kyselá moč

30
29.1.09 18:34

kyselá moč

Ahoj všem,
dnes jsem byla na kontrole u dr. Jsem ve 22.tt, bez komplikací.
Sestřička mi po rozboru moči řekla, že je hodně kyselá. Ptala se mě co jsem včera jedla a pila. Vím že jsem pila ananasový džus a rozpustný nápoj Tang. Řekla, že to vypadá jako když jsem vypila láhev octa.
Nevíte někdo, co to tedy může znamenat a jestli je to nějak nebezpečné.
Bílkovina v moči by prý měla poukazovat na vyšší konzumaci cukru nebo na výtok.
Doktor se nad tím nijak nepozastavil, tak nevím. On ani sestra nejsou moc sdílní.
Díky za radu.
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
29.1.09 18:57

PH moče se mění každou chvilku. Stačí třeba moc nepít a moč je kyselejší. Z toho si nic nedělej. No jo ten přístup doktorů mě štval taky. Utrousí nějakou poznámku a člověk nad tím pak přemýšlí, obzvláště v těhotenství. Tak ať se daří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
29.1.09 19:50

Kyselá moč znamená překyselený organismus, takže asi hodně konzumuješ sladké, bílou mouku, atp. Není to moc zdravý, riskuješ kvasinky a podobný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
29.1.09 19:56

tak to si mala z toho pitia.Mala by si čistu vodu.Mne dr povedal,že džusy sa do pitneho režimu nepočitaju.A hlavne budu sa ti kaziť zuby.V tehu su sliny hustejšie a tym džusom im ešte pomahaš.Poznam to stravila som u zubara skoro celé tehu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
30.1.09 10:47

Jojo, neboj, nic to neni. Ja jsem si koupila na konci tehotenstvi tyto testovaci prouzky - http://www.lekarna.cz/…phan-50ks-1/ - hlida to 8 hodnot v moci, mimo jine krev v moci, bilkovinu, cukr, ketony a meri i pH moce. Tady si muzes procist, kdy vznikaji falesne pozitivni i negativni vysledky, pH moce je skoro az dole https://www.zdravcentra.cz/index.php?…
a taky mi to zobrazovalo ruzne nesmysly, hlavne bilkovinu na konci tehotenstvi, coz byva nejcasteji z vytoku…takze tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
30.1.09 11:19

Trochu se zabyvam prekyselenim organismu a - ananas a to i dzus je za:,–(ity (pokud nebyl s pridanym cukrem, ale 100%) a i ocet je za:,–(otvorny. Ph moci navic neni vubec smerodatne a muze se lisit od ph organismu - to se meri podle ph slin a dle zkusenosti vim, ze to muze byt velky rozdil. Napriklad ph moce je nejkyselejsi po ranu, jelikoz pres noc nikdo vetsinou nepije a telo pres noc odpourava kyselinotvorne latky. Pokud si chces zvysit ph (tzn. chces byt vice za:,–(ita) tak doporucuji hodne ovoce, zeleniny, brambor a maso s mirou. Nejhorsi je cukr, bile pecivo a maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.1.09 12:36

Tak to já mám spíše pH zá:,–(ité (mám také doma ty papírky) ale zkoušela jsem to zatím jen 2×, pokaždé mi to dost tmavě zezelenalo. Mám jen ty se třemi políčky (pH, bílkovina, cukr). mám trochu obavu, bývá při tom prý riziko infekcí, jak jsem se dočetla na tom odkazu od Podopo , pokud je to dlouhodobé, takže se raději budu kontrolovat častěji, i když výrazné potíže při močení nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
30.1.09 19:54

Pri za:,–(ite moci urcite nehrozi zanety, pouze pri kyselem ph coz je do 7 ph. Za:,–(ite je nad 7+. Pokud papirky maji jen tri policka, tak musi byt dost nespolehlive pro urceni ph (pro to ostatni je to asi OK) nejlepsi jsou papirky od 6,4 do 8,4, cokoliv v jinem rozmezi je naprosto nespolehlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.1.09 20:12

Vubec bych to neresila, ph se pohybuje v takovem rozsahu (4,5 - 8 ) a ovlivnuje ho kde co, takze vykyvy jsou uplne normalni. Alkalicka moc muze byt pri zanetu (diky produktum bakterii), ale nemusi, pokud nemate klinicke priznaky, tak se nic nedeje.

pH organismu nema se slinami nic spolecneho, pH se zjistuje z krve a normalni je 7,4 +- 0,04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
31.1.09 09:30

Ph krve se zjistuje vetsinou v pripadech kdy je pacient ve velmi vaznem zdravotnim stavu, je to velice drahe vysetreni a normalne se neprovadi. V pripade, ze klesne ph krve pod 7 tak je to vetsinou uz konecna…Krev ma vetsinou konstantni ph a klesa az v opravdu vaznych nemocech. Pokud ma nekdo ph 4,5 slin, tak se obavam moc pri zivote nebyl, a takove ph krve se da namerit asi u mrtvoly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.17 11:27

Ahoj, dneska mi u doktora testovali moc, a sestricka i doktor se divili nad tim, ze pry mam v moci tak vysoke ph, ze jim to nebere ani stupnice. Nevite nekdo co by to mohlo znamenat? :) zkousela jsem googlit ale jsem z toho vseho nejak zmatena…

• Citovat
  • Upravit
1951
6.2.17 12:24
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska mi u doktora testovali moc, a sestricka i doktor se divili nad tim, ze pry mam v moci tak vysoke ph, ze jim to nebere ani stupnice. Nevite nekdo co by to mohlo znamenat? :) zkousela jsem googlit ale jsem z toho vseho nejak zmatena…

vysoké PH moči - alkalická moč. PH moči se mění s každou potravinou, takže jste den předtím jedla moc zásaditotvorných potravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.2.17 13:41

Vysoké PH znamená zásaditá moč. Jinak jezte více bílkovin, ph moči klesne.

Další možnost je, že máte počíánající nějaký zánět v močových - pak to chce být v klidu a pít dostatek urologických čajů a doufat že se to nerozjede.

Ignorujte veškeré kecy o odkyselování organismu - ti co to píšou nerozumí biologii.

Pokud bude problém i při příští kontrole, tak to bude kromě moči chtít nabrat i krev na případné trable s ledvinami.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.2.17 13:43

A teda další varinata je, že měli špatný lakmusový papírek ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.17 19:03
@Ou píše:
A teda další varinata je, že měli špatný lakmusový papírek ;-)

No ja se prave lecim se zanetem mocoveho mechyre, mam uz dlouho krece a v moci neustale vysoke ph, antibiotika nezabraly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky