Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To snadno dosažitelné je už splněné (hlavně práce, cestování a celkově žít několik let v zahraničí, včetně studia, prostě si ověřit, kolik toho umím a tak). A pak tu jsou ty věci vysněné za puberty (což teda z důvodu prošvihnutí ideálního času plnění za svobodna nechávám na důchod
):
1. Mít střešní ateliér (ideálně penthouse)
2. Stát se úspěšným hudebním skladatelem
3. Něco vynalézt nebo vyvinout
4. Mít knížku v bestsellerech Times
5. Dožít se v plném zdraví 90
Naučit dceru plazit se a věřím, že se o něco později naučí chodit. Ozdravné pobyty si užít. A prodloužené víkendy si užít i s manželem. Zahraničí mě teď kvůli dítěti moc nepálí. Udělat na domě fasádu.
Ale že všeho nejvíc - užít si konečně ten pohov po tom našem shonu.
Ja bych chtela navstivit vsech 7 divu sveta
jeste mi zbyva pet ![]()
Méně se stresovat v práci, víc se věnovat rodině a koníčkům a snad za pár let si pořídit motorku ( kvůli dětem jsem přestala jezdit a chci znovu začít).
Bucket list vážně?
To se potvrzuje, že, každá blbost když se napíše jinak je lepší?
Ano. měla jem plány, kam se chci podívat, co chci udělat…
@Stevia píše:
Bucket list vážně?
To se potvrzuje, že, každá blbost když se napíše jinak je lepší?
Ano. měla jem plány, kam se chci podívat, co chci udělat…
Co tě žere? Že používám zavedený termín?
Pokud znáš český ekvivalent, tak ho ráda začnu používat, neznám ho. ![]()
@Dendiss píše:
Ja bych chtela navstivit vsech 7 divu svetajeste mi zbyva pet
To je hezké.
Kde už jsi byla?
Je mi 33, mám dvě děti (7 a 5), chtěla bych v následujících letech dál s dětmi objevovat svět, ukazovat jim krásu přírody, předat jim něco ze sebe a odpovídat na všechny jejich otázky. Dál jim dělat palačinky k snídani a večer s nimi koukat na hvězdy a snít a věřit, že všechno dobře dopadne. ![]()
Dal chci zůstat aktivní, nestát se utahanou, co touží po klidu. Běhat a užívat si sport, ale i dobré knížky. Dál mít pouto s manželem, těšit se na něj…
Asi toužím jen tak žít jako dosud, snad pořád ve zdraví a s mými blízkými. To by mi úplně stačilo.
Já už stárnu. V poslední době tam mám jen doplatit hypo, nezabít Ontara a dožít se důchodu bez Alzheimera a inkontinence. Cokoliv navíc bude bonus.
Protože předpokládám, že ten bungalov na Sardinii a jistý italský herec/hřebec zůstanou v kategorii snů.
@Anonymní píše:
To snadno dosažitelné je už splněné (hlavně práce, cestování a celkově žít několik let v zahraničí, včetně studia, prostě si ověřit, kolik toho umím a tak). A pak tu jsou ty věci vysněné za puberty (což teda z důvodu prošvihnutí ideálního času plnění za svobodna nechávám na důchod):1. Mít střešní ateliér (ideálně penthouse)
2. Stát se úspěšným hudebním skladatelem
3. Něco vynalézt nebo vyvinout
4. Mít knížku v bestsellerech Times
5. Dožít se v plném zdraví píše: Více
A tohle jsou tedy velmi ambiciózní cíle.
S tím pátým zas tak moc neuděláš, ale pracuješ nějak aktivně na těch předchozích čtyřech?
@Parninas píše:
Co tě žere? Že používám zavedený termín?
Pokud znáš český ekvivalent, tak ho ráda začnu používat, neznám ho.
Mě nic nežere. ![]()
Jen nevím, proč to neříct-nenapsat česky… ![]()
@Stevia píše:
Mě nic nežere.
Jen nevím, proč to neříct-nenapsat česky…
Tak já jen upřímně doufám, že ve svém slovníku nemáš žádné věci převzané z cizích jazyků.
Osobně nepokládám za nutné to dodržovat, moje věc. Pokud něco nemá vhodný ekvivalent a běžně se to používá, tak to budu používat též.
Zdravím.
Na večer tu nad sklenkou vína trochu bilancuju. Je mi 25, svatba letos za námi, děti plánujeme v daleké budoucnosti a já přemýšlím, co mám v plánu následující roky dělat. Poslední dva roky nudy a šedi se mi nějak rozležely v hlavě a představa, že ve stejném módu pojedu následujících pár let mi dělá nevolno.
Za sebe nadhodím takový příklad - chtěla bych někdy absolvovat Camino de Santiago a pak ještě projezdit (jiho)východní Asii. Manžel říká, že by zase chtěl na pár let vyjet do ciziny.

Co u vás? Máte něco ve svém bucket listu k čemu míříte? Nebo taky bloumáte?