Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, letíme koncem října s dětmi (14 měs. a 8 let) do Egypta. S tím starším to neřeším ale prcek mi dělá starosti. Pediatr mi doporučil očkování HAVRIX proti žloutence. Taky jsem četla nějaké diskuse a údaje jsou tam k dostání za rozumnou cenu Pampersky. Vezmu s sebou skleničky na jídlo a také Nutrilon ale jinak nevím abych na něco nezapomněla a pak to tam třeba ani nemohla sehnat. A ještě pokud to tam někdo neznáte - Hurghada, hotel Titanic. Poradíte?
Děkuji
Já bych si sebou radši vzala taky něco na průjem. I když jsme byli sebevíc opatrní, nepoužívali jejich vodu, stejně jsme ho dostaly.
Průjem, který se dostane v Egyptě vyléčí jen jejich léky dostupné v Egyptě v lékárně. Ovšem nevím, zda je může malé dítě?? Poraď se ještě s pediatrem..
Prcek může při případném průjmu být rychle dehydrovaný..
Byla jsem v Egyptě třikrát s malýma dětma - pampersky koupené v Egyptě jsou předražený igelitový šunt, ale jsou v nouzi použitelné a lepítka drží. Děti ani jednou průjem neměly (jedly písek na pláži a pily mořskou vodu). Poté, co jsem já dostala průjem (to je velmi slabé označení pro egyptský průjem - kdo nezažil, nepochopí), začala jsem pít becherovku, mořskou vodu a jíst písek taky a ono to přešlo, nevím, co z toho zabralo.
Manžel, byl u hotelového doktora - dostal prášky - zabírají bleskově, pokud jde člověk k doktorovi hned, jak nastanou problémy. (Léky na průjem vhodné pro malé děti mají místní doktoři taky, ale my jsme je ani jednou nepotřebovali.)
Vodu jsme pili pouze balenou a všechno jsme poctivě omývali.
Takže myslíš, že je lepší vzít si Pampersky z Česka? A na průjem pro děti nám doktor doporučil ENTEROL kapsle, prý je lepší aby je začaly užívat 2 dny před odjezdem. A nejsem si jistá, jestli mám dávat prckovi čerstvé ovoce prckovi, i když je omyté. Asi si raději vezmu přesnídávky.
Při druhé a třetí cestě jsme vezli téměř plný kufr plenek, naprosté minimum oblečení a věcí, ale jeli jsme pokaždé do stejného hotelu, takže jsme věděli, co opravdu potřebujme a co ne.(Stejně jsme tam pokaždé jedno balení po 8 plenkách museli dokoupit.)Je tam příšerné vedro - dlouhý rukáv je potřeba jen na cestu letadlem.
Enterol neznám. My jsme ovoce umyli osušili a okrajovali, aby děti neměly slupky. Ale totéž jsme dělali pro dospěláky a stejně jsme průjem dostali (pokaždé jeden ze dvou dospělých). Doporučovala bych zjistit si hned první den, kde je lékař. A v případě egyptského průjmu (je to jak vodopád, nejde zadržet, že WC bude až za půl vteřiny) naběhnou OKAMŽITĚ k místnímu lékaři.