Dvouletý syn hrozně slintá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16557
14.10.15 22:18

Dvouletý syn hrozně slintá

Zdravím maminky :mavam: Mám čerstvě dvouletýho syna, který pořád strašně slintá :oops: Myslela jsem si, že je to k zubům, ale byli jsme na preventivní zubní prohlídce a žádný zub mu neroste :nevim: údajně je to nosní mandlí, protožemalej dýchá převážně pusou a poslali nás až mu skončí rýma na ORL.Taky padl názor, že by to mohlo být dudlíkem, který jsem synovi vzala zhruba před 14 dny a má ho už jen na spaní :think: Dětská doktorka mi řekla, že může mít nadměrnou tvorbu slin, které díky neustále pootevřené puse nepolyká :nevim:
Doma musí bohužel nosit bryndák :roll: :oops: protože mu z pusy tečou opravdu provazy slin a musela jsem mu třeba i 2× denně měnit triko :zed:
Nemáte s tím některá zkušenost? Děsím se že bude slintat ještě ve školce nebo v horším případě u maturity :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
14.10.15 22:26

Klid prosím tě, věčně slintat nebude :lol:
Určitě to nemůže být zub? Který např. ještě nebyl na prohlídce vidět..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.10.15 22:27

Mojí to přešlo asi ve 4 letech, taky dýchá pusou, taky má malinko zvětšenou nosní mandli (ale to nehodlám řešit). Dudlík neměla asi od 10 měsíců. 2× denně nové triko je ještě v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
14.10.15 22:30

Ahoj, nadmerne slineni muze byt zpusobeno hypotonii orofacialnich svalu (svaly jsou tedy ve snizenem napeti, tim dochazi k nedokonalemu uzavreni ust a sliny tak vytekaji ven)… Jsou ruzne metody a techniky na stimulaci techto svalu. Jsem fyzioterapeut a vim, ze s tim maji nektere deti problem, nicmene ja s tim nemam moc zkusenosti, zabyvaji se tim myslim logopedi, ale nevim to jiste, zkus o tom neco pohledat na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
14.10.15 22:31

@mooch malej skoro ve 3 letech taky desne slinta a dycha pusou navic spatnemluvi muze byt soivislost skrz tu mandli a mluveni? kdyz ma neco zopakovat tak se pokusi ale hrozne bud spatne neco si zahuhla nebo polkne posledni pismena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.10.15 22:35

Moje mluvila až moc dobře, ale neteř huhňala a i špatně slyšela a tam to souvislost s mandlí mělo. A nemá třeba krátkou uzdičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 22:36

@Vjerusz Moc děkuji za info :kytka: Dětská nic moc neřeší, prej má nadměrnou tvorbu slin a tím to pro ní hasne, ale mě to jako vysvětlení nestačí. Info si vyhledám radši sama a zkusím toho logopeda, zeptat sekdy se s tím dá něco dělat a jestli není ještě malej. Tohle slyším prvně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
14.10.15 22:36

Tak to me zajima. Mame to same s tim rozdilem, ze syn ma skoro 3 a pul roku. Nejdriv jsme to prikladali rostoucim zoubkum, ale zuby uz zadne nerostou a slinta porad. Resila jsem to se zubařem, ale ten nic neobjevil. Ptala jsem se na trilete prohlidce pediatricky, jestli se s tim nekdy setkala a pry jen u dementnich deti 8o 8o
A ze ho mam upozornovat, at si na to dava pozor.
Tak nevim, ale v sirokem okoli je jediny a mam strach, ze se mu budou deti smat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 22:37

@mooch Nemá,to zubařka ještě dodatečně koukala když už jsme byli na odchodu :nevim: Zuby už má všechny, takže zubama to taky být nemůže a hlavně on slintá snad už dýl jak půl roku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.10.15 22:38

Pravda, z logopedie máme nějaké masáže a taky máme upozorňovat na zavření pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 22:42

