džusy místo ovoce/zeleniny?

234
30.1.09 15:20

džusy místo ovoce/zeleniny?

…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
30.1.09 15:30

Hlavně se obávám, že když se ti dělá špatně ze zeleniny a ovoce, tak z džusů se ti bude dělat tuplem (jestli jsem správně pochopila, že není problém, že by ti to nechutnalo, ale že je ti po tom špatně)… Pokud to tělu nesedne, tak ho těžko ošálíš… Zkusila bych dočasně nahradit ty vitamíny a minerály, co jsou v ovoci a zelenině jinými zdroji. Zkus si najít nějaké stránky o zdravé výživě s nutričními hodnotami potravin. Z hlavy mi napadá např. cizrna, mořské řasy… Nebo možná by ti vařená zelenina zapracovaná do jídla nedělala takové problémy jako syrová jen tak. Jestli jsem to pochopila špatně a jde o to, že ti to prostě nechutná, tak to je jiná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.1.09 15:36

Já bych to tak tragicky neviděla, snědla jsem za celé těhotenství asi dvě jablka 8) a děti mám zdravé. Rozhodně bych nejedla nic, z čeho by mi bylo špatně. Pokud máš špatný pocit, že nedodáváš miminu a sobě vitamíny, kup nějaký preparát v lékárně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.1.09 16:53

Ahoj,mě džusy doktorka nedoporučovala.Když ale nesnášíš ovoce a zeleninu,tak by ti stejně měly vystačit vitamíny pro těhotné.Já takhle řešila zase nesnášenlivost mléka a obě holky jsou v pořádku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.1.09 17:16

…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
30.1.09 19:11

Já bych tu výživu taky až tak nehrotila. Já normálně ovoce a zeleninu mám docela ráda, ale v obou těhotenstvích jsem je ze začátku nemohla ani cítit a obracel se mi žaludek a pak později třeba jenom ovoce a to nijak moc, spíš třeba citrusové plody nebo jablka a to jenom občas. Multivitaminy by měly stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.1.09 19:24

A hlavně nevíš,jestli se ti v těhotenství nezmění chutě a nakonec budeš třeba zeleninu i ovoce jíst?!Tak hodně zdaru k miminku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
30.1.09 19:50

Obecně - džusy nemohou zeleninu a ovoce nahradit. Zrovna nedávno o tom bylo i něco v TV, už nevím, v jakém pořadu (možná "Jste to, co jíte), že džus tě připraví o vlákninu, která je velmi důležitá. Dále také poukazovali na to, že je velký rozdíl, když si dáš 1 jablko nebo 1 sklenici džusu. Ta sklenice má v sobě mnohem více cukrů (fruktozy), tedy kalorií, než to jedno jablko (vem si, kolik ovoce musíš vyšťavnit, než získáš sklenici džusu). A myslím, že tam bylo i něco o tom, že kupované džusy (tzn. ne doma vymačkaná čerstvá šťáva) také obsahují mnohonásobně méně vitamínů, než to ovoce.

Pokud nejíš ovo+zele ani normálně, tak to v těhu asi nedoženeš. Spíš se pak poraď se svým gyn., zda bys neměla brát nějaké vitamínové doplňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.1.09 20:20

Já v těhu džusy vynechala, nedělaly mi vůbec dobře :-( . Nakonec,abych do sebe nějaké to ovoce dostala, jelikož také ne vše jsem snesla, tak jsem si dělala takové míchané drinky.
Např. v mixéru jsem rozmixovala oloupané kiwi (několik kusů), do toho přidala citronovou matonku, vymačkanou šťávy z citronu a lžičku moučkového cukru(záleží, jaké množství si dělám), a nemá to chybu. Nebo místo kiwi jsem to samé dělala z jahod (byla jsem těhotná přes léto,takže jahod bylo dostatek). Myslím si, že se špetkou fantazie se dají dělat z měkkého ovoce hotové nápojové zázraky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.1.09 20:21

Já v těhu džusy vynechala, nedělaly mi vůbec dobře :-( . Nakonec,abych do sebe nějaké to ovoce dostala, jelikož také ne vše jsem snesla, tak jsem si dělala takové míchané drinky.
Např. v mixéru jsem rozmixovala oloupané kiwi (několik kusů), do toho přidala citronovou matonku, vymačkanou šťávy z citronu a lžičku moučkového cukru(záleží, jaké množství si dělám), a nemá to chybu. Nebo místo kiwi jsem to samé dělala z jahod (byla jsem těhotná přes léto,takže jahod bylo dostatek). Myslím si, že se špetkou fantazie se dají dělat z měkkého ovoce hotové nápojové zázraky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.1.09 20:50

Ahoj, nám na kurzu nutriční terapeutka říkala, že kupované džusy v žádném případě nenahradí ovoce a zeleninu. Jednak tam není tolik vitamínů, jednak tam je o dost míň vlákniny než v čerstvém ovoci… Ona nám je teda nedoporučila v podstatě pít skoro vůbec - cukry, konzervanty a tak, ale to si zas myslím, že je extrém.

Jinak se připojuju k těm, co rozhodně nedodržují „tabulkové“ přísuny ovoce a zeleniny v těhotenství. Já jsem ze začátku řešila, co bych měla a neměla a v zá:,–(ě jsem zjistila, že bych se z toho musela zcvoknout :roll: Takže jím, na co mám chuť - ono si tělo řekne :wink: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.1.09 20:53

…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.1.09 20:54

…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.1.09 21:00

To se neboj,mimi tím určitě trpět nebude.A fakt teprve uvidíš,o co si tělo řekne. :lol: Některé z nás ze začátku těhotenství zvrací a dítě taky nijak netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.1.09 21:05

…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie