko reakcí jako skok zpátky v psychomotorickém vývoji, možný rozvoj různých autoimunitních onemocnění (autismus atd). Mají ještě nezralé mozky, syn měl novorozenecké křeče, prostě se toho bojím. Nejdřív komplet naočkujeme Prevenar, pak teprve to ostatní a ne hexu, ale rozdělenýma vakcínama. Žloutenku B určitě dávat nebudeme. 9 z 10 nemá žádné problémy po hexe a já bych beztak byla ta desátá…

• načítám...
1520
4.11.13 11:54

@Agrimonia to jde nějak naočkovat zvlášť? Ne hexou, ne pediacelem, ale jednotlivě?
Nevím proč mám z té hexy špatný vnitřní pocit :nevim: Zkusím to očkování oddálit aspoň po těch 6 měsíců, i kdyby to nakonec byla Hexa.

• načítám...
3494
4.11.13 12:06

@Draculka
Tak nebude to úplně po jednom- asi dáme tetravakcínu (záškrt, tetanus, černý kašel, hemofilus), pak obrnu perorálně, vynecháme žloutenku. Nebo trivakcínu, zvlášť hemofila a obrnu.
Taky to má svoje proti- víc přídavných látek, častěji tam chodíš…
Nemít syn tu epilepsii, tak bych dala taky Hexu v půlroce.

• načítám...
18
5.11.13 13:30

Ahoj holky,
tak se pridavam k diskusi ;) holcicky se sice narodily uz v breznu, ale az dneska jsem se rozhodla pripsat taky jeden komentik :) Slunicka se mi narodily o 5 tydnu drive a tak bych chtela malinko poradit s vychovou a tak :oops: je mi 20 a holky jsou moje vytouzeny :hug: proto prosim o jakekoli rady ohledne vychovy a vyvoje. Dekuji predem za odpovedi :mavam:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+