Dvouletá nechce odpoledne spát

24.9.14 14:02

Dvouletá nechce odpoledne spát

Jdu si k vám pro radu jak to máte se spaním odpoledne kolem dvou let věku. Už asi měsíc mi malá spí ve velké posteli. Problém je že po obědě nechce chodit spát. V postýlce mi nemohla utéct tak usnula ale co je ve velké posteli pořád bendí po bytě a spaní ji odpoledne zdržuje i když je kolikrát unavená tak prostě nechce, naháním ji spát tak hodinu dvě a pak to vzdávám. Večer vydrží pak do 8 než usne. Zdá se mi to docela brzo na to aby odpoledne nespala, ale nevím jak ji mám přesvědčit :nevim:.Máte to některá taky tak doma že dítko po obědě nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
24.9.14 14:06

Ano, taky kolem druhého roku. Asi po půl roce zase spát začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357

Starsi prestal spat mesic nazpet, prvni dny to byl sok, ale uz jsem si zvykla, on byl hodne spavy odmala, jeste v lete spaval odpol 3 hodiny, pak jsem mu to zkratila na 2 ze vecer nechtel spat a pak uz nechtel spat vubec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
@ježourek x.x.x píše:
Jdu si k vám pro radu jak to máte se spaním odpoledne kolem dvou let věku. Už asi měsíc mi malá spí ve velké posteli. Problém je že po obědě nechce chodit spát. V postýlce mi nemohla utéct tak usnula ale co je ve velké posteli pořád bendí po bytě a spaní ji odpoledne zdržuje i když je kolikrát unavená tak prostě nechce, naháním ji spát tak hodinu dvě a pak to vzdávám. Večer vydrží pak do 8 než usne. Zdá se mi to docela brzo na to aby odpoledne nespala, ale nevím jak ji mám přesvědčit :nevim:.Máte to některá taky tak doma že dítko po obědě nespí?

Brzo to určitě není. Je spousta dětí co přestane spát i dřív. Náš kluk přestal spát někdy před jeho rokem, v 11m přes den, a dával to v pohodě, ale třeba ted mu budou tři a když nejde spát tak v 17 hod je úplně na zabití. A ty období denního spaní a nespaní se vystřídaly u nás aspon tři. Řídila bych se asi tím, jestli to dotáhne do večera v pohodě, anebo jestli je už třeba v 18 hod protivný a viditelně mu ten spánek chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
24.9.14 14:07

Dvojčata mi taky přestala spát po obědě kolem druhého roku. Ten den je táaaaaak dlouhý :-) Kolikrát klimbnu po obědě já a oni řádi až do večera bez známky únavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.9.14 14:07

U nas jak kdy. Vcera usnula v pohode, byt na hodinku a dneska si hraje v klidu v pokojicku. A to oba dny vstavala v sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.9.14 14:08

Dcera odmitla po obede spat jeste asi o pul roku driv. Holt ne kazde dite vyzaduje poobedovy spanek jeste ve ctyrech letech. Pokud ti bez problemu vydrzi vecer do osmi, zamackla bych slzu a uz bych ji nepresvedcovala. Nasilim stejne neuspis. Resila bych to jenom, kdyby pozde odpoledne odpadavala unavou nebo byla estra protivna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678

A ma postyl v pokojicku, daji se zavrit dvere? Ja mam rok a pul stareho chlapce a po obede ho davam spat do postylky, kde ma oddelanou bocnici. Zazenu ho do postylky, zazpivam a odchazim, zaviram dvere, aby neutikal. On si tam sice chvili hraje na zemi, ale nakonec do postylky zaleze a usne. Kdybych mu nechala volny prostor, tak taky neusne a byl by do vecera uplne sileny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846

Synovec a neteř taky od těch 2 let nespí, možná i dřív. Každý má jinou spánkovou potřebu. Jo a nepomůže, když si lehneš s ní a přečteš pohádku? U nás tohle funguje, když nechce spát moje 4 letá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.9.14 14:09

Moje starší šla do velké postele až v necelých 3 letech, ale odpoledne nespala od 2 a 1/4 roku. Asi měsíc jsem bojovala a zjistila, že to tak dál nejde a už spát nechodila. Mladší je taky v postýlce a zatím spí, ale když někde jsme tak prostě nejde. Myslím, že záleží na dítěti, některé to odpo spaní potřebují až do předškolního věku a některé přes den nespí už v roce.
Já osobně jsem to nakonec viděla jako přínos, nemusela jsem tomu podřizovat denní program. Ještě můžeš zkusit si lehnout s ní nebo ji uspat v kočáru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.9.14 14:10

Syn mi po obědě přestal spát právě ve 2 letech. Ze začátku mě to štvalo, že jede nonstop a já nemám ani pauzu na kafe, ale postupem času jsem si to nemohla vynachválit. Protože jak přes den nespal a nespí, tak je do osmi v posteli a do deseti minut po přečtení pohádky chrní. Když se občas stalo, že někdy usnul nebo usne, tak je pak šílený problém s večerním odchodem do postele, protože má naspáno a večer by mi tady v osm skákal po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.9.14 14:14

Dcera od dvou let taky už nespala. Vydrželo jí to do ted.Jsou dny, kdy si jde lehnout během dne.ale to je spíš výjimka :|

• Citovat
  • Upravit
8469
24.9.14 14:18

Můj dvouleťák takhle odmítal spát asi týden, deset dní, už se zas vrátil do normálu, jen občas vynechá. ;) Nevzdávej to, třeba ještě odpolednímu vegetu není konec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
24.9.14 14:19

Mám doma dvě starší 7 let ta naposled spala poobědě ve 13 měsících od té doby ani jednou a veče usínala dokonce až po 22 hod, když jsem to řešila nakonec i s dr je to prostě o tom dítku, každé má jinou spotřebu spánku a pokud není přes den ospala nevrlá je to zcela ok :). Mladší má 21 měsíců a zatím spí poo pravidelně nejpozději ve 12 spinká a jak ne aspon do 14 hod je s í k nevydržení, večer poté odpdá zse už kolem 19:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
24.9.14 14:23

Ja jako mala prestala spat uderem 2 let uplne. Dceri je 2 a 3 mesice, po obede jeste vetsinou usne, ale jak kdy. Kazdopadne musim uspavat (trochu ji „pritlacit k posteli a tim znehybnit“ ), pak spi do cca 5-10 minut. Vecer uz dikybohu neuspavam, ale at uz po obede spi nebo ne, pred 21:30 ji do postele nedostanu. Takze ja holt uspavam, mam jeste 4mesicni mimino a dcerin odpoledni spanek je jedina chvile, kdy se mu muzu nerusene venovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí