Dýně jako první příkrm?

171
21.10.19 17:30

Dyne jako první prikrm ?

Ahojky maminy, rada bych začala sem tam s prikrmi (jedeme 5ty měsíc ˇ, plně kojim, ale malej se muže zblaznit když jíme) :D
Rada bych jako první dala dyni dávali ste někdo? A jak ste ji dělali? Popřípadě čím ste začínali vy? Jsem taková bezbranná trochu v tom tapu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6872
21.10.19 17:35

Klidně dej dýní. ;) je sladká a momentálně sezoní. A jak se dělá? prostě ji uvaříš oloupanou v NEsolené vodě, poté sleješ vodu, trochu necháš a rozmixuješ dohladka. ;) Já teda začnu ale s kupovanými příkrmy - na poprvé mi syn snědl třeba 3 lžičky, takže malou sklenku jsme měli na 2dny. Takže nečekám u dcery něco jiného a fakt nebudu každý den vařit pidi mrkev, bramboru, či tu dýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
21.10.19 17:37

Klidně ji dej, já ji taky dávala, ale teda koupila sem ji ve sklenicce :D je sladká, dětem chutná. Doma vařit ji budu tedko, protože starší syn chce dýni dlabat na halloween :mrgreen: prostě jí uvařím jenom ve vodě a rozmixuju, já do ní teda budu přidávat i brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
21.10.19 17:39

První jsem dala dýni, ale teda nekojené dceři a v dubnu. Teď je sezona, takže pokud je to kvůli tomu - že bys měla čerstvou - tak určitě joo :palec: Já jsem měla z předchozího podzimu už pyré v mrazáku - prostě jen uvařenou. Ale poprvé mi to teda nejedla jen rozmixované, musela jsem pasírovat přes hodně jemné sítko. A další ani pořádně nevím, asi po třetím zavedeném příkrmu mě to přestalo bavit (čekat ty tři dny a vařit to jen kvůli dvěma lžičkám). Teď jede 11. měsíc a už jí s náma a je úplně zdravá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
21.10.19 17:40

@Lesanka22 Já jsem dávala jako první dýni. A vůbec hodně dýně do příkrmu.
Začínala jsem kupovanou z DM drogerie. Je krásně jemná, tekutá akorát. Všem dětem opravdu chutnala.

• Citovat
  • Upravit
21091
21.10.19 18:11

Taky jsem dávala poměrně brzy. Ale zeleninu jsem vůbec nemixovala. Vždy jen pasírovala. A klidně malinko prisol. Pár zrnek. Děti sůl potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
21.10.19 18:16

Ahoj, my začínali mrkví, ale dýně šla hned vzápětí. Uvař v hrnci, rozmixuj nebo pasíruj přes jemné sítko. Doporučuji rozdělit do malých krabiček (já sehnala za hubičku v tescu), jednu dát do ledničky, zbytek zamrazit, a v den uvaření podávat jen menší porci (tak max. polévková lžíce) + přidat do ní trošku másla nebo oleje. Moji prcci napoprvé moc nadšení nejevili, popř. si neuměli jídlo posunout dál do pusy, takže opravdu stačí jen maličko, aby se Ti to zbytečně nekazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
21.10.19 18:20

@Lesanka22 dyne je super, hlavne ted je sezona a sezenes je levne ;)
Muzes se i mrknout do skupinky Vaříme pro kojence a batolata, najdeš tam spoustu receptů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2036
21.10.19 18:57

Dýni neloupej, pod slupkou je nejvíc vitamínů a stejně to rozmixuješ. Stačí jen dobře omýt. @P4ja sůl??? To máš odkud? Rozhodně ne, nejlépe do roka a i potom jen trošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
21.10.19 19:14

Začala jsem mrkví, ale záhy jsem přešla na dýni, jelikož mrkev zpusobovala dceři zácpu. Takže klidně dej dýni, začni pomalu zeleninou, pak masem až nakonec ovocem. Já teda kupovala skleničky tak s přípravou neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
21.10.19 19:18

Doporucuju toto: https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/

Moc mi to pomohlo a dýni jsme také davali jako první. Všechno však dělám na páře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.10.19 20:10
@K92 píše:
Dýni neloupej, pod slupkou je nejvíc vitamínů a stejně to rozmixuješ. Stačí jen dobře omýt. @P4ja sůl??? To máš odkud? Rozhodně ne, nejlépe do roka a i potom jen trošku.

Od doktora. Děti, které vůbec nemají sůl, mají problémy třeba se zubním kazem, protože v soli jsou minerály, které tělo taky potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
21.10.19 20:50
@suzka1 píše:
Doporucuju toto: https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/Moc mi to pomohlo a dýni jsme také davali jako první. Všechno však dělám na páře

Taky se pridavam, tato stranka je super, jedu podle ni. :palec: Zeleninu varim na pare a mixuju s trochou kojenecke vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
21.10.19 20:53

Ja doporucuji https://www.modrykonik.cz/…maci-kzvx2r/
perfektni album prikrmu od zeleniny, pres ovocne presnidavky, svacinky, obedy, skvele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2036
21.10.19 20:56

@P4ja Já teda zase vím, že sůl může kojencům poškodit ledviny. Ty jim totiž začnou na 100 % fungovat až kolem desátého měsíce a sůl pro ně může být opravdu nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí