EB simplex podezření u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
brunett
15.11.15 22:50

EB simplex

Ahoj, mám dítě, u kterého jsme sledováni na dermatologii a je zde vážné podezření na EB simplex-nemoc motýlích křídel v lehké formě. Klinické obtíže odpovídají této nemoci, ale zatím to nemáme potvrzeno analýzou DNA. Zajímavé je, že první významné potíže začaly až v pubertě. Hledám rodiče, kteří mají s touto nemocí zkušenosti, zajímají mě vaše příběhy..Budu doufat, že se mi někdo ozve. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.3.23 12:43

Pekny den vsem! Obnovuji diskuzi. Chtela bych tu nechat zpravu pro pripadne dalsi maminky, ktere budou hledat informace o teto nemoci. I ja jsem pred casem hledala zkusenosti maminek tady na emiminu a narazila pouze na tento prispevek bez reakce.

Nase dvouleta dcera ma Epidermolysis Bullosa Simplex (Bulozni epidermolyza prosta). Zatim dela vsechno, co ostatni deti - vcetne detskych hernicek, koupalist, zabavnich parku, piskovist… Pro me bylo nejdulezitejsi zjisteni, ze typ Simplex neovlivnuje delku zivota. Hodne sil vsem!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 13:05

PS. Navic dnes uz i pacienti s tezkymi formami ziji dlouho, dokonce maji vlastni deti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 16:32

Ahoj, máme 14ti letou dcerku EB dystrofická forma - chodí do běžné ZŠ, jezdí na tábory, sportovní soustředění, závodně tancuje…zatím jen velmi mírná omezení. Máme kolem sebe super lidi, učiteli a ucitelkami počínaje, trenéry a instruktory konče, kteří se nebojí od malička kamkoliv vzít a případně ošetřit. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 11:02
@Anonymní píše:
Ahoj, máme 14ti letou dcerku EB dystrofická forma - chodí do běžné ZŠ, jezdí na tábory, sportovní soustředění, závodně tancuje…zatím jen velmi mírná omezení. Máme kolem sebe super lidi, učiteli a ucitelkami počínaje, trenéry a instruktory konče, kteří se nebojí od malička kamkoliv vzít a případně ošetřit. :srdce:

Zavodne tancuje??? Vazne? To je naprosto uzasne!!! :srdce: :potlesk: :palec: ja jsem ani necekala, ze by dcera neco takoveho mohla jednou delat. Ona ma strasne rada pohyb, tak mi bylo vzdycky lito, ze nebude moci nic delat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 14:11

Ahoj,

Ano, soutěži v Line dance. Samozřejmě chodí chráněná, dle potřeby ovazaná…sem tam nějaké puchýře po tréninku, závodech, ale už ví, co může a co ne, kde si má dát pozor atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 15:31
@Anonymní píše:
Ahoj,Ano, soutěži v Line dance. Samozřejmě chodí chráněná, dle potřeby ovazaná…sem tam nějaké puchýře po tréninku, závodech, ale už ví, co může a co ne, kde si má dát pozor atd…

Tak to me dost naplnuje optimismem :potlesk: :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí