Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám pár cestovatelských snů, typu Kostarika, Kapverdy, Madeira, New York, San Francisco a na důchod trávit půl roku v Čechách a půl roku v teple
a chtěla bych se naučit háčkovat a šít…
Já chci malý domeček, se zahradou a psem (kterého v bytě mít nemůžeme) a pak se taky podívat k moři
(to máme v plánu příští rok
tak snad se poštěstí).
Nic nechtít a být šťastná tady a teď.
A aby tomu někdo špatně nerozumněl, neznamená to, že budu jen sedět doma na zadku.
@welovefashion píše:
Mám pár cestovatelských snů, typu Kostarika, Kapverdy, Madeira, New York, San Francisco a na důchod trávit půl roku v Čechách a půl roku v teplea chtěla bych se naučit háčkovat a šít…
No to je panečku plán.
![]()
No…na jednu stranu mam bucket list narvany k prasknuti:
….
Je toho spoustu..
Na druhou stranu by vlastne stacilo, aby se nic nepos*ralo. Abychom byli zdravi a meli se radi. Aby se nasim detem nic nestalo a abychom meli co jist a neprisli o strechu nad hlavou.
@JednaPrazacka píše:
No…na jednu stranu mam bucket list narvany k prasknuti:
- cestovat (hlavne NY, transsibirska magistrala, cela Skandinavie a sever obecne, Japonsko, Maroko, Libanon..- tak dal
)
- vyresit nasi podnikatelskou krizi, ktera smeruje asi ke zmene oboru
- naucit se svedsky!
- zacit pravidelne behat!!!
- zrekonstruovat koupelnu
Proč zrovna švédsky? To je hodně konkrétní a neobvyklé. ![]()
@Parninas píše:
Proč zrovna švédsky? To je hodně konkrétní a neobvyklé.
Proste ten jazyk zboznuju! Francouzsky, spanelsky a anglicky se uz domluvim…i kdyz teda udrzovat by to pravidelne taky chtelo.
Ale ja bych chtela umet i strasne moc finsky. Je to krasnej jazyk. A taky arabsky a hebrejsky.
jenze se teda obavam, ze za mlada to slo nejak snaz.
Ps. Ha, a portugalsky
![]()
Já asi nic takovyho nemám a nikdy jsem neměla. Jsem šťastná tam, kde žiju, s mužem a dětma. Mám pocit, že lítám jako hadr na holí a to pracuji jen na částečný úvazek, pořád něco. Takže bych chtěla, aby se to všechno nějak usadilo a zajelo. Nerada cestuju, strávila jsem pár měsíců v USA a stačilo. Jediné, co bych si přála, je zlepšovat se ve své práci a ukocirovat své změny nálad. Mám kamarádky, které mají v 37 pocit, že ničeho nedosáhl a neví, co by chtěly dělat, až budou „velký“ a pořád se za něčím ženou, aniž by věděly, za čím. Oproti nim si připadám málem menecenna, protože mám ráda svou práci a fakt doufám, že ji zvládnu dobře dělat dalších 30 let a nic diametrálně nového se učit nechci a vlastně tenhle hon za něčím lepším nechápu.
Ale vám všem, co cítíte, že chcete tohle a tamto preju, ať se vám to splní ![]()
@ProfZav píše:
Já asi nic takovyho nemám a nikdy jsem neměla. Jsem šťastná tam, kde žiju, s mužem a dětma. Mám pocit, že lítám jako hadr na holí a to pracuji jen na částečný úvazek, pořád něco. Takže bych chtěla, aby se to všechno nějak usadilo a zajelo. Nerada cestuju, strávila jsem pár měsíců v USA a stačilo. Jediné, co bych si přála, je zlepšovat se ve své práci a ukocirovat své změny nálad. Mám kamarádky, které mají v 37 pocit, že ničeho nedosáhl a neví, co by chtěly dělat, až budou „velký“ a pořád se za něčím ženou, aniž by věděly, za čím. Oproti nim si připadám málem menecenna, protože mám ráda svou práci a fakt doufám, že ji zvládnu dobře dělat dalších 30 let a nic diametrálně nového se učit nechci a vlastně tenhle hon za něčím lepším nechápu.
Ale vám všem, co cítíte, že chcete tohle a tamto preju, ať se vám to splní
Co já bych jen dala za ten pocit spokojenosti tam kde jsem. Není proč se cítit méněcenná. Každé vnitřní nastavení má své plusy i mínusy.
![]()
@JednaPrazacka
Já se švédštinou začala v kovidu a je super! Jdi do toho.. ![]()
Mně je 23, syn má 5 měsíců a mým největším snem je udělat v lednu státnice. Fakt si momentálně nic nepřeju víc ![]()
Já se mám líp, než jsem si kdy myslela, že se mít budu, takže já jen věřím a pokorně doufám, že to vydrží a bude mi osud nakloněn.
A ne, nemyslím tím jen materiální věci.
@Tvojeteta píše:
@JednaPrazacka
Já se švédštinou začala v kovidu a je super! Jdi do toho..
A chodis na kurzy nebo samouk?