Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vulpes píše:
@nikitice vyhrivany venkovní bazén je všude, to je standard, jinak by tam nikdo neprijel v zimní sezóně
Snad nikde nejsou vyhřívané všechny, většinou jen 1-2 bazény a zpravidla to nebývají ty s klouzačkama.Koukni na ten Xanadu vedle Tia na Makadi. Je sice o něco dražší, ale pořad levnější než SAE nebo Omán a je to opravdu nadstandar s výborným jídlem (nevari Egyptani, ale Turci!!), evropskými drinky a nejlépe vybaveným fitkem, co jsem kdy kde v Egyptě viděla
Ano, vím, že jsou. To bylo konstatování, že to vlastně jako stačí. Já nikdy takhle v únoru nebyla. Letos dvě v létě, vždy ty letní prázdniny. S klouzačkama nepotřebujeme, syn je už velký. Na Xanadu jsem teď koukla a to je fakt moc na únor, už je to jak SAE a tam je bonus to teplo. Ten egypt mě fakt napadl jako takový bonus před létem. Koukám určitě na cenu, zas mám strop někde. Mám zálohu na červenec teprve a do června musíme dát ještě 60 -
a srpen chci do Bulharska… A taky novou kuchyň.
- ta už asi počká. Našlo mi to dnes asi 5 hotelů mezi kterými vybírám a ty jsou fakt za hubičku. Xanadu je 80 tisíc 10.2.-16.2. - Ras Al Khaimah je 68 tisíc. To je prostě cena u mě za letní dovolenou nebo zimní někde v teple.
@vulpes vybírám : Pickalbatros Sands, Labranda Royal Makadi, Fort Arabesque Resort Spa & Villas, Sunrise Holidays Resort a další je Marsa, to uvidím. A fakt si počkám na last, který to ještě může změnit. Vše to jsou 5* a mají hodnocení víceméně výborna a za hubičku.
@nikitice tak na last bych počkala určitě….
V tom výčtu jsou to všechno průměrné slušné hotely, žádný průšvih mění nic z toho. U Fort Arabesque je nejhezčí šnorchlovani a hodně si tam lidi chválí ty vilky s vlastním bazénem… ale to zas cenově je asi dražší než to Xanadu v základu. V Sunrise Royal bývaly vyhřívané 2 docela velké bazény, takže je kde se smočit a je zajímavý tím, ze má více (tak 6-8) a la carte restauraci různého zaměření, které jsou v ceně. Sice je to všechno stejná směšná atrapa té mezinárodní kuchyně
ale je ten pobyt zas takový víc zážitkový.
@vulpes píše:
@nikitice tak na last bych počkala určitě….
V tom výčtu jsou to všechno průměrné slušné hotely, žádný průšvih mění nic z toho. U Fort Arabesque je nejhezčí šnorchlovani a hodně si tam lidi chválí ty vilky s vlastním bazénem… ale to zas cenově je asi dražší než to Xanadu v základu. V Sunrise Royal bývaly vyhřívané 2 docela velké bazény, takže je kde se smočit a je zajímavý tím, ze má více (tak 6-8) a la carte restauraci různého zaměření, které jsou v ceně. Sice je to všechno stejná směšná atrapa té mezinárodní kuchyněale je ten pobyt zas takový víc zážitkový.
Teď je to na únor za 13 -15 tisíc u všech vybraných, což fakt dám i v Harrachově, takže jestli to spadne v lastu níž, tak prostě člověk sáhne po čemkoliv z těchto. Dříve jsem koukala na to, aby vše bylo top, jezdili jsme jen na 15 dní, ale pak mi pak přišlo 85 za Španělsko dost a to jsme tam ještě 40 nechali za výlety. Letos jsem měla za to pomalu dvě dovči a fakt, když uberu na blbostech, tak jako mít tři dovči za rok je úplně bomba kvůli energii, odpočinku. Tak už nejsou potřeba dětské kluby, animační programy. Koukala jsem třeba na Marsa Matrouh na léto - Rixos a to je mazec za cena pro 3. Mně se třeba líbí jako srdcem více Carols Beau - ty pokoje
, takové víc egyptské, jak z pohádky. Kolegyně jede do Regal Heights a to pro mě vůbec - vysoké, studené, moderní. Carols má horší hodnocení, přitom na FB ho hodnotí dost lidí, jako že úplně super, negativa jsou na ty programy, které nás nezajímají a celkově pro ty děti, že moc není. Někde je tam i jídlo, ale hlavně, že je čisto. Úplně neprožíváme jídlo nikdo. Já třeba nejím skoro maso, fakt jen suché kuřecí a ryby, manželovi to je jedno- spíš aby to bylo netučné, nemastné a syn si taky vybere - alkohol pijeme minimálně, všichni tři vodu hlavně, žádné coly apod. - syn má nemocná játra. Nikdy nám nikde nepřišlo, že by se nedalo vybrat a to všichni tři jíme dost po restauracích. Někdy mám problém i v À la carte co bude dobré a bez masa. Manžel i já jsme třeba na tu architekturu a někdy i to co jinej hodnotí, jako mínus je nádherné plus. Vilky s vlastním bazénem jsou teda top- já vždy vybírám přízemí, nechci chodit nikde přes recepci v plavkách byť i s pareem, takže to je ideál, ale cena zas výš. No až budem jezdit bez syna, tak možná laťku zas zvednu a budu vybírat jen bungalovy s vlastním bazénem.
@nikitice Je to pravda, že když má člověk nějaký rozpočet, tak může být lepší jak píšeš - slevit na kravinách a mít tak 3 dovolené za rok místo dvou ![]()
Já vždy v Egyptě vybírala to skoro nejlepší, ale příští týden poprvé dělám experiment a vzala jsem takový lowcost
Tak jsem na to upřímně zvědavá a chci si udělat sama názor, jak moc ty horší služby člověka ovlivní, když ale vím, že ta dovolená stála polovinu toho, co jindy. Ale zas by tam mělo být „luxusní“ moře (jakože na šnorchl). Tak uvidím… ![]()
@nikitice byla jsem kdysi na přelomu února a března v Hurghade a na chození po památkách bylo to super. Do bazénu v komplexu jsem vlezla, do moře ne. Bylo studené a foukalo, ale na lehatkach u moře jsme relaxovali (obleceni). Ale tak já jsem celkem velká zmrzlina a potřebuji všeobecně na koupání v plavkách hodně velké teplo.
@vulpes píše:
@nikitice Je to pravda, že když má člověk nějaký rozpočet, tak může být lepší jak píšeš - slevit na kravinách a mít tak 3 dovolené za rok místo dvou
Já vždy v Egyptě vybírala to skoro nejlepší, ale příští týden poprvé dělám experiment a vzala jsem takový lowcostTak jsem na to upřímně zvědavá a chci si udělat sama názor, jak moc ty horší služby člověka ovlivní, když ale vím, že ta dovolená stála polovinu toho, co jindy. Ale zas by tam mělo být „luxusní“ moře (jakože na šnorchl). Tak uvidím…
Já byla letos po letech bez jídla v Primorsku v penzionu- jezdila jsem tak jako mladá a ono to bylo úplně super i syn řekl, že se mu tam líbilo více, než na Djerbě, kde to bylo se vším všudy. Čas se prostě zastavil, nikam jsme nemuseli. Samozřejmě někdo může říct, že ani při all nic nemusí, ale pokud tam nejsou luxus svačiny, tak se musí. My měli v Primorsku dole pekárnu, kde měli Banicu a různé druhy pečiva se sýrem, zeleninou, masem sladké a to bylo luxuxní nebo si udělat kafe do postele a obléci se až když jsem ready, na oběd jít v 16, večeře někde něco při večerní procházce a „doma“ na terase vínko v klidu, tichu koukat na moře. Řecko beru s polopenzí. Právě to Španělsko byl úlet, hotel Barceló a jako obr komplex, několik bazénů do kterých nechodíme, restaurací a my jeden den Portugalsko na celý den, další Sevilla, Gibraltar, výlety lodí pak někde po stopách Kryštofa Kolumbuse, auto jsme měli na týden, tak jako super ty balíčky místo těch jídel no..
chleba a zelenina. Takže opravdu není třeba tolik všeho. Nepotřebuji ani obsluhu na pláži, aby mi nosili dokola vodu. Kdybychom pili, tak nevybírám dovču dle fitka
My si dáme večer víno a to byla naposled katastrofa jako všude asi pokud si člověk nekoupí láhev, má to čím otevřít a skleničky. Už jsem si právě řekla, že raději budeme jezdit Řecko-Bulharsko, je to kousek a je tam krásně. Nikdy se nevracím na stejné místo a v Řecku je ostrovů i v tom Bulharsku míst, kam ještě chci. Primorsko teda top
Samozřejmě ne v únoru. Já ten luxus nepotřebuji. Někdo to má tak, že bydlí třeba v malých bytech či starších domech a chtějí aspoň o tu dovolenou být někde, kde si budou připadat jak bohatý. Ségra z garsonky se na toto třeba těšila. My máme 150 m2 velký byt a vše obnovujeme, takže klidně to zvládnu kdekoliv, právě i v tom penzionu. Svým způsobem se mi to také líbí i starší zařízení, když je čisto. Mám třeba v Řecku pocit, jak když jsem u babičky někde. A ten Carols třeba
Ten nechám třeba až na další rok nebo změním Bulharsko v srpnu na Carols.
@nikitice píše:
Já byla letos po letech bez jídla v Primorsku v penzionu- jezdila jsem tak jako mladá a ono to bylo úplně super i syn řekl, že se mu tam líbilo více, než na Djerbě, kde to bylo se vším všudy. Čas se prostě zastavil, nikam jsme nemuseli. Samozřejmě někdo může říct, že ani při all nic nemusí, ale pokud tam nejsou luxus svačiny, tak se musí. My měli v Primorsku dole pekárnu, kde měli Banicu a různé druhy pečiva se sýrem, zeleninou, masem sladké a to bylo luxuxní nebo si udělat kafe do postele a obléci se až když jsem ready, na oběd jít v 16, večeře někde něco při večerní procházce a „doma“ na terase vínko v klidu, tichu koukat na moře. Řecko beru s polopenzí. Právě to Španělsko byl úlet, hotel Barceló a jako obr komplex, několik bazénů do kterých nechodíme, restaurací a my jeden den Portugalsko na celý den, další Sevilla, Gibraltar, výlety lodí pak někde po stopách Kryštofa Kolumbuse, auto jsme měli na týden, tak jako super ty balíčky místo těch jídel no..chleba a zelenina. Takže opravdu není třeba tolik všeho. Nepotřebuji ani obsluhu na pláži, aby mi nosili dokola vodu. Kdybychom pili, tak nevybírám dovču dle fitka
My si dáme večer víno a to byla naposled katastrofa jako všude asi pokud si člověk nekoupí láhev, má to čím otevřít a skleničky. Už jsem si právě řekla, že raději budeme jezdit Řecko-Bulharsko, je to kousek a je tam krásně. Nikdy se nevracím na stejné místo a v Řecku je ostrovů i v tom Bulharsku míst, kam ještě chci. Primorsko teda top
Samozřejmě ne v únoru. Já ten luxus nepotřebuji. Někdo to má tak, že bydlí třeba v malých bytech či starších domech a chtějí aspoň o tu dovolenou být někde, kde si budou připadat jak bohatý. Ségra z garsonky se na toto třeba těšila. My máme 150 m2 velký byt a vše obnovujeme, takže klidně to zvládnu kdekoliv, právě i v tom penzionu. Svým způsobem se mi to také líbí i starší zařízení, když je čisto. Mám třeba v Řecku pocit, jak když jsem u babičky někde. A ten Carols třeba
Ten nechám třeba až na další rok nebo změním Bulharsko v srpnu na Carols.
Primorsko je
Taky tam jezdíme jen se snídaní. Kde jste byli ubytovaní?
@Amalthea píše:
Primorsko jeTaky tam jezdíme jen se snídaní. Kde jste byli ubytovaní?
Nadja u restaurace Praha, to píšu, jelikož tam jsou tři stejného názvu.
Když je řeč o fitku a vínu, zrovna koukám na jižní Portugalsko, tam bude krásně ještě aspoň měsíc dva, a Booking mi nabízí apartmán s kuchyní deset minut chůze od krásné pláže v čtyřhvězdičkovém komplexu s bazény, fitkem, restauracemi a vybaveností v blízkém okolí za 7500 Kc na týden pro dva dospělé a dvě děti do 12 let - celková cena za čtyři. To by stálo i za prodloužený víkend, když se seženou dobré letenky.
Další mimosezonni, třeba velikonoční, ne moc drahé minidovolené můžou být Sicílie, Sardinie, Malta…
A nad Řecko i Bulharsko bych řadila to Turecko - pokud srovnáme služby a ceny. Navíc má delší sezónu.
Exotické destinace lítá třeba Condor (Lufthansa) treba z Frankfurtu. Může se vyplatit zajet tam, i když je to opruz navíc.
@Sedmnactnulajedna píše:
Když je řeč o fitku a vínu, zrovna koukám na jižní Portugalsko, tam bude krásně ještě aspoň měsíc dva, a Booking mi nabízí apartmán s kuchyní deset minut chůze od krásné pláže v čtyřhvězdičkovém komplexu s bazény, fitkem, restauracemi a vybaveností v blízkém okolí za 7500 Kc na týden pro dva dospělé a dvě děti do 12 let - celková cena za čtyři. To by stálo i za prodloužený víkend, když se seženou dobré letenky.
Další mimosezonni, třeba velikonoční, ne moc drahé minidovolené můžou být Sicílie, Sardinie, Malta…
A nad Řecko i Bulharsko bych řadila to Turecko - pokud srovnáme služby a ceny. Navíc má delší sezónu.
Exotické destinace lítá třeba Condor (Lufthansa) treba z Frankfurtu. Může se vyplatit zajet tam, i když je to opruz navíc.
Ale já koukám na jarní prázdniny v únoru, to tam moc teplo není. V Portugalsku jsme byli v létě a moře studenější i tak.
Dobrý den, byli jste nakonec v únoru v Egyptě? Chceme jet příští rok také na jarní prázdniny s dětma. Tak mě zajímá, jaké to tam v únoru je. My chceme teda do Marsy Alam. Děkuji ![]()