Nezájem o jídlo

29
23.9.11 10:54

nezájem o jídlo

Ahoj holky,mám problém. Moje holčička bude mít příští týden 14 měsíců a den ode dne míň jí. Nemá vlastně zájem o žádné jídlo. Nebyla nikdy velký jedlík, ale moje první dcera taky, takže jsem to nebrala nijak tragicky. V noci jsem do dneška ještě kojila, dnes už neměla o prso zájem, jen o čaj, takže už ji odstavím. Ráno jídala jogurt, z toho sní tak max. 10 lžiček, potom dopoledne do ní dostanu možná tři křupky, obědu - MZ jídala tak 220g, teď poslední dby max.130-150g, veškeré ovoce odmítá, ovocné přesnídávky sní tak max. polovinu. Večer dáváme kaši, té jídala tak 150-160g nyní tak 100g. Už jsem zoufalá,pečivo jí tak kousek rohlíku, když jím já, jinak taky nechce.Připadá mi, že vůbec nemá potřebu jíst. První dcera taky málo jedla, ale aspoň snědla dost obědu, milovala smetanové omáčky, takže to jí asi dost dávalo, ale tahle nechce nic. Máte někdo podobný problém? Nebo mi poradíte. Moc děkuju, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
23.9.11 11:00

Nezoufej… :hug:
Mám 14ti měsíční dvojčata a jsou na tom stejně. Neuvěřitelně teď začínají zlobit s jídlem.
Hlady neumřou, mám to vyzkoušené na nejstarší dceři, ta byla nimra, nic jí nechutnalo a taky vyrostla. A hodně…Má skoro 180cm v 15ti letech, sice jenom 60 kilo, ale je to kočka… :mrgreen:
Takže já nabízím a nenutím. Když mám pocit, že fakt asi musí umřít hlady dám jim Brumíka a toho zblajznou na posezení. Takže je v tom jenom mlsnota. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.9.11 11:00

Máme to téměř stejně, s tím rozdílem, že oběda mi sní ještě méně, vždy jedla málo a ani věkem se to zatím neupravuje. Ale pije dost mléka, ráno tak 300ml, v poledne 240 a večer tak 210ml. Do jídla jí nenutím, hlady snad neumře. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
23.9.11 12:07

My jime neustale malo.
Nad ranem 120ml UM,
v 9.00 svacina asi tak 120g jogurtu nebo presnidavky, nebo kousek ovoce.
12.00 obed taky tak do 150g, nekdy vic nekdy min podle toho jak ji to chutna,
odpoledne svacina jako rano
vecer kase tak ze 100ml vody
a pred spanim zase 120 Um
kdyz sni vsechno co jsem napsala, tak si rikam jak krasne mi to dnes papala, ale to je malokdy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.9.11 13:53

Mam stejny problem ale stim,ze mam 9 mesicni holcicku a uz dva dny mi nechce vubec jit sotva do ni dostanu trochu prsnidavky nebo caje. A to mi predtim 4 dny zvracela po jidle a mela prujem. Kdyz jsme byli vcera u pani doktorky tak mi rekla,ze ji nic neni. A to mi rani vypila 150ml mleka k svace presnidavku, obed 180ml mleka dalsi svaca jogur 120g a vecere ridka kase do lahve 250ml. je to muzec vsichni rikaj,ze je to zuobkama ale kdyz ji zacali rust tak jedla normalne sice s kecama ale snedla. A ted nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
23.9.11 15:44

Janinko ,tak nějak podobné je to u nás :roll: Taky si to jídlo spíš prohlíží /mnohdy s odporem/, ráno b.jogurt /jsem ráda,když zdlábne půlku/, k obědu polévku -nejvíc miluje vločkovou se zeleninkou, nebo špenátovou s těstovinou, odpol.sotva ovoc. jogurt.
Chleba vůbec, rohlík občas ožužlává,ale nedá se to nazvat jezením :wink: Teď si sem tam dá křupky,ty bez chuti,nebo i ovocné, ale málo. Kojila jsem 11měs, od té doby žádné UM nevezme, takže se snažím do ní nacpat alespoň ty jogurty a večer pár lžic kaše,ale i s tím zlobí čím dál víc.Takže je to docela o nervy-pořád chodí a škemrá „mňam,mňam“, tahá mě za ruku do kuchyně, zkouším všechno možné,ale nakonec stejně skoro nic nesní.Občas kousek nektarinky…Pije hodně -čaj.Tak je asi přepitá a na jídlo mi kašle :roll: Jen si říkám,aby měla dostatek všech potřebných živin…K jídlu se prostě přinutit nedá :wink: Tak se to snad časem zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.9.11 19:28

naše malá teď poslední dobou taky " studní", prostě hodně pije čaj, ale jídlo ani neochutná, jen mě vidí s miskou a lžičkou, už kroutí hlavou, že ne a nedostanu do ní nic. Dneska odpoledne snědla půl bebe sušenka a dvě křupky a teď večer kaši ze 100ml vody - zázrak.Taky mám strach, aby jí něco nechybělo, ale donutit jí k jídlu je nad moje síly. Teď i nad manželovi, dřív, když nechtěla ode mě, vzala si od něho, teď nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.9.11 21:29
vevci píše:
My jime neustale malo.
Nad ranem 120ml UM,
kdyz sni vsechno co jsem napsala, tak si rikam jak krasne mi to dnes papala, ale to je malokdy :-D

naprosto stejně i stejné množství sní náš malej, a to si oproti dřívějšku chrochtám jak krásně jí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
29.9.11 20:08
MMartina1 píše:
vevci píše:
My jime neustale malo.
Nad ranem 120ml UM,
kdyz sni vsechno co jsem napsala, tak si rikam jak krasne mi to dnes papala, ale to je malokdy :-D

naprosto stejně i stejné množství sní náš malej, a to si oproti dřívějšku chrochtám jak krásně jí :roll: [/citace)
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
29.9.11 21:03

Vevci a jak jste na tom s váhou a kolik měří? Máme je zhruba stejně staré ty naše prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
30.9.11 14:19

v roce mela 7,8kg a 70cm, no proste prcek
Ted jsem ji zkousela vazit doma a ma asi 8,5kg a par centimetru navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.9.11 19:49

ale to krásně přibrala za ty tři měsíce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
3.10.11 22:05

AHOOOJ, MY MÁME TO SAMÝ!!!!!! taky 14m a nemá snad ani 10kg no možná že ted už jo.. já KOUPILA SIRUP NA CHUT K JÍDLU A CELKEM PO NĚM PAPÁ.. ne nák moc ale líp než před tím..
taky jí pořád strkam něco do ručičky mezi hlavními jídly.. a je to fakt lepší podle mě, po tom sirupu..ono taky asi jak jí už nerostou ty zoubky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.10.11 22:08

no tak malej nemá 10 kg ani náhodou. Teď trošku porostl, ale váha 9 kg stále stejná. A co je to za sirup? Já jsem zkoušela Multisanostol, bez efektu. Navíc je to strašně sladký a on sladký nerad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evatady
4.10.11 10:47

rada k nechutenství

dobrý den, máme v rodině stejný problém, teď přišly na trh nové kapky B-komplex , jsou sice od 3 let (protože jde o doplněk stravy), ale náš dětský lékař nám sdělil, že je možné je dávat i od 1 roku a doporučil i dávkování. Zatím dáváme 4 dny a alespoň mírné zlepšení tu je, máme prý vydržet, poraďte se se svým lékařem, upozorňuji, že nemusí ještě ani znát, na trhu jsou cca týden, stojí kolem 90Kč, takže se to dá, přeji co nejřív zlepšení,Eva :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML