Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s EasyWalker Qtro Plus?
Přidejte zkušenost s EasyWalker Qtro PlusJá nemůžu srovnávat, ale aspoň napíšu zkušenost s Quinny Speedi…
Korba je opravdu docela malá, ale nám to nevadilo. První syn v ní byl do 5,5 měsíce, pak šel do sporťáku+zmenšovací vložka (ta je bezvadná). To bylo v červenci a docela jsem uvítala, že se přes léto už nepekl v korbě. Druhý syn se narodil v dubnu, a jak nám pěkně roste, předpokládám, že někdy v září či říjnu půjde do sporťáku, ne-li dřív. Taky nevadí, použiju vložku a na podzim už i fusak, takže bude vypodložený a zima mu taky nebude.
Ocenila jsem velkou sedací plochu sporťáku, dítě se tam vejde opravdu dlouho, a to i s fusakem. A co se týká jízdy ve městě a terénu, tak obojí je super. Neměla jsem nikdy problém…
Pokud čekáte miminko v litopadu, neměla bych z menší korby strach. Tři měsíce se ti tam vejde s fusáčkem určitě, pak už můžeš dát deku a v dubnu nebo květnu může klidně do sporťáku. Určitě doporučuji tu zmenšovací vložku. Sice je docela drahá (kolem 1000,–), ale když budete kupovat jetý kočár, tak ušetříte a můžete si ji dopřát ![]()
Ahoj, mame EasyW quatro, mimi narozeno v zari, a nemuzu si ho vynachvalit. Korba velka dost, pouzivala jsme zimni fusak Emitex, z korby jsme presidlili asi v 6.mesici, bylo.teplo a Bara.je aktivni cumil
Mam orig fusak do sporaku, ten je na vetsi mimi bozi a nanoznik tenky Emitex. Musim rict, sportak je obri, takze vydrzi dlouho, sklada se rychle, Bare vyhovuje tycka na opirani v sede a na spani tam krasne zapluje. Clona proti slunicku je docela dostacujici. Mame novy, ale.zda se ze 2-3 deti v pohode zvladne. A.do.terenu se s nim taky da.
Já mám zkušenost s Quinny speedi, mám ho už 4,5 roku. z hlediska kvality provedení jednička, vydrží všechno. z hlediska jízdních vlastností, ovladatelnosti, využití do terénu, jednička. neznám, opravdu neznám na trhu v těchto směrech lepší kočár.
Ale - má svá ALE a pro někoho dost podstatná. Sporťák je jen v jednom směru (nemá otočný sedák), střecha je malá, takže jednoznačně je potřeba sluneční clona. nejde do úplného lehu i sedu, ale dá se tomu pomoct a s tou originální zmenšovací vložkou je to úplně o něčem jiném. košík není největší, ale dá se vyskládat nahoru a zatáhnout šňůrkou. a korbička.
korbička malá je. záleží na velikosti dítka, ale hlavně záleží na jeho „hlavě“. jedno dítě mám listopadové, jedno lednové. oba šli v 5 měsících do sporťáku. Listopadový proto, že nechtěl ležet v korbě, a nebyla jsem ochotná snášet zvukovou kulisu, kterou vytvářel. Mladší, lednový, proto, že se nevešel. byl pořádný..
nevidím obecně problém v tom dát do speediho 5-6m dítě (s vložkou), ale problém je v tom, že ne všechny děti jsou stejného názoru, a opět, ona zvuková kulisa může být hodně nepříjemná.. moje starší dítě ho milovalo, ale mladší chtělo ležet na bříšku a pást koně.. a to prosím až do 8měsíců.. (přitom od 6m lezl, od 7 stál a v kočáře střídal polohu pasení a stoj drže se za madlo
). no a to ve speedim prostě nejde.. resp. asi by to šlo, s nějakými úpravami, ale nás čekalo léto, celodenní výlety, hory, a nemohla jsem si dovolit vynalézat, zkoušet dostat sedák do úplného lehu, z hlediska stability.. (ve městě bych si to troufla).. od 9 m je to ale zas náš No.1
z tohoto hlediska je asi lepší ten EW.
ono záleží, jak moc toužíš po ruční brzdě, po terénnosti (viděla jsem v Krkonoších drncat EW Qtro, a QS je lepší.. ).
víc do města bych si pořídila EW.
víc do terénu, na brusle, atd., určitě QS.
nejvíce mě ale štve, že Quinny má 80tkovou korbu, a ona na QS nepasuje, jde jen na Buzz, Moodd apod.,
protože s takovou korbou by byl QS skoro ideální kočár (ještě ta bouda sporťáku by mohla být větší..)
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Právě, že bydlíme na vesnici a bez chodníků, takže zima bude zápřah a pak každé léto jezdíme po celé republice po hradech, takže většinou kopce, lesy.. Právě mě ten Quinny láká pro ty jízdní vlastnosti, vím, že dítě předem neodhadnu, ale za ojetý tolik korunek nedáme a při nejhorším by se to asi muselo řešit, až by situace nastala, nějakou výměnou. Docela jste mě potěšily, už jsem se domluvila s paní a pojedeme se na speediho podívat, prý má jen odřeninky a je používaný necelé tři roky, tak si myslím, že to půjde, pokud se o něj pečovalo. Ta ruční brzda se mi zdá skvělá, protože jsem docela „tintítko“ a představa, jak letím za kočárkem z kopce mě docela děsí. Paní má ve výbavě i original fusak, což považuji za velké plus a do zmenšovací vložky bych určitě zainvestovala, už jsem o nich četla spoustu chvály.. Mohu se zeptat na tu sluneční clonu- stačí nějaká univerzální od emitexu nebo jsou lepší? Předem děkuji, moc jste mi pomohly v rozhodování ![]()
Já mám na Speediho sluneční clonu od Teutonie, stála něco kolem 400,–
@KPKristy píše:
Já mám na Speediho sluneční clonu od Teutonie, stála něco kolem 400,–
mám stejnou, teutonia, dneska už mají i UV 50+, já mám ještě starou z r.08.
