Dcera 5 let, hrozné spaní. Může to být problém?

6388
16.9.14 23:19

Dcera 5 let,hrozné spaní..Může to být problém?

Hezký večer,
potřebuji se poradit..Navštívím doktorku, ale nechci být za blázna. Dcera spí už od mala sama.Jak je dcera větší, tak různě spí po babičkách, kamarádek apod. A teda už od mala má hrozné spaní. Pořád se hýbe, není 10 minut, kdy by s sebou nepohla. Leží na polštáři a pak se otočí uplně na druhou stranu postele. Má letiště a celého ho využije. Kolikrát ji spavuji hlavu, že ji skoro vysí dolů a je ji to jedno.Pak si sedne a mrskne s sebou na bok.Je schopna mi položit svůj zadeček na hlavu, to se stalo několikrát. Řikala jsme si, že se to zlepší, ale ted mám strach, jestli nemůže mít něco v mozečku ´´jinak´´,mít třeba nějaké ´´šoky´´Jinak vztává hůř, ale přez den unavená není a do postele ji ženu..Díky za názor, nebo zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lulinaaa
16.9.14 23:23

Mame to podobne, ale teda nenapadlo me jit s tim k pediatre 8o obcas se mi i budi a place, jindy si zase hladi v perine kotatka :D nema problem vyspavat do 10ti… Spat ale chodi pekne, ma 4 roky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22013
16.9.14 23:30

No… a dcera pláče, budí se, je nevyspalá, má nějaké fyzické nebo psychické potíže… nebo v čem je problém?

Podle popisu bych řekla, že s ní spíš v jednom pokoji, ne-li dokonce v posteli…?

Pokud ano, problém by se vyřešil jednoduše a sice rozdělením Vás dvou - tak bys neslyšela každé šustnutí. :nevim:

Kromě toho - obecně, mnoha dětem nedělají dobře časté změny prostředí… takže jestli je Tvoje dcera neklidnější, dost razantně bych omezila to „spí různě po babičkách, kamarádkách…“. Je klidně možné, že jí to nedělá dobře, některé děti potřebují svůj klid, svoje pevné a stále prostředí a změny nesnášejí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
16.9.14 23:38
@BohunkaP píše:
No… a dcera pláče, budí se, je nevyspalá, má nějaké fyzické nebo psychické potíže… nebo v čem je problém?

Podle popisu bych řekla, že s ní spíš v jednom pokoji, ne-li dokonce v posteli…?

Pokud ano, problém by se vyřešil jednoduše a sice rozdělením Vás dvou - tak bys neslyšela každé šustnutí. :nevim:

Kromě toho - obecně, mnoha dětem nedělají dobře časté změny prostředí… takže jestli je Tvoje dcera neklidnější, dost razantně bych omezila to „spí různě po babičkách, kamarádkách…“. Je klidně možné, že jí to nedělá dobře, některé děti potřebují svůj klid, svoje pevné a stále prostředí a změny nesnášejí dobře.

Samozrejme mas pravdu, ale 5lete dite si uz umi rict co chce a co ne. Me treba i 2,5 lety syn rekne, jestli u babicky chce spat, nebo kdyz nema naladu tak ze chce jet domu :think:…jinak teda myslim, na to jsem zapomnela, ze v 5ti letech by dite melo uz mit alespon z casti sve soukromi. Ona nema svuj pokojik? Nebo ma postel u vas v loznici? Urcite bych s ni uz nespavala, uz je dost velka ;)

Příspěvek upraven 16.09.14 v 23:40

• Citovat
  • Upravit
50725
16.9.14 23:39

Mně rodiče říkali, že sebou „peru jak mokré tela“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
17.9.14 07:31

Asi má jen divoké spaní, k doktorovi bych s tím nešla.
Je divné, že píšeš, že od mala spí sama a přitom ti je schopná dát zadeček na hlavu :nevim: A letiště, tak malé dítě? Já mít tolik prostoru, tak ho taky využiju :mrgreen: Myslím, že je to i tím, prcek taky sebou vždycky víc mele, když má víc místa. Ale neřešila bych to, když je vyspalá a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
17.9.14 07:45
@loula píše:
Samozrejme mas pravdu, ale 5lete dite si uz umi rict co chce a co ne. Me treba i 2,5 lety syn rekne, jestli u babicky chce spat, nebo kdyz nema naladu tak ze chce jet domu :think:

O to tady ale nejde, jestli si řekne nebo ne.

Dítě může být klidně ze svého pohledu spokojené (třeba proto, že k babičce jezdí rádo, atd.) - ale přesto to pro něj nemusí být dobré. To je na mámě, aby posoudila, jak její dítě ty změny snáší doopravdy, se všemi důsledky - že se dítěti něco líbí nebo to dokonce vyžaduje, to ještě neznamená, že je to pro něj taky dobré. To jsou dvě různé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
17.9.14 07:46

Náš nejmladší taky tak cestuje v posteli a je pravda, jak říká @Saman, čím větší postel, tím víc sebou mele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
17.9.14 08:06

@SlecnaSally
Ahojky, mam dcerku (5 let) a delavala mi uplne to same…kdyz spinkala s nami, vubec jsme se nevyspali, byla doslova vsude :lol: kdyz byla ve velke posteli sama, mela jsem pocit, ze skonci u sousedu…pak jsme predelavali pokojicek a dostala svou postel…klasickou (90×200) -strasne jsem se bala, ze bude padat, ze se nevyspi, ze jak je zvykla na velkou, tak ji nebude stacit a svete div se…spi uplne klidne…je sice pravda, ze prvnich par dni jsem ji davala pod postel polstare, kdyby nahodou spadla ( a jednou se ji to povedlo), ale od te doby svaty klid…
K doktoru bych s tim take nechodila ;-)
Tak hodne stesti a pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
17.9.14 10:25

Mám dceru 3,5 roku, má svoji dětskou postel u nás v ložnici, tam spí pěkně (dřív se ale také dost pohybovala, spala hlavou dolů atd.), jako šije sebou, ale dle mého názoru v normě. ikdyž babičku máme hned vedle, nikdy u ní nespala, když potřebujeme s mužem odjet přes noc, spí babička u nás.
každopádně jsme teď na konci prázdnin byli na dovolené a malá měla svoji postel, první noc z ní hned večer spadla, takže pak spala se mnou na letišti a to bylo přesně to samé, co popisuješ, museli jsme ho obestavět, spadla by i z něho (přitom doma nikdy nespadla), neustále po posteli a po mně cestovala…celý týden.
doma opět v poho…
takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí