Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
pokud by kožní nepomohla, tak se klidně zkus objednat na alergologii. i takhle malým prckům se dají udělat etsty na alergii - dělají se rozbory krve. z toho se určí, jestli je na něco alergický a pdole toho upravíš vnější prostředí a svůj jídelníček. jinak Klárka má pylovou alergii, která se prpojevuje atopickým ekzémem a hodně nám na kůži pomáhá kosmetika A-derma. ale je dražší… fakt je to potřeba otestovat, každému zabere něco jiného. i u kožní to bude metoda pokusů a omylů…
nozu píše:
pokud by kožní nepomohla, tak se klidně zkus objednat na alergologii. i takhle malým prckům se dají udělat etsty na alergii - dělají se rozbory krve. z toho se určí, jestli je na něco alergický a pdole toho upravíš vnější prostředí a svůj jídelníček. jinak Klárka má pylovou alergii, která se prpojevuje atopickým ekzémem a hodně nám na kůži pomáhá kosmetika A-derma. ale je dražší… fakt je to potřeba otestovat, každému zabere něco jiného. i u kožní to bude metoda pokusů a omylů…
Děkuju, pokusím se teď hodně ve všem omezit a uvidím ![]()
Já používala Oilatum (je na extrémně suchou a podrážděnou kůži) je to mastička v lékárně jsem za ni dala 130,–Kč.A zabrala asi do týdne bylo vidět jak to mizí.
Rajčata raději jen občas malý to měl ještě dlouho na obličeji i když jsem je už visadila a teď si jen občas dám měsíček nebo tak…
Novorozenecké akné měl jako mrńousek taky,ale pak se to zvrtlo na červené flíčky … a nakonec jsem se dozvěděla že je to ta alergiská reakce na nějakou potravinu a vyšli - rajčata,protože čokoládu ani nic podobného jsem neměla.
to je fakt,kožní taky říkala ať zkusíme menalind derm a malej se po něm škrábal a ona že je tam ta urea a že někomu pomůže a někomu vadí,pak říkala at zkusíme tu konopnou a ta mu nevadila ale jen trochu zlepšila a někdo říkal že ho pěkně svedila,i ten excipial každej nesnese-jeden ten nejmastnější je s mandlovým olejem a ten taky každýmu nesedne.....sama mi říkala zkoušet a zkoušet,tak sem si vždycky říkala v duchu kde mám na to zkoušení asi brát
některý stojí 300kč po pár namazání člověk zjistí že to nedělá dobrotu a....... ![]()
je toho plno-od dr doporučené-dexeryl,leciderm,oilatum,bioderma,konopka,excipial,linola,olivový olej,zinková mast,menalind derm.....a nebo i dávají recepty na různé míchané masti.....ale oko kožaře by to určitě chtělo
nozu píše:
a vám testy dělali??mně totiž kožařka říkala že v roce ![]()
Asi jo, asi se za tou kožní stavím a uvidím, co mi řekne. Děkuji všem za rady, vím, že těch přípravků je tolik, že člověk neví, který vybrat.
dzarunka píše:nozu píše:a vám testy dělali??mně totiž kožařka říkala že v roce
Já jsem byla s klárkou na testech až teď ve 3,5 letech, protože se nám ten ekzém rozjel až letos na jaře. do té doby měla sem tam suchou kůži, ale vždycky jsme to zvládly s namaštěním… no a letos se nám potvrdila velmi silná alergie na pyly. Jinak testy na alergii se dělají určitě dřív než v roce. kamarádka na nich byla se synem v cca 5 měsících - potvrznea silná potravinoví alergie na mléko, takže kamarádka hodně dlouho kojila a vůbec nesměla mléčné výrobky. je potřeba to probral s alergologem a ne kožařem
a asi chvilku hledat, ne všichni alergologové berou takhle malé děti…
@cher píše:
Nevím si už rady. Mám 4 a půl měsíce starou holčičku a věčně má něco na tváři. Když byla mrňavá, tak potničky a pořád něco, říkali mi, že je to takové akné, co do 3 měsíců zmizí, jenže, když měla asi 2, tak to měla opravdu už škaredé, zašla jsem do poradny a paní Dr. mi řekla, že je to už exzémovité a předepsala mastičku s kortikoidy. Tak jsem ji tím jednou mázla a do dalšího dne to bylo pryč. Měsíc byl klid a pak se to zas začlo objevovat. Ale nechci ji mazat kortikoidy, tak jsem si koupila mléko na suchou kůži- Excipial U Lipolotio a pomohlo to v tom, že se to nezhoršuje jako prvně, ale nemizne. Má to trošku, nesvědí to, chvilkama vypadá, že to zmizne a pak se to zas zhorší nebo to zmizne na jedné tvářičce a objeví se na druhé. Je to maličký flíček sotva cm2. Myslíte, že můžu něco jíst, co jí vadí? Třeba čokoláda, občas si trošku dám, ale rozhodně se nepřežírám nebo nějaké koření? Zatím jsem nevypozorovala, kdy se to zhorší, jestli jím něco špatného
Dobrý den!
Koukám, ze je to už spousta let, nicméně máme úplně to samé a zajímá mě, jak to u vás tenkrát dopadlo? Zjistili jste něco? Děkuji vám moc!
@Miki-M my tesa teď řešíme to samé, i stejný věk. Taky máme mast s kortikoidy. Namažu a zmizí to, ale za dva dny je to zpět. Malá to má na tvářích pod kolínky, na stehnech zvenku. Dr. říkala že se to nejspíš bude čas od času vracet
Jinak mi zakázala čokoládu, kafe a mléko, ale nezdá se že by to mělo vliv. ![]()
@Celeste97 tak u nas sa z toho vyvinul ekzem a dost silny. Na zaciatku ustupovacia liecba miesanymi kortikoidmi (uz su aj detske jemne, co neprestupuju v tak malom mnozstve do tela) a k tomu lipobase po kupani a bioderma atoderm intensive baume.
Za pol roka som vyskusala vsetky alternativy, co su mozne a len toto jedine zabralo tak, ze pri dodrziavani lipobasa a ta bioderma, sme sa uz viac nemuseli vratit ku kortikoidom. Maly je hodne silny atopik, s alergiami na potraviny, takze podrazdenie je hned u nas. A teda fenistil kvapky musel uzivat dlhsie, ale to suvisi si s tou silnejsiu atopiou.
@Lalitaluky já si právě taky myslela že by to mohlo být atopický, měla to na charakteristických místech (pod koleny, nad nártem, v loktu) ale dr. zatím tvrdí že to není..tak snad se to nějak nezhorší ![]()
@Celeste97 zistis to opakovanim. Ak to je len alergicka reakcia, stacia fenistil kapicky par dni a je to prec. Ak sa to opakuje, je to zvacsa bud potravinova alergia (kde vyrazka zmizne), alebo sa prejavi ekzem. Inak ekzem sa prave objavuje v tomto veku najcastejsie. My sme tiez neodhadli ekzem na tvari zo zaciatku atake pouzivali konopnu mast, excipial a ani nebudem. menovat, co vsetko ti na nete poradia… az potom alergologia a kozne.to potvrdili. Ale aj tak drzim palce, aby to atopia nebola.
ale bioderma atoderm je super aj na celkovo toto…
@Lalitaluky dávám ji předepsaný Zyrtec na alergii a vrací se to stále
no co i s atopií se žije, je to těžší ale zvládnem to ![]()
@Celeste97 tak to potom fakt vyzera na ekzem, ak ani zyrtec nepomaha. Jasne, ze sa to zvladne
maly je fakt silny atopik a sme rok a pol v cajku
drzime to., ale mame to uz uplne vychytane. Ale to sa clovek nauci
tak sa drzte a nech sa vam podari dostat sa do modu ako my ![]()