Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byla jsem v Hurghade i Sharm El sheiku, záleží jak se stravujes, jestli splacas v rámci all inclusive vše, tak tě to prožene, ale jestli budeš jíst jídla která prošla varem tak je to ok. Památky typu Káhira, Luxor bych doporučila přes cestovku kterou jedeš, na půjčení auta bych to neviděla, třeba Káhiru uzavírají v určitou večerní dobu a nedostaneš se pak zpět, jsou tam ploty s ostnatými dráty a u toho vojáci s kulometem ale oproti Izraeli se to pořád dá. Teď ta korona je tam docela rozjetá, já za sebe bych tam nejela. Jinak doporučuji hotel blízko centra, aby se člověk měl večer kam cournout, jinak budeš zalezlá v resortu. Básnit člověk může, každý máme jiné nároky a standardy. Mě to stačilo 2× a za mě to není destinace, kterou bych doporučila, ale to neznamená že se nevrátíš nadšená
Jedině Marsa!
Ten humus a špína letos v Hurghadě naprostý hnus
byla jsem tam počtvrté a naposled… radši Chorvatsko, Řecko…
Pokud Egypt, tak Tabu, Sharm nebo Marsu (krásné!) kvůli lepšímu moři, podmořskému světu a ne takové turistické provařenosti, se kterou jde špína ruku v ruce..
Střevní potíže jsou běžné, ale zabírá endiaron a ten jejich žlutý antinal či jak se to jmenuje, je to tam v každé lékárně.. záleží, jak citlivé máte zažívání… maličké dítě bych tam nebrala..
Letiště v Hurgh. brutálně předražené (burger na naše 450Kč, pití voda 0,5l 5USD) a bezpečnostní pakárna, 3× přes rámy bosky, osobní prohlídky tělo na tělo, manželovi rozebrán zippo zapalovač na součástky..
Nejhorší bylo to vedro (nelítat v červenci a srpnu!) v přímé kombinaci s jejich prázdninami, takže plné resorty černých nindža -bubákyň VČETNĚ RUKAVIC! se koupou s dětmi v tom v bazénech, pak v tom jdou na oběd a pak zpět zpocené do toho bazénu, to je k blití a chodili jsme pak už jen dozadu k moři…
hele, od 5hvězd nahoru to bude lepší (my měli bohužel letos jen 4 a bylo to sakra poznat!), ale za nás tento zážitek už nikdy! (jedna jídelna v resortu a oni ten bordel včetně skořápek od vajec a ubrousků a pecek hážou na zem pod sebe!) - o WC na pláži a u bazénů už radši ani mluvit nebudu - fakt HNUS..
(píšu o resortu Mirage Bay - Exim… resorty od Albatrosu jsou lepší..)
Příspěvek upraven 21.07.21 v 08:47
V současné nárazové situaci bych tam nejela ani náhodou. Pokud se rozhodnete, tak určitě berte hotel 5* a pořádně čtěte recenze. A nejsem si jistá, zda jsou momentálně kvůli koroně povolené výlety a cesty mimo hotelové resorty. Moji rodiče tak byli několikrát (pracovně, protože mají cestovní agenturu) a i přes veškerá opatření měli vždy zažívací problémy.
Hurgada už nikdy. Nelíbilo se nám moře, miluju Sharm. Byly jsme tam 6×, z toho 2× v jednom hotelu. Byly jsme tam i v době kdy byly v Egyptě ty útoky, jezdili na výlety, ostraha resortu vzdy všechny kontrolovala přes rám, autobusy kontrolovaly na bomby atd. Jasně, že tw nikdy nic neochrání, ale nám to tam přišlo v pohodě. A ten hotel kde jsme byli 2× je REEF OASIS SENSES RESOR, jen ta cena byla vždy šílená
@lachtanice86 100% souhlas.. a ANO - je to o penězích.. když připlatíš, máš daleko méně starostí a důvodů si stěžovat na to, co jsme letos v Hurgh. zažili my..
Sharm je fakt super
My tam byli cca 2005 v Hausa Beach, novučičké, luxusní, drahé, ale dokonalé!!! věřím, že u nich se resorty rychle „vybydlí“, takže bych se hodně moc řídila recenzemi, zjm. na Invii - recenze hotelů.. protože cestovka pravou pravdu neinzeruje..
Egyptu nevěřím ani bezpečnostně, ani zdravotně, zejména ne v dnešní době. A se žraloky není úplně sranda.https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/egypt-cesky-turista-zralok-napadeni-smrt-umrti.A180803_194157_zahranicni_jj
V létě tepelná pohoda kremační pece.
Takze s 3letym ditetem treba za rok jestli se situace s covidem uklidni, to nedoporucujete?
Byli jsme v Hurghade i Sharm El Sheiku, extra pečlivě jsem vybíral hotel, v Hughade byly skvělé recenze na Diana Beach , ale samozřejmě nám to cestovka po příletu změnila a zavezla nás do Albatros Palace, s čím jsme ale nesouhlasili a vehementně protestovali. Naštěstí nějací mlaďoši vzali taxíka a zajeli narychlo do Diana Beach a když se vrátili, tak všechny přesvědčili, že ten nový hotel je mnohem hezčí a lepší. Byl totiž čerstvě po rekonstrukci a všechno svítilo novotou.
Moře ale nebylo nic moc, cca 50 m mrtvého korálu s ježky a vodou po kolena, takže boty do vody nutností, pak písek a pár rybiček.
V Sharm El Sheiku jsme byli https://www.invia.cz/…each-resort/ pláž malinká a přístup do moře jenom přes podvodní nebo nadvodní pontón přes živý korál, pak hned hloubka 10-20 m, ale krásní podmořská příroda. Potkal jsem tam dokonce cca 1 m ryby typu kranasů a asi 2 m rejnoka mantu . Mělké písečné pláže pro děti jsou tam prý dost problém. Ještě hezčí podmořský svět má prý být v Marsa Alam!
Jinak faraonova pomsta je prý problém jenom v africké části, kde se prý používá očištěná voda z Nílu, kde asi nějaké baktérie zůstanou. V Hurghádě jsme opravdu měli slabší žaludeční potíže, ale stačilo koupit jejích Antinal a problémy pominuly. V Sharm El Sheiku jsme žádné problémy neměly a nic jsme nepotřebovali, kromě ploutví a brýlí, které si koupila dokonce i partnerka, která se nikdy nepotápěla!
Takže v Hughadě boty do vody a co nejdříve koupit Antinal (naše léky moc nepomáhají!), v Sharm El Sheiku potápěčský brýle, ploutve a trubičku na dýchání! ![]()
Mám prosbu, chystáme se do Egypta, chtěla jsem si vzít s sebou pohotovostně Ercefuryl, ale má výpadek.. neměl byste prosím někdo doma a už nevyužijete? Nebo přímo jejich Antinal? Ráda odkoupím
chci být připravena 😁
@lulu123 když neseženeš Antinal, tak ho tam mají v každé lékárně. My poprosili našeho delegáta, ten to sehnal za nejlepší cenu a přivezl hned další den ![]()
@nanusik já vím, nedělám si z toho velkou hlavu, ale jsem takovej stresar, tak bych měla radši dopředu ![]()
@lulu123 Egypt miluju, byla jsem tam už 4×, nikdy mě nic takového nepostihlo
a to teda ochutnám téměř vše. Ale mé okolí na to trpí
není se čeho bát už v den příjezdu si o něj řekněte a delegát obstará
jinak si užijte dovču! My tam byli letos v květnu a hned bych jela zase ![]()
@nanusik kam přesně lítáte? Za mne byl Nádherný Sharm a Marsa, to moře prostě nenahradíš..
ALE loni nás tak strašně moc zklamala hnusná špinavá Hurghada a ty jejich zvyky a obtěžování a bordel v resortu apod., že se tam už určitě vracet nebudeme (konkrétně do HURG.) a užila jsem si letos nádhernou Makarskou včetně hor a příští rok to vidíme na Krétu ![]()
@Lucy75 Byla jsem v Šejku, Marse i Hurghadě a za mě určitě Marsa ![]()
Ahoj,
dlouho jsem se Egyptu vyhýbala, faraonova pomsta, bezpečnost..
ale manželův kolega jezdí co rok s dětmi a furt o tom basni a muž tam v září chce, pokud to situace dovolí..
uvažujeme o Hurghadě nebo mars alam, tam je prý super šnorchl..abych byla upřímna, z teto destinace mám strach, ato kdysi byla moje vysněná kvůli pamatkám, luxor, abu simbel apod..
ale mám strach, jaka je tam situace, ja nejsem člověk co se spokojí jen s rezortem, takže určitě nejaký fakultativní vylet chci, nějakou pamatku, plus pak třeba výlet na ostrov Giftun, výlet na lodi pozorovat delfíny, aquarium, vylet ponorkou atd..koukám, že podnikat se tam toho dá dost, ale je tam bezpečno? jak jste se tam cítily, vy co jste toto podnikaly?
co faraonova pomsta?
a doporučíte hotel, ráda bych nejlepe 5* ale i 4* stačí, hotel nejlepe s aquaparkem, díky