Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, já mám 13 m chlapečky Kubíčka a Vojtíška, jsou to moji malí ďáblíci. Vypadají teda jak andílci, ale řádí jak střely. Do roku byli neskutečně hodní, s přelomem to začalo. Vojtík kouše Kubíka do krve, Kubík se vším mlátí… no máme veselo. Ale na druhou stranu musím říct, že jsou naprosto úžasní, volají na mě mam místo mami, dávají mi pusinky a příjdou ke mě a obejmou mě. Je úžasné a zároveň strašně náročné mít dvojčátka. ![]()
Vítám nové tváře
Jdu připravit obídek a pak snad ještě dočtu. páááááááááá
@janickazl krásně nápsano, chodíte už
my ještě ne, tak možná proto, my se ted začináme zvedat a to chytaní je někdy naročné
Nechodíme R2, sami si stoupnou, nedrží se, ale nemají odvahu k prvnímu kroku. No já jsem někdy tak utahaná, že hrůza, navíc z Kubíka se stal mamináč, takže jít na návštěvu, znamená, že ho mám zavěšeného kolem krku jak opici a na všechny se dívá nevěřícně, kromě tatky a mojich rodičů. Každé období má svoje, ale někdy je to vážně dřina. ![]()
@janickazl no my taky začináme být mamanci když se jim něco nelibí tak volají hned mama, někdy i tata, at se rozdělí
Holky si nevjvíc ted klekaj o všechno a stoupat teprve začali, takže chodit budeme asi za dost dlouho ![]()
Tak jsme po obědě. Honzik snědl vše a Anulka zas nejí, tak jsem zvědavá co to udělá s její váhou. Toto období měla kolem 4 měsíce a pak ještě asi 6 měsíc.
My už taky stoupáme a Honzik obchází nábytek. První co řekli bylo tata a pak baba..mama z nich doluju, ale občas to řeknou, ale nic moc ![]()
JanickaZL opravdu hezky napsané NAROČNÉ, ALE UŽASNÉ
@zlatko my s jídlem teda hrozně moc bojujeme, holky pijou místo mlíka nutridrinky, ale jídlu moc nedají, chtěla bych jedlíky ![]()
R2 jaké nutridrinky pijí? Od jaké značky a mají i příchutě? Díky. A co na to doktorka? Tak jsem je ted udrncala na zahrádce k odpolednímu spánku a jdu vařit.
Mají nutridrinky normálně s lékárny jsou od jednoho roku, před tím pili infatriny, píše nám je doktorka, dlouho nám to psala normalně praktická, ted píše doktorka v nemocnici, mín se za to doplací, mají různé příchutě, u nás nejvíc jede čokoláda, vanilka, ale je jahoda, banán, tropické ovoce…
Ahoj Holky, tak s Aničkou dnes bojuje (papání) babička. Děti jsou dnes u ní, tak jako každou středu a já jsem si nakoupila uvařila, vyžehlila atd. Zítra pojedeme ke kamarádce co má bazen, tak jim vemu ty kruhy, jak tam strčite nožičky. Včera večer jsme Aničce dali flaštiku s čajíkem do postýlky. Mysleli jsme si, že se tím uspí a nic
zas vyváděla. Honzikovi jsme ji dali taky aby to bylo spravedlivé a od ji dumlal až s toho usnul. Jsou samé překvápko ![]()
Já s papaním taky bojuju a babička si je pravidelně nebere, to máš supr
jinak my byli dneska v bazenu s tím kruhem na nožky a supr, holky se vyřádili
![]()
Ahojky, tak výlet se nekonal a kruh jsme nevyzkoušeli. Uvařili jsme auto ![]()
Prasklá hadička. Zitra přijede druhá babička, tak napustíme bazének, ale tam se kruh nevejde. Možná půjdeme v neděli na koupaliště.
R2 to jste byli v bazénu na koupališti?
Ne nebyli moje mamka má na zahradě u baráku velký bázen
Máme v plánu tam jít i o víkendu když hlasí tak hezky, dneska mi holky usly v osm, nějaké nemocné jsou asi
Ale dneska teda moc nechtěli jíst
jsem to do nich rvala a nic
A teda uvařené auto, no to teda nezavidím ![]()
No myslim, že v takových vedrech si to nepapání můžou dovolit, ale taky to špatně nesu když nejí, protože s krmením bojujeme od narození a někdy to bývá dost vyčerpávající. Ty vedra jsou šílené. Na dětech je to znát jsou dost protivné. Ještě, že je občas mužu smočit v bazénku.
Jj už toho vedra, bylo dost, my jsme včera dostali očkovaní, a máme teploty i ted, do toho jsou protivné a nechcou spinkat, je mi jich líto, a s jídlem taky bojujeme od narození, moc toho nevypijou, ani nesní ![]()