Kopie Dvojčátka 2014

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
256
4.11.13 15:37

@tulenik kurz začínám tuhle středu. Měl by být prostor na diskuzi, má nás tam být jen pár, tak věřím, že mi to pomůže být připravenější nejen na samotný porod (spontánní i císařský), ale i na komunikaci v nemocnici a samozřejmě šestinedělí. Uvidíme.
Do nemocnic, kde plánujeme porod (Motol nebo Hořovice), se plánuju taky podívat.

• načítám...
882
4.11.13 15:52

vojkat
Taky mám doma 2,5 leté dítko - klidový režim s nimi prostě nepřipadá v úvahu, ale snažím se šetřit. Jen doufám, že nebudu muset být hospitalizovaná.
Určitě jsem pro uzavření skupiny!!! :palec: Jak píše kudiska, píšeme dost osobní věci a cizím je do tohoto houbelec. :zed:
Taky mám na kluky nějaké nošené věci, naštěstí jsem vyměnila hodně s kamarádkou (čeká holku), oni to ty prckové ani neunosí, takže vše v top stavu. Samozřejmě něco nové.

nika84
Monitory mám, jeden po dceři a druhý půjčený. Malá ho měla v postýlce do roka, to víš syndrom náhlého úmrtí :roll:, jistota je jistota.

dinčik
jojo, ty stránky jsou super, hlavně ta inzerce. :palec: Já tam koupila autosedačky.

Jinak na kontrole v 26+0 vše OK, áčko 978g a béčko 1039g, prostě kluci jako buci.

• načítám...
1275
4.11.13 16:47

@Zumaja Myslíš, že je možné se jet podívat do Motola jen tak? Jak jsem psala, zaregistrovaná nejsem nikde, dr bude řešit situaci aktuálně podle prcků…pokud bude vše ok, tak Vinohradská nemocnice, kde jsem si teď poležela a porodnici zažila 1,5dne, pokud by šli dřív, tak právě Motol, Podolí nebo Apolinář.

Bylo mi řečeno, že když tam nejsem zaregistrovaná, tak mě tam jen tak nepustí…

• načítám...
1275
4.11.13 16:49

Holky, kdy tak miminka váží okolo 500g?

• načítám...
4.11.13 20:13

@Honey Hooligan - úplně tě chápu. Ale za 10.týdnů to jde zvládnout. Díky bohu za internet :mrgreen: Já měla pořád dost času, možná i z pověrčivosti jsem do 20.týdne nekoupila, neřešila vůbec nic. A pak v jeden den (asi 22t) mi dr. řekla o možnosti, že ke konci těhotenství budu muset ležet nebo i o nemocnici. Ten samý den přišla kamarádka (zdravotní sestra) ke mě na pokec a velice se divila, že nic nemám a co kdyby… Ty dvě mě tak vyděsily, že jsem zapla TURBO a během zhruba 6 týdnů stihla skoro vše zařídit, domluvit a nakoupit. Nemám vše, ale kdyby něco, už to dokáže dát přítel podle instrukcí do kupy. Taky to zvládneš. Teď jsem na začátku 28t, dnes kontrola a podle dr. vše ok, takže zatím dobrý. Snad to tak bude i u tebe :)

• načítám...
1404
4.11.13 20:50

@kudiska 500g mají děti kolem 24.tt. Udává se jako hraniční váha pro přežití. Ale některé děti bývají i větší. Jedna maminka rodila kluky dvojčátka 25+3 a měli myslím 720g a 790g.

• načítám...
1404
4.11.13 20:51

Jinak monitory dechu půjčuje většina porodnic. Měla jsem je také půjčené a myslím, že to cenově vyšlo lépe než bazarové. Vracela jsem je kolem sedmého měsíce, když se holky naučily v postýlce postavit.

• načítám...
5.11.13 10:39

Ahojky holky, prosím o radu, moc se mě líbí tento kočárek. Nevíte, zda by na něj šlo sehnat i hluboké korbičky? Já se v těch kočárech nevyznám, ale tento mě nadchnul. peg perego duette

• načítám...
5.11.13 11:00

@Marťásek 78 no jo no, taky jsem zapla turbo, ale přiznám se, ještě že máme babičky, maminka nám o víkendu dokoupila obývák a postel, bože, je zlatá, takže byt je téměř hotový, jen dodělávky. A ted se vrhnout na ty miminkovský věcičky. Ale ty si zase vzala do parády druhá babička. ted vybíráme ten kočárek, to je z těch dražších položek asi to jediné, co není dořešené. Ostatní tak nějak operativně. Já si jen potřebuji dokoupit pro jistotu, noční košile, bačkory a kosmetiku do porodnice, kdyby náhodou byla náhlá hospitalizace. Já jsem původně žádné monitory dechu kupovat nechtěla ale strašně jste mě nahlodaly. Jdou zapůjčit z porodnice? Musím to zjistit předem, abych věděla, co pro jistotu ještě sehnat.

• načítám...
5.11.13 11:01

@Martina139 aha, děkuji za odpověd, dočetla jsem později :)

• načítám...
243
5.11.13 13:44

Ahoj, většina nemocnic monitory pujčuje, ale když si spočítáš, že ho budeš mít minimálně na půl roku, tak aspoň u nás se mi vyplatilo sehnat použité a pak jsme je i dobře prodala, ale to je na zvážení..

• načítám...
1098
5.11.13 13:56

Monitory - holky já ho taky beru do základní výbavy. Když jsem s nedonošeným synem přijela z porodnice asi druhý den nám houkal. Malý měl zřejmě nějakou delší dechovou pauzu a ten rachot ho probral a nadechl se. Pro klid duše kupuji druhý použitý i pro dvojčátka. Sehnala jsem od známé za 200,– Kč, tak se určitě vyplatí koupit použitý než půjčovat z nemocnice. Budeme mít teda oba od Nanny. Já jsem s ním byla u syna spokojená, žádné falešné poplachy.
Vidím, že je Vás dost pro uzavření skupiny. Nevíte jak to je? To musí být zvolen správce nebo skupinu může uzavřít jen zakladatelka? To je myslím Zuzzka :think:

• načítám...
243
5.11.13 14:08
  • načítám...
3618
5.11.13 14:14

Holky kdyby jste chtěli oblečení i malé tak písnete, něco mám dvakrát něco jednou, já zásadně oblékám kluky stejně, protože jsou stejní jednovaječní, tak je nechci ještě oblékat stejně a mám i pro ostatní poznávací znamení. Jinak ceny od 8-15 kč za kus bodýček, overálků atd. kluci 1.2 narození - měsíc dřív.

• načítám...
5.11.13 14:56

@dinčik děkuji, píšou tam ale, že na kočárek lze nasadit jen jedna hluboká korba společně se sportákem :(, já ho ale myslím viděla i se dvěma korbičkama :( ach jo, moc bych ho chtěla, musím někam zavolat

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100