clony jinak pasují snad úplně všechny, jen vím, že safety 1st má tendence praskat v kloubu. kdysi jsem viděla clonu kiddopotamus, úplně jsem se do ní zamilovala, kočár s ní jde (narozdíl od sunshine kids ) složit, .. ale tu jsem jí tehdy viděla za 1000,– a pak už vůbec..
a ještě jsem koupila tohle od sunshine kids , pasuje to na korbu i na sporťák, a i na autosedačku, jiné kočárky, prostě universální použití. když mi dítě usne, tak ještě teď, v jeho skoro 17 měsících to použiju, vytvořím stín, a je to estetičtější, než plenka…
a pak se mi moc osvědčilo tohle , opět sunshine kids, ale i jiné forma vyrábí podobné věci, jen vyzkoušet, jestli pasují, je to praktické na odkládání všeho možného, i plechovka birella se vejde.. ![]()
@čekámenaštěstí
jinak originální fusak je super věc, i do korby, nezabere tam tolik místa do šířky.. a do sporťáku nepotřebuješ nánožník, fusak splní v zimě přesně svou funkci,jen je tak do 2let max., ale zas pak, když se děti vozí, většinou už právě stačí nánožník.. a navíc do něj krásně sedí, nikde nečouhá..
Mám QS a spokojenost velká, zrovna jsme vyměnili hlubokou korbu za sport. sedačku. Dítko mám oproti většině malé, taky listopadové, takže hluboká korbička by nám velikostí stačila min. ještě do sedmi měsíců, ale synovi se v ní moc nelíbilo, chtěl vidět (zlaté ergonomické nosítko
), začal se mi v ní otáčet na bříško (když byl na místě, za jízdy na bříšku být nesnesl) a už i sápat ven
takže šel do sportáku, bez zmenšovací vložky by to nešlo, ten neúplný leh zas tak hrozný není, na tu krátkou dobu, to mi přijdou horší polohovací lehátka apod. Clona je fakt nutná, zatím to řeším plínkou a mám objednanou Sunshine Kids viz. https://www.emimino.cz/…peedi-46463/. Jinak kupovala jsem použitý, jediný problém jsem měla s park. brzdou, stačilo jednoduše vyměnit používáním ohlé táhla, Libfin (dovozce+servis) bez problémů poslal za pár stovek set na výměnu.
@mati píše:
bez zmenšovací vložky by to nešlo, ten neúplný leh zas tak hrozný není, na tu krátkou dobu, to mi přijdou horší polohovací lehátka apod.
taky mi to tak přijde.. a bez té vložky by to bylo fakt blbé… ta vložka sedáku opravdu hodně pomůže! bez něj to fakt nebylo ono..
@čekámenaštěstí hlavně ať má kočár originální madlo! to taky stojí za to.. jestli je 3roky starý.. madlo přišlo s kol 2009. společně s vložkou.
@Nataša píše:
taky mi to tak přijde.. a bez té vložky by to bylo fakt blbé… ta vložka sedáku opravdu hodně pomůže! bez něj to fakt nebylo ono..
Ta vložka je hlavně taková pohodlná, kdežto sedák klasicky tvrdý. I to je děsná výhoda ![]()
„@Nataša“ jj včera jsem ho tam zkusila položit bez zm. vložky a vůbec - tvrdé, větší sed se zlomem a toho řevu
, bez ní by nám na pár měsíců zůstala jen autosedačka na cesty a manduca na procházky, sice skvělá věc, ale ve vedru lepší kočárek ![]()
@Nataša
v čem je lepší než chicco? myslím teda, že je od nich, stejně jsem z něho nechala jen tu kovovou část, tak jestli má cenu na něj šít nový potah
Dobrý den, doufám, že se nikdo nebude zlobit za novou diskusi, ale chtěla bych poradit od zkušenějších maminek. Naskytla se možnost výhodné koupě použitého kočárku quinny speedi. Ale nevím, jestli bude úplně vyhovující. Myslím, že jsem přečetla už téměř všechny diskuse o kočárcích, na které jsem měla zálusk a zůstali ve výběru tyto dva. Oba dva kočárky bych kupovala ojeté, jen s novou autosedačku. Jde mi především o osobní zkušenosti a který byste mi spíš doporučily. Kočárek budeme používat i do terénu,ale samozřejmě v rámci možností kočárku, počet kol nehraje roli, myslím, že každý má své pro a proti. Jde mi především o pohodlí miminka a mám trochu strach z malé velikosti korby quinny dreami, i když mrně se nám narodí až v listopadu, tak snad tam vydrží. Ale mám například doma krásný fusak po sestře, šitý na zakázku a nejsem si jistá, jestli by tam vůbec s miminkem vlezl..Prostě se vůbec nemohu rozhodnout a byla bych ráda za jakoukoli radu. Předem děkuji..