Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Máme miminko za 5 dní bude mít dva měsíce. V noci spí krásně, 6-8- hodin a ve dne kojím po dvou hodinách. Po kojení si půl až hodinu hrajeme, pak usne a spí do dalšího kojení. Málokdy se stane, že by malý mezi kojením neusnul. Myslíte že je to v pořádku. Já vím, že miminka hodně spí, ale je to tak správně? Mám strach aby nebyl nějak nemocný.
Ve dvou měsících mi oba spali ještě víc než tobě, je to v pořádku buď klidná, prcek ještě potřebuje hodně spánku.
Jéé, buď ráda !
Mě dítě první tři měsíce nespalo vůbec kvůli prdíkům… Bylo to šílený, nespal ani v noci..
bud rada…jsou i deti co nespi…ja se vlastne tak do 4 mesicu male strasne nudila..coz spoustu holek nechapalo…ale u nas se jen kojilo prebalovalo a spalo..takze nuda
![]()
Je to OK, já jsem taky měla po prvním nespavci druhé dítě Šípkovou Růženku. Pořád jsem ji měla tendenci kontrolovat, jestli dýchá ![]()
Pokud přibírá a jinak reaguje přiměřeně na svůj věk, je to OK. Potřeba spánku se u dětí různí a mění s věkem.
Mě takhle krásně spal ještě v půlce 5 měsíce,taky jsem si říkala,jestli to není moc…
Já bláhová ![]()
zato ted… ![]()
je to v pohodě. kojenci můžou prý naspat až 20h denně - tvrdí můj manžel (lékař - pediatr).
Je to naprosto v pořádku. Ono je to „hraní“ fakt hodně vyčerpává. To poznám na své mladší - když mám náhodou čas se jí opravdu intenzivně věnovat, je brzo hotová. Když jen tak leží pod hrazdičkou a kouká, jak něco dělám se starší, vydrží dýl…
Mě Mája (5,5 měsíce) spí ještě teď přesně jak píšeš. Nakojím, hodinu si hrajeme, hodinu spí. A tak pořád dokola. Pomalu se intervaly bdění prodlužují.
Ahoj.Je pravda, že dcera co se jídla týče, tak se budla přesně po 2.5 hod. Ale jak mile se najedla, tak zas vytuhla a spala do dalšího krmení. Normálně by se nedala ani vykoupat, jedinné co ji zajímalo, bylo jídlo+spánek - je normální, Myslím, že ta chvíle, kdy mimčo začne být aktivní již brzy přijde a je dost možné, že budeš vzpomínat na tu pohodičku kdy chrnělo bez problémů:-)
Buď ráda že spí, mě malá spala dva měsíce tak nějak dobře… Od dvou měsíců byla neustále vzhůru…