@Luca82 Tak to je na tom naše dětská ještě dobře, když mi řekla že má jen zvětšenou tvorbu slin, říct mi že to dělaj jen dementi, tak bych jí řekla něco pěkně od plic :cert: blbka :zed: Jási právě taky nejdřív mylela, že to je k zoubkům, ale přišlomi divný, že by mu rostli víc jak půl roku :nevim: Taky se bojim že mu to přetrvá až do školky a budou se mu smát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.10.15 22:56
@Luca82 píše:
Tak to me zajima. Mame to same s tim rozdilem, ze syn ma skoro 3 a pul roku. Nejdriv jsme to prikladali rostoucim zoubkum, ale zuby uz zadne nerostou a slinta porad. Resila jsem to se zubařem, ale ten nic neobjevil. Ptala jsem se na trilete prohlidce pediatricky, jestli se s tim nekdy setkala a pry jen u dementnich deti 8o 8o
A ze ho mam upozornovat, at si na to dava pozor.
Tak nevim, ale v sirokem okoli je jediny a mam strach, ze se mu budou deti smat :?

kliid, moje „dementní“ dítě má IQ, o kterým se mi ani nesnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 23:15

Zase teda na druhou stranu si říkám, že nemůže takhle slintat jen proto, že má pootevřenou pusu? :nevim: Já kdybych měla pusu celej den otevřenou, tak neslintám :nevim: zdá se mi to divný :nevim: Zajdu na to ORL a pak se zkusím domluvit s dětskou jestli by mě neposlala na logopedii, ale už vidím jak mi řekne ať to nehrotím a nevymejšlim diagnozy, že na to je do 3 let čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
14.10.15 23:57

@aspagi Ta hypotonie orofacialni oblasti hodne casto souvisi take se spatnym mluvenim, vyslovovanim a huhnanim. Ze by na to meli primo vliv mandle nevim, ale souvislost s mandlemi muze byt takova, ze pokud jsou odstraneny nebo caste zanety, tak to pak ovlivnuje vsechny svaly okolo- oblicejove, okoli ust i krku (jsou vsechny navzajem propojene)…
@mahdalka Detsti lekari radeji bez komentare bohuzel :(( jJa teda s detmi teprve zacinam, ale delam hipoterapii (fyzioterapie na konich) a tam mame nekolik deti, ktere maji prave hypotonii orofac. oblasti- u nekterych je nejvetsi problem slineni (u mladsich), u starsich je pak problem s huhnanim nebo spatnym mluvenim, vyslovovanim (svaliky jsou proste ochable, tak to nejde a oni za to nemohou). A rozhodne se nejedna o zadne mentalne postizene deti (ano ty s tim take maji problem, ale nejen ony), ale i naprosto zdrave deti. Nektere deti maji holt od malicka sklon spise k hypotonii, nektere naopak, a je to tak i u dospelich…
Touto problematikou by se meli zabyvat asi nejvic ti logopedove, pak mozna semtam nejaky detsky fyzioterapeut, ale bohuzel to neni az tak zname a caste tema (nebo nevim, ale ja se s tim setkala az nahodou), mozna u fyzio co dela Bobath metodu, ale nevim, asi bys musela hodne hledat. Jinak kdo je u nas asi nejznamejsi a zabyva se tim, tak je pani Matejickova (zadej si Matejickova orofacialni stimulace), ta ma snad i nejakou svou metodu? Jinak vim, ze stimulace se cvici ruzne formou hry, steteckovanim, foukanim, hrou s brckem…
Jinak to, ze vam detsky lekar nic nerekne je bohuzel normalni a smutne, pro me nepochopitelne. Bohuzel se casto setkavam se zanedbanou peci a dost pozde odeslanymi detmi k terapii. Jako priklad muzu uvest miminko, co mi ted chodi, ktere se ve 13ti mesicich zacina teprve plazit. Ano kazde dite se vyviji jinak, nektere pomaleji, nektere rychleji, ale pokud dite v pul roce jen lezi a nic nedela, neprijde mi to normalni- nicmene lekarce se zdalo vse v poradku. Az teprve nedavno kdy uz to rodicum bylo divne a byli i na neurologii, tak teprve jim bylo doporuceno zacit se cvicenim… Pro me je to pravdu nepochopitelne, k cemu ten lekar tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
15.10.15 00:02

Jen edit: dementni neznamena v lekarskem smyslu jako ze je nekdo blbec.neni to hanlive.je to mysleno jako postizeny. clovek postizeny nejakou demenci. stejny je to s deb.ilem,imbecilem, kre. tenem a id. iotem
jen ve slangu to ziskalo i ten jednodussi vyznam k oznaceni. takze doktorka to urcite nemyslela zle a nic tim nechtela naznacit ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA