Z čeho může být ekzémovitá vyrážka u čtyř a půl měsíčního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
22.3.18 07:29
@Lalitaluky píše:
@Celeste97 tak to potom fakt vyzera na ekzem, ak ani zyrtec nepomaha. Jasne, ze sa to zvladne :palec: maly je fakt silny atopik a sme rok a pol v cajku :) drzime to., ale mame to uz uplne vychytane. Ale to sa clovek nauci :) tak sa drzte a nech sa vam podari dostat sa do modu ako my :hug:

Dobre ráno!. Děkuji moc za reakci!
Jste sikovna, ze jste to tak zvládla!
A vám tedy pomaha “jen” to nazírání lipobasi a biodermou? Nebo je malý na “dietě” a nesmí nějaké potraviny?
Můj malý má vyrazku na tvářích, která mizí a zase se objevuje a pak pod krkem přes klíční kosti a na ňartech, kt už měsíc nemizi. Potiram repikem, koupu 2×tydne, nepoužívám nic jen vodu a to i na vlasky. Nejim už 14dni mléčné výrobky, rajčata, jahody, citrusy, (plné kojim zatím ještě) :think: potiram biodermou, excipialem a proste nic se neděje.. žádná změna a hl to nemizi ani na den…
Mohu se ještě zeptat, ockovali jste normálně hexu a mmr? Já se kvůli tomu práce bojím i očkovat… děkuji za postřehy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
22.3.18 08:52

@Miki-M repikom nenatierajte, ak by to bol ekzem, tak ten sa neodporuca, iba v pripade infekce a zahnisania. A nemoze sa hermanek vobec ani vo forme caju.
Presla som skolenim na atopiu cez dr v motole (mali sme aj tie infekcne hnisave stavy totiz bohuzial zo stafylokoka).
No zial na plne vyliecenie nic ine nez slabulinka vrstva kortikoidov vazne nepomohla, to sa vracalo stale. Ale narazili sme v prahe na mudr Benakovu, ktora sa venuje atopii na spickovej urovni a na dr v Motole (cez tu to skolenie potom) a bioderma viackrat denne (nam ale vyhradne pomaha ta atoderm intensive), vecer po kupani lipobasa (je na recept, predpisuje nam ju striedavo kozna a detska, v lete staci bioderma len v zasade). A na noc tie kortikoidy nanesene jemne palickou slabunko ustupovacou metodou cca mesiac (den, obden, ob tri dni atd). Az do vyvinutia novej vrstvy novej pokozky, ktora uz bude zdrava. Ak ide o ekzem, vzdy je nejaky spustac, ale ak sa najde, da sa s tym uplne krasne pracovat.
Surova mrkva (varena je ok), slupky ovocia (jabko), mlieko, citrusy, merunky… u nas to bola mliecna bielkovina (dostal. potom um na recept), surova mrkva a celer. Teraz ma tri prec a uz je aj mliecne vyrobky, len nemoze pit ciste mlieko. Toto je ale. desne individualne.
Podla foto ale sme mali podobny vyskyt na zaciatku.
Kamaratka sa dostala tiez k rovnakej dr po urcitej dobe a tiez rovnaka liecba a nim sa teda podarilo zbavit sa ekzemu natrvalo. Spustac mali roztoce. Je to hrozne individualne. Aj kremy niektore nam.na chvilu fungovali, ale v dlhodobom horizonte ne. Kazdy to ma ine no.

Ale som zabudla dolezitu vec, kupanie. Oilatum emolient do vody, voda zbytocne vysusuje, toto nam odporucil kazdy kozny (boli sme asi u 5). A je priamo aj pre atopicke miminka.

Ockovanie, odkladali sme vzdy do faze, ked ekzem nemal. Po ockovani zvacsa vzdy vyskocil, ale to sme uz boli pripraveny. Hlavne sme to vsetko riesili a planovali s dr. Mmr prvu dostal dokonca az ovela ovela neskor. Vzdy planovane detska a kozna. Ale ako hovorim, maly je silny atopik a.este predcasnatko, takze sme specifickejsi pripad a neda sa to fakt brat rovnako.
Byvaju skolenia na atopiu cez net, su fakt dobre. Mna domotali vsetky tie diskusie a rady atd a hodne som. podcenila, aj viem, kde som presne robila chyby, takze po tom skoleni a radach dr sa teraz vazne drzime.
A pripadne daco na alergiu este, fenistil kvapky nam dali uz od 3mesiacov, vzdy uzival celu dobu ekzemu (aby sa zmiernil a potlacil spustac), alebo tu teda pisala pani, ze ma zyrtec.

Drzim moc palce, aby ste to zvladli na uplne vymiznutie. :hug:
A pardon za roman, tuto by som napisala knihu, co sme vsetko presli s tym :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.3.18 09:17
@Lalitaluky píše:
@Miki-M repikom nenatierajte, ak by to bol ekzem, tak ten sa neodporuca, iba v pripade infekce a zahnisania. A nemoze sa hermanek vobec ani vo forme caju.
Presla som skolenim na atopiu cez dr v motole (mali sme aj tie infekcne hnisave stavy totiz bohuzial zo stafylokoka).
No zial na plne vyliecenie nic ine nez slabulinka vrstva kortikoidov vazne nepomohla, to sa vracalo stale. Ale narazili sme v prahe na mudr Benakovu, ktora sa venuje atopii na spickovej urovni a na dr v Motole (cez tu to skolenie potom) a bioderma viackrat denne (nam ale vyhradne pomaha ta atoderm intensive), vecer po kupani lipobasa (je na recept, predpisuje nam ju striedavo kozna a detska, v lete staci bioderma len v zasade). A na noc tie kortikoidy nanesene jemne palickou slabunko ustupovacou metodou cca mesiac (den, obden, ob tri dni atd). Az do vyvinutia novej vrstvy novej pokozky, ktora uz bude zdrava. Ak ide o ekzem, vzdy je nejaky spustac, ale ak sa najde, da sa s tym uplne krasne pracovat.
Surova mrkva (varena je ok), slupky ovocia (jabko), mlieko, citrusy, merunky… u nas to bola mliecna bielkovina (dostal. potom um na recept), surova mrkva a celer. Teraz ma tri prec a uz je aj mliecne vyrobky, len nemoze pit ciste mlieko. Toto je ale. desne individualne.
Podla foto ale sme mali podobny vyskyt na zaciatku.
Kamaratka sa dostala tiez k rovnakej dr po urcitej dobe a tiez rovnaka liecba a nim sa teda podarilo zbavit sa ekzemu natrvalo. Spustac mali roztoce. Je to hrozne individualne. Aj kremy niektore nam.na chvilu fungovali, ale v dlhodobom horizonte ne. Kazdy to ma ine no.

Ale som zabudla dolezitu vec, kupanie. Oilatum emolient do vody, voda zbytocne vysusuje, toto nam odporucil kazdy kozny (boli sme asi u 5). A je priamo aj pre atopicke miminka.

Ockovanie, odkladali sme vzdy do faze, ked ekzem nemal. Po ockovani zvacsa vzdy vyskocil, ale to sme uz boli pripraveny. Hlavne sme to vsetko riesili a planovali s dr. Mmr prvu dostal dokonca az ovela ovela neskor. Vzdy planovane detska a kozna. Ale ako hovorim, maly je silny atopik a.este predcasnatko, takze sme specifickejsi pripad a neda sa to fakt brat rovnako.
Byvaju skolenia na atopiu cez net, su fakt dobre. Mna domotali vsetky tie diskusie a rady atd a hodne som. podcenila, aj viem, kde som presne robila chyby, takze po tom skoleni a radach dr sa teraz vazne drzime.
A pripadne daco na alergiu este, fenistil kvapky nam dali uz od 3mesiacov, vzdy uzival celu dobu ekzemu (aby sa zmiernil a potlacil spustac), alebo tu teda pisala pani, ze ma zyrtec.

Drzim moc palce, aby ste to zvladli na uplne vymiznutie. :hug:
A pardon za roman, tuto by som napisala knihu, co sme vsetko presli s tym :oops: :oops:

Neomlouvejte se, jsem vám moc vděčná! Jmenuje se ta pi doktorka Nina? V Letňanech? Dík moc!
A to do té vody je také bioderma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
22.3.18 09:27

@Miki-M ano presne. Nina, pracuje v imunoflow. Je taka trosku zvlastna, desne rychla, ale funguje aj na mobil v najhorsom (coz nam pomohlo) a ked bolo potreba, vzala nas aj po pracovnej dobe (lebo objednacky boli plne).
Nene, do tej vody je to priamo oilatum emolient. Tak sa to vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.3.18 09:35
@Lalitaluky píše:
@Miki-M ano presne. Nina, pracuje v imunoflow. Je taka trosku zvlastna, desne rychla, ale funguje aj na mobil v najhorsom (coz nam pomohlo) a ked bolo potreba, vzala nas aj po pracovnej dobe (lebo objednacky boli plne).
Nene, do tej vody je to priamo oilatum emolient. Tak sa to vola.
:potlesk: děkuji!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
22.3.18 09:45

@Miki-M pokud je podezření na potravinovou alergii, můžete ještě vynechat pšenici. Jinak tělo se po odstranění alergenu může čistit i pár týdnů. Syn měl vyrážku na tvářích trochu podobnou té co vidím na fotce po konzumaci pšenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.3.18 10:08

@elen-ka
Děkuji moc! A měl to jen na obliceji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
22.3.18 11:40
@Miki-M píše:
@elen-ka
Děkuji moc! A měl to jen na obliceji?

jo, ale možná jen proto, že jsem pšenici hned vysadila. Podezření jsem měla už delší dobu, ale toto byla delší a koncentrovanější expozice pšenicí, než jsme měli u nás doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.18 09:52

Zdravím vás, máme stejný problem. Mam take 4,5 mes chlapečka. Od narozeni porad neco s pleti. A ted, je to cca tri tydny se mu vyhodila vyrazka na obličeji. Schne to a malej si to někdy škrábe, nekdy je vidět, ze ho to znervoznuje. Podle fotek co hledam na netu, taky jakysi exem. Zkusila jsem uz hromadu veci a porad se to vraci. Kortikoidni masticku jsem nakonec taky zkusila a zabrala hned. Dala jsem ji dvakrat vecer aby se v noci nebudil, tak jsem se radovala a tri dny na to, je to zpet :roll: tak me napadlo aloa veru a primo mu na to zdimnout stavu z listu, to by trebas mohlo pomoct, aloe verim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.18 13:52
@Pertule píše:
Zdravím vás, máme stejný problem. Mam take 4,5 mes chlapečka. Od narozeni porad neco s pleti. A ted, je to cca tri tydny se mu vyhodila vyrazka na obličeji. Schne to a malej si to někdy škrábe, nekdy je vidět, ze ho to znervoznuje. Podle fotek co hledam na netu, taky jakysi exem. Zkusila jsem uz hromadu veci a porad se to vraci. Kortikoidni masticku jsem nakonec taky zkusila a zabrala hned. Dala jsem ji dvakrat vecer aby se v noci nebudil, tak jsem se radovala a tri dny na to, je to zpet :roll: tak me napadlo aloa veru a primo mu na to zdimnout stavu z listu, to by trebas mohlo pomoct, aloe verim :pankac:
Úplně přesně! A také kojite?? Dejte vědět, jak Aloe zabrala?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.18 18:17

@Miki-M ano plne kojime. Zkusila jsem vynechat mlecne vyrobky a zadny zlepseni..ale priznam se, ze jsem to vydrzela jen dva dny :oops: ted to mame v takovy mezifázi, kdy se ti zase vyhodilo na tvarickach, ale jeste nejsou stroupky a nesvedi to se zda. Urcite dam vedet ci nejake zmeny po aloi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.18 18:18

@Miki-M ano plne kojime. Zkusila jsem vynechat mlecne vyrobky a zadny zlepseni..ale priznam se, ze jsem to vydrzela jen dva dny :oops: ted to mame v takovy mezifázi, kdy se ti zase vyhodilo na tvarickach, ale jeste nejsou stroupky a nesvedi to se zda. Urcite dam vedet ci nejake zmeny po aloi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.3.18 20:47

@Pertule to ma tiez zaujima. Nam totiz aloe na ekzem vobec nezabralo :( tak drzim pevne palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.3.18 20:49

A kocky, este ma napadlo, nemaju vase ditka aj seboreu vo vlaskoch silnu? Zeby to v tom pripade este nemusel byt nutne atopicky ekzem, ale len ta miminkovska vyrazka na tvaricke, co suvisi so seboreou? (Nerozsiruje sa ale dalej na telo… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.18 21:51
@Lalitaluky píše:
A kocky, este ma napadlo, nemaju vase ditka aj seboreu vo vlaskoch silnu? Zeby to v tom pripade este nemusel byt nutne atopicky ekzem, ale len ta miminkovska vyrazka na tvaricke, co suvisi so seboreou? (Nerozsiruje sa ale dalej na telo… )

Dekuju za tip!
Seboreu měl, ale už máme nad ni min měsíc vyhráno. A vyrazku má i přes klíční kosti a začíná na rucickach ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí