Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zravím Vás milé maminky a tanínkové. Ráda bych používala Eko prostředky na praní, ale je jich taková spousta, že nevím, které jsou dobré a jaké jsou třeba zbytečně vyhozené peníze. Zatím jsem začala používat prací ořechy a zkusím ještě mýdlový sliz. Ale třeba nevím, jaké používat soly na skvrny, bělidla a máchadla. Prosím porďte.
Ahoj,
já už dost dlouho peru v prášcích od Eurony (www.eurona.cz). Kdybys chtěla, měla bych i kontakty na prodejce.
S Euronou jsem spokojená, prášku se dává do pračky maličko a zatím mi všechno vyprala. Teď jsem si pořídila i prášek a leštidlo do myčky.
S jinýma ekoprostředkama bohužel zkušenosti nemám, ale ráda se taky přiučím ![]()
Tereza
Ahoj, já taky peru v indických mýdlových ořeších, na skvrny používám žlučové mýdlo a k dezinfekci prádla dávám pár kapek esenciálního oleje.
Věřím, že se v tom nemůžeš zorientovat, je toho spousta, taky jsem ze začátku tápala.
Sůl na svrny mám PUER (pekarbonát sodný) a do máchání se dává buď ocet nebo ty esenciální olejíčky
Já používám Ecover gel na praní a máchadlo, skvrny ani bělení neřeším. Jinak je úspěšně vyzkoušený i na atop a alergie.
My mame Sodasan Comfort Sensitiv, pereme v nem vsechno, skvrny moc neresim, beleni vubec.
Mela bych otazku, povedlo se vam nekomu v necem vyprat vodovky? Mame takovy ty kulaty dvoupatrovy, ktery jsme pouzivali jako maly, mam od toho znicenych nekolik bodycek a nepomohlo ani Savo ![]()
Moc díky za všechny příspěvky. Jak tak koukám, budu asi muset vyzkoušet vícero přípravků a
který bude ![]()
ahoj, ořechy možná jsou eko. praní co se týče zátěže místí čističky.
(někde jsem četla test a praní v ořeších mělo stejný výsledek jako praní zcela bez pracího prostředku
)
Ovšem ořechy jsou většinou dovezené z indie - tedy letí letadlem. je to eko? ![]()
Já používám Ulricha a jsem taky spokojená. Nemá žádnou vůni, což mi kupodivu vyhovuje, nějakej extra rozdíl proti klasika prášku (a tp jsme měli Ariel, Persil, takže jakože „dobrý“) nepozoruju. NA skvrny taky žluč. mýdlo nebo DM sůl na skvrny. Bílá teda není zářivě bílá, to neřeším.
Simpanova píše:
Ahoj,já už dost dlouho peru v prášcích od Eurony (www.eurona.cz). Kdybys chtěla, měla bych i kontakty na prodejce.
Tereza
S Euronou jsem spokojená, prášku se dává do pračky maličko a zatím mi všechno vyprala. Teď jsem si pořídila i prášek a leštidlo do myčky.
S jinýma ekoprostředkama bohužel zkušenosti nemám, ale ráda se taky přiučím
Eurona bohužel eko není, jen se tak tváří ![]()
Julie5 ekoprostředky na praní jsou si všechny víceméně podobné, není žádný vyloženě lepší nebo horší. Jsou to např. Ecover, Sodasan, Almawin, Ulrich, Sonett a další. Nebo můžeš prát v ořeších (údajně ale moc neperou, navíc se dováží z Indie) nebo v tzv. mýdlovém slizu, který se dělá doma z mýdla a prací sody.
Záleží na tobě co si vybereš, myslím, že se splést nemůžeš. Jen je potřeba si zvyknout na určitou péči o prádlo, tzn. odolné skvrny potřít před praním žluč. mýdlem nebo přidávat perkarbonát na bělení. Ale jde to i bez toho ![]()
Ja napisu vlastni zkusenost - maly mel hodne atopak, takze jsem zacala prat v mydlovych oresich + vuni Ulrich nebo misto ni olejicek. Jelikoz mel malej hodne veci od toho smradlaveho hnedeho kremu na loziska ekzemu, pouzivala jsem i sul na skvrny nebo neco dalsiho od Ulrichu, ted uz nevim co ![]()
Nerekla bych, ze ty orechy nejak extra perou, ty skvrny od kremu mi nevypralo nic ![]()
Jinak treba s Ulrichem jsem spokojena v dalsi oblasti, cistic vodniho kamene, tablety do WC, prostredek na myti nadobi a na podlahy a tak, to mi i voni a myslim, ze to cisti ![]()
Tak jsem objevila prášek na praní Qalt Excel. To by mě nenapadlo, je to česká firma, která dělá dětskej prášek Batole a má Eko značku. Účinost praní dle testů dobrá. ![]()
Také zdravím, také mi kamarádka nabízela Euronu, ale skoro u všeho v katalogu mají psáno EKO a to samo osobě zavání. Složení výrobků v katalogu neuvádí, nevím však jak je to na obalech. Budu ráda, když sem něco třeba opíšete z nějakého obalu. ![]()