Ekologický vánoční stromeček

Billi
20.12.21 12:05

Ekologický vánoční stromeček

Už roky uvažuji nad tím, že bych chtěla ekologický stromek. Umělé za ekologické nepovažuji. Živých mi přijde líto.
Viděla jsem různé nápady na Pinterestu. Nejvíce se mi líbí stromek z holých klacků. To dělají 2D a 3D variantu. Za mě je hezčí ta 3D.
Máte ho doma? Nějak si prakticky nedovedu představit, jak se na něj prodělávají ozdoby.
Druhá věc je, že jsem ho viděla jen s plastovými koulickami, což mi přijde celkem k ničemu. Máte někdo fotku s přírodními ozdobami?
Nebo máte jiný tip na „ekostromek“?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
978
20.12.21 12:10

Koupit ho 23. protože useklý už stejně je a zřejmě se neprodá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
20.12.21 12:21
@Billi píše:
Už roky uvažuji nad tím, že bych chtěla ekologický stromek. Umělé za ekologické nepovažuji. Živých mi přijde líto.
Viděla jsem různé nápady na Pinterestu. Nejvíce se mi líbí stromek z holých klacků. To dělají 2D a 3D variantu. Za mě je hezčí ta 3D.
Máte ho doma? Nějak si prakticky nedovedu představit, jak se na něj prodělávají ozdoby.
Druhá věc je, že jsem ho viděla jen s plastovými koulickami, což mi přijde celkem k ničemu. Máte někdo fotku s přírodními ozdobami?
Nebo máte jiný tip na „ekostromek“?

umely stromek je velmi ekologicky, plasty, ktere pouzivas opakovane, ekologicke jsou. vyroba plastu je ekologicka - jsou vlastne odpadni surovinou, neekologicka je jejich likvidace. Naopak stromek z prirodnich materialu, ktery pak vyhodis, na toim muze byt daleko hur. snad si ho schovas na pristi rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.21 12:23

Dřív jsme řešili stromečkem v květináči. O tu vůni bych se nechtěla o Vánocích ochudit. Bohužel ale po zasazení to přežil jen jeden z pěti, takže mi ho bylo ve výsledku taky líto. Ale aspoň dostal šanci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.12.21 12:25

Stromek v kvetinaci, pouzivany nekolik let. Meli jsme ho 14let, akorat uz nebyla sila se s nim stehovat…vzdy ho musis par dni zvykat, nez si ho das domu na ten tyden vanoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.12.21 12:26

Mám stromek tak eko, že ho svět ještě neviděl, protože žádnej nevedu. Ostatně Slunovrat žádné německé asi tři století staré tradice fakt nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.12.21 12:29

@Fuflík to mi přes děti neprojde ;)

@Pudloslava a v čem hůř? Dřevo někde zetlí, nebo se s ním zatopí. Ale pokud bych ho měla, tak předpokládám, že bude dokud se nezničí.

• Citovat
  • Upravit
31278
20.12.21 12:35

Mě se docela líbí stromek, který je z větví, pověšený na zdi 

to můžeš ozdobit jablíčky, sušenými kolečky pomeranče, látkové mašle atd. nebo skleněnými ozdobami po babičce.

Nebo, ale to už by chtělo víc hledání, udělat stromek z nějakých prořezových větví, ty dát buď do vázy, nebo opět, takhle na stěnu.

Jen nevím, jak by to vzaly děti. Na druhou stranu, jestli takhle eko jedete celoživotně, tak jsou asi zvyklé, a neměly by s tím mít problém :think:

Příspěvek upraven 20.12.21 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
20.12.21 12:35
@Billi píše:
@Fuflík to mi přes děti neprojde ;)@Pudloslava a v čem hůř? Dřevo někde zetlí, nebo se s ním zatopí. Ale pokud bych ho měla, tak předpokládám, že bude dokud se nezničí.
  1. eko zátěž při výrobě a dopravě pokud by se opakovala každý rok…
  2. kam ho vyhodíš, pokud to komunálu, zase transport. jestli máš kamínky na dřevo, pak ok

ale uchovaný je samozřejmě ok, taky nemám ráda plastové stromky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
20.12.21 12:36
@Fuflík píše:
Mám stromek tak eko, že ho svět ještě neviděl, protože žádnej nevedu. Ostatně Slunovrat žádné německé asi tři století staré tradice fakt nepotřebuje.

Bezva rada. Taková ta klasika, já se na něco zeptám a někdo mi odpoví, že to nemá, nevede, popř. další věc zcela mimo mísu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.12.21 12:44

@Pudloslava pro mě je nejlepší si ho vyrobit z odpadu. My teď budeme kácet 40 let starý strom. Takže bych použila rovné větve z něj. Pokud to má být eko, tak to musí být vyrobené lokálně.
@Mar__tanka1983 mně se líbí tento styl, ale 3D. Žádné větve na zdi, ale v prostoru.
Zatím máme klasiku, ale děti jsou už větší a celkem jedou eko.

• Citovat
  • Upravit
31278
20.12.21 12:50

@Billi Mě právě to v prostoru příliš připomíná věšák :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
20.12.21 13:07

Máme už asi 20 let stromek v květináči, jako pokojovku. Nejdřív cypřiš (ten chudák nepřežil stěhování), teď araukárii. Na stůl do vázy si dám pár větví a mám i tu vánoční vůni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.12.21 13:09
@Billi píše:
@Pudloslava pro mě je nejlepší si ho vyrobit z odpadu. My teď budeme kácet 40 let starý strom. Takže bych použila rovné větve z něj. Pokud to má být eko, tak to musí být vyrobené lokálně.
@Mar__tanka1983 mně se líbí tento styl, ale 3D. Žádné větve na zdi, ale v prostoru.
Zatím máme klasiku, ale děti jsou už větší a celkem jedou eko.

A kacet 40 let stary strom ti lito neni…? :think:

My mame smrky pod el. vedenim, takze se na Vanoce vzdycky urizne nejaka spicka. To mi prijde nejvic eko, nekde z probirky v sousedstvi.

Kdyz vidim nejake ty trendy, prijde mi to spis jako poza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.12.21 13:34

@Lucie_Sx je mi ho líto, je to ořech, je proschlý, ořechy neplodi, lámou se z něj větve a stíní celou zahradu i dům.
Zkoušeli jsme ho omladit, což taky nevyšlo.
My měli strom z vetyvek už davno, ale to muž pracoval v lese a vždy něco dostal. Teď už má jinou práci, tak hledám jinou alternativu.
V květináči jsme měli taky, ale nepřežil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová