Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme byli pred x lety v unoru v Marsa alam. Teplo bylo, ale dost tam foukalo a vecer uz to teda bylo na dlouhy kalhoty a svetrik. Ale mozna jsme jen meli na pocasi smulu. Kazdopadne to bylo moc prijemne a malo lidi.
@Anonymní píše:
Hezký den přeji:). Plánujeme s kamarádkou v únoru někam za teplem, ale za rozumnou cenu. Napadl nás Egypt, ale někdo říká, že tam je v únoru zima a někdo naopak, že super. Máte někdo nějakou zkušenost prosím? My opravdu bychom chtěly na opalovačky a převážně valeníčko:). A která destinace je nejlepší? (Marsa Alam, Hurghada,…) a jaký hotel?:). Předem moc děkuji za každou odpověď.
Byla jsem v březnu pár roků zpět v Safaze a perfektní, přiletěla jsem krásně opálená z teploučka, v Čechách tenkrátna březen extrémní zima.
Na opalování to bude, voda bude studená, Marsu ne, tam bude fučet, moře nebude pomalu přístupný. Marsu bych v únoru vynechala.
Ahoj, před dvěma týdny jsem se vrátila z Hurghrady z hotelu Long Beach a skvělý, příští rok znovu… Co jsem se bavila s místními, tak v zimě tam mají okolo 27 stupňů a moře je chladnější… Hlavně si budeš asi připadat divně, ty v plavkách a oni v těchto stupních oblékání mikinu.
@Lilianka33 píše:
Ahoj, před dvěma týdny jsem se vrátila z Hurghrady z hotelu Long Beach a skvělý, příští rok znovu… Co jsem se bavila s místními, tak v zimě tam mají okolo 27 stupňů a moře je chladnější… Hlavně si budeš asi připadat divně, ty v plavkách a oni v těchto stupních oblékání mikinu.
tam jsme byli loni
docela fajn hotel, až na to, jak odpoledne zmizelo to moře vždycky ![]()
@Šáruší píše:
tam jsme byli lonidocela fajn hotel, až na to, jak odpoledne zmizelo to moře vždycky
Je pravda, že když si chce člověk zaplavat, musí jít dál do moře
Bohužel přírodě neporučíš… Ale jak říkám, my byli celkově moc spokojení
@Šáruší píše:
tam jsme byli lonidocela fajn hotel, až na to, jak odpoledne zmizelo to moře vždycky
Je pravda, že když si chce člověk zaplavat, musí jít dál do moře
Bohužel přírodě neporučíš… Ale jak říkám, my byli celkově moc spokojení
Ahoj, v únoru Egypt nedoporučuji. Byla jsem v Marsa Alam. Přes den teplo bylo, moře ovšem chladnější, protože takový hice nebyly, aby se moře ohralo. Hodně tam bylo vetrno a večer uz dost chladno, takže opravdu kalhoty a mikinu. Po druhé bych uz nejela. Ten vítr byl dost nepříjemný a večer uz to na sezení venku nebylo.
Ahoj, zrovna koukám kam v únoru - prázdniny a nechci letět daleko, dovču chci v práci týden, tak nechci proletět dva dny. Koukám na ten Egypt. V Marse bude tepleji než v Hurghadě, když je níž, ale v Hurghadě je více kam jít. V létě je tam vedro a nedá se hrát ani minigolf. Říkám si, že bych vybrala hotel s vnitřním bazenem, fitkem, minigolfem a slunce venku by bylo bonus. Zas tam bude tepleji, než tady kolem 23 °C, což nám bude připadat asi super a třeba se i narychlo ponoříme do moře. Taky koukám na Kanáry, Omán, SAE. Tak zajímá mě ten Egypt.
@nikitice jestli najdeš v Egyptě hotel s vnitřním bazénem, tak počítej s cenou, za jakou máš měsíc v exotice.
A v Marse je tepleji než v Hurghadě asi jako na jižní Moravě je tepleji než ve středních čechách… ![]()
@vulpes píše:
@nikitice jestli najdeš v Egyptě hotel s vnitřním bazénem, tak počítej s cenou, za jakou máš měsíc v exotice.
A v Marse je tepleji než v Hurghadě asi jako na jižní Moravě je tepleji než ve středních čechách…
no tak to je ale kolikrát rozdíl v létě i 8 stupňů
Byli jsme 2× na prelomu brezna/dubna a bylo to v Egyptr jak u nas ceske leto. Jen more nebylo nejteplejsi. S unorem nemam zkusenost, ale bala bych se.
@vulpes píše:
A v Marse je tepleji než v Hurghadě asi jako na jižní Moravě je tepleji než ve středních čechách…
Tak je o 300 km jižněji, tak by mohlo o ty dva stupně. V Turecku je taky tepleji, než v Bulharsku. My měli v Makadi hotel v nitřním bazénem a stál ještě méně, než ostatní. Nám se tam líbilo i když ho někteří haní. Jako na únor bych tam klidně jela, byl tam i minigolf, bazén, fitko.
@elinka90 píše:
Byli jsme 2× na prelomu brezna/dubna a bylo to v Egyptr jak u nas ceske leto. Jen more nebylo nejteplejsi. S unorem nemam zkusenost, ale bala bych se.
počítám, že tam bude jako u nás jaro. Já zadala Omán v termínu prázdnin a nic. Jen SAE, tak uvidím co padne do lastu a týden dopředu budu vědět i počasí.
Hezký den přeji ????♀️. Plánujeme s kamarádkou vyrazit v zimě (únor) někam za teplem ????️????️, ale chtěly bychom aby to bylo za rozumnou cenu, takže nás napadl Egypt????. Někdo říká, že tam je v únoru zima a někdo naopak, že super. My chceme opravdu převážně opalovačky a válení. Proto Vás chci poprosit - máte někdo zkušenost s počasím? Kam přesně? (Hurghada, Marsa Alam,…) a jaký hotel?
předem moc děkuji za každou odpověď ❤️