Dysplazie kyčlí u sourozence - holčičky

1746
1.4.13 21:30

dysplazie kyčlí u sourozence-holčičky

Náš syn měl dysplazii kyčelního kloubu, do třech měsíců široké balení, pak na tři měsíce frejkovu peřinku, nález už si přesně nepamatuji. Čekáme teď druhé dítě, holčičku a protože vím, že děvčátka na to trpí víc, mám strach, aby malá nedopadla stejně nebo ještě hůř. Máte s tím někdo zkušenost? že by váš chlapeček měl špatné kyčle a holčička ještě horší nález, nebo žeby oba sourozenci měli špatný nález? vím, je to dost individuální, prostě ale jen hledám info, kde se dá. Jsem rozhodnutá balit malou na široko hned od porodnice i před první kontrolou na ortopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65295
1.4.13 21:36

U nás starší dcera naprosto v pořádku, mladší taky peřinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
1.4.13 21:39

@Verunka.T jedním z rizik. faktorů vzniku vady u dítěte patří i přítomnost vady u staršího sourozence, bohužel… u nás obě děti třmínky
já to úplně vypustila :zed:, měla jsem dávat široké balení raději taky, ale co už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.4.13 21:43

@Ušoplesk právě,to jsem taky četla. No chceme dávat malé na noc i peřinku, měli jsme víc velikostí, ta, co jsme dostali n amalýho v nemocnici, byla malýmu malá, tak jsem na internetu sehnala jiné velikosti. Když si vzpomenu na přístup na těch kontrolách, je mi skoro zle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.4.13 21:47

Naše malá má taky problémy s kyčlí (luxaci), nebo teď už snad skoro můžu říct měla. Začínala na peřince, potom třmínky a nakonec nám pomohla až operace, ale malá měla luxaci, jak jsem psala, takže nejhorší stupeň dysplazie. Díky tomu, čím jsme si prošli si zatím nejsem jistá, jestli ještě budu chtít další mimčo, protože se hodně bojím, že by nás zase potkalo to samé :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
1.4.13 21:53

@Verunka.T fakt? nám v porodnici dali termín kontroly v nemocnici, ale šli jsme k soukr. ortopedovi, je fajn… v nemocnici to prý není moc příjemné, tam mi stačí rentgeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.4.13 21:56

@Ušoplesk hrozně hektický, jak na běžícím páse, doktor nic moc neřekne, no prostě nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.4.13 22:08

Vetsinou to maji deti, co v brise „sedi“,cili jsou hlavickou nahoru.to je na kycle jed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
1.4.13 22:26

Tak u nás první dcera měla něco jako vy, první tři měsíce široké balení a pak dva měsíce frejkovu peřinku. Druhý syn rovněž, široké balení, cvičení… Možná to je už nějakým „vnitroděložním“ vývojem nebo anatomií dělohy nebo něco v tom smyslu, protože znám i další maminku, jejíž obě děti měly potíže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.4.13 22:27

Dcera mela tübingenskou ortezu a syn vubec nic. Taky jsem z toho mela obavu, ale utesovala jsem se teda tim, ze je to chlapecek… Jen ho vice sledovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
1.4.13 22:29

@Verunka.T Obě naše holčičky podědily dysplazii po mně. U mladší jsem si vyjednala vyšetření kyčlí snad už ve čtrnácti dnech věku, běžně se u nás objednává o něco později. I tak mi ortoped řekl, že by bylo bývalo lepší, aby alespoň široké balení měla od narození. Já nebalila, v porodnici se při tom zběžném vyšetření pediatričce zdálo, že jsou kyčle v pořádku a postačí počkat do kontroly. Starší dcera měla jen široké balení, mladší cca 5,5 měsíců peřinku. Mít další děťátko, skutečně balím preventivně už od počátku, je-li šance, že by bylo omezeno po kratší dobu. :nevim: Třebaže mám kamarádku zde na emiminu, která měla dysplazii též, její syn také, následně dcerka nikoliv. Přeji, ať má Vaše holčička kyčličky v pořádku, případné ať má omezení po co nejkratší dobu a pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
1.4.13 22:44

Tak naše prvorozená byla KP a nosila Frejkovu peřinku, druhorozená poloha hlavičkou, ale opět má horší nález, musíme dávat široké balení a uvidíme na kontrole po šestinedělí, jinak obě holky byly velké, obě nad 4kg, což je taky problém, tak držím palce, ať to máte v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
1.4.13 22:51

Obě moje děti, syn 11 let, dcera 7.týdnů třmeny :-(

• Citovat
  • Upravit
1746
1.4.13 23:03

U nás to právě nemají po kom moc podědit, já jsem problémy neměla, manžel teda do půl roku široký balení, co víme od tchýně. Právě mám trochu strach, že když jde o holčičku, tak to může být ještě horší, s peřinkou se kdyžtak prostě nějak popereme, u syna mě to, že ji máme, první týdny dost trápilo, znáte to, ikdyž o nic moc nešlo, jsou horší věci, ale i tak. Prostě budu dávat široký balení od porodnice, pokud nebude malá výrazně trpět na prdíky, tak na noc i tu peřinku po synovi a uvidíme, nechci nic zanedbat, tak raděj budu dělat víc než míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.4.13 00:15

Ahojky, starší dcera podědila potíže s kyčlemi po mně, měla třmínky do 10ti měsíců, pár dnů na to ihned začala chodit :). U malé jsem měla obavy, a i když celé těhu „seděla“ nebo ležela napříč, potíže s kyčlemi neměla vůbec. Tak uvidíme co bude do třetice :). Dr. mi ale řekl, že je to hodně dáno pořadím miminka, že statistiky říkají, že nejvíce jsou zatížené prvorozené děti - holčičky. Tak si držme pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí