Z čeho může být ekzémovitá vyrážka u čtyř a půl měsíčního miminka

cher
12.10.10 11:03

Ekzém?

Nevím si už rady. Mám 4 a půl měsíce starou holčičku a věčně má něco na tváři. Když byla mrňavá, tak potničky a pořád něco, říkali mi, že je to takové akné, co do 3 měsíců zmizí, jenže, když měla asi 2, tak to měla opravdu už škaredé, zašla jsem do poradny a paní Dr. mi řekla, že je to už exzémovité a předepsala mastičku s kortikoidy. Tak jsem ji tím jednou mázla a do dalšího dne to bylo pryč. Měsíc byl klid a pak se to zas začlo objevovat. Ale nechci ji mazat kortikoidy, tak jsem si koupila mléko na suchou kůži- Excipial U Lipolotio a pomohlo to v tom, že se to nezhoršuje jako prvně, ale nemizne. Má to trošku, nesvědí to, chvilkama vypadá, že to zmizne a pak se to zas zhorší nebo to zmizne na jedné tvářičce a objeví se na druhé. Je to maličký flíček sotva cm2. Myslíte, že můžu něco jíst, co jí vadí? Třeba čokoláda, občas si trošku dám, ale rozhodně se nepřežírám nebo nějaké koření? Zatím jsem nevypozorovala, kdy se to zhorší, jestli jím něco špatného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7148
12.10.10 11:36

Ahoj,
my měli něco podobbného. Čokoláda může vyvolat alergickou reakci,ale pokud kojíš musela by jsi sníst celou čokoládu a ne pár čtverečků.
Co takhle rajčata?
Nějaké exotické ovoce?
Nebo jahody?
Může jí vadit i nějaké koření,ale jaké přesně neporadím.Prý se alergická reakce s MM projeví po 6 hodinách.Tak si vždy zkus vzpomenout co jsi snědla.
U nás to byli rajčata a prcek to mělhoodně škaredé.Ouška se mu i loupala a mokvala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.10.10 11:40

moji i sestrenice dceri se delaji suche flicky, vysledovali jsme,ze se to opravdu zhorsuje po cokolade,nebo kdyz se zpoti a pohybuji se v prasnem prostredi (v lete na ulici). Kortikoidy zabiraji. Kdyz se to objevi maznem kortikoidy a jinak promastujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.10.10 11:41

a nemáte doma pejska když ho vidím na té foto tak mě napadlo že by to mohlo být skrz hafana pokud ho teda máte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.10.10 11:42

jejda, no rajčata jsem jedla hodně, babička nám nosila ze zahrady, ale teď jsem je dlouho neměla a nezmizlo to. Přemýšlím, jestli nezajít ke kožní. Jinak já ani partner ani prarodiče nemáme nikdo exzém, ani alergii :think: Ještě se teda pokusím pro sebe skoro nekořenit a uvidím. Jahody jsem pro jistotu ještě neměla, co je malá na světě. a kdy to malému zmizlo?

• Citovat
  • Upravit
15054
12.10.10 11:43

nám pomohla mastička z rakytníku :palec: je to přírodní a za 2 dny flek pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.10.10 11:44
dzarunka píše:
a nemáte doma pejska když ho vidím na té foto tak mě napadlo že by to mohlo být skrz hafana pokud ho teda máte??

Nemáme :think: ještě mě napadlo, kdyby to mělo být, že něco špatného sním, to by byla osypaná spíše po těle ne.. :think:

• Citovat
  • Upravit
cher
12.10.10 11:44
dzarunka píše:
nám pomohla mastička z rakytníku :palec: je to přírodní a za 2 dny flek pryč

To se dá koupit v lékárně?

• Citovat
  • Upravit
15054
12.10.10 11:47

nám vždycky ekzém začal na obličeji a postupně se stěhoval na tělíčko a malýmu jsou 2 roky a samo to nějak vymizelo a dodnes nevíme na co byl alergický-nepoužívat aviváž,prát v lovele,persilu,vyvarovat se alergením jídlům.....a stejně nám to bylo prd platný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.10.10 11:48
sieta.m píše:
dzarunka píše:
To se dá koupit v lékárně?

tak to nevím,já ho kupuji v obchodě se zdravou výživou nebo když jsou různé trhy.....dělá se i olejíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
12.10.10 11:49

Ahojda,mám 3,5 měsíčního kluka a řeším ten samý problém…mě doktorka napsala zinkovou mastičku a pomáhá od svědění-ale jen přes den-v noci se dost škrábe…zkusim ten rakytník jak tady někdo psal a uvidim…já to zkoušela i den bez čoko a stejně se mi osypal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
12.10.10 11:50
dzarunka píše:

No a mě se děti po mastičce z rakytníku pěkně osypaly.. Já sama jí vyzkoušela na exzém, mám atop na ruce a hnus. Pálilo to, tak už nikdy. Polkud jí někdo chce, ráda přenechám:-))

Jinak k tématu. Na svůj ekzém používám kosmetiku od Hartmana Menalind, mám krém, sprchový olej, tělové mléko a jiné a naprostá spokojenost. Je to s ureou a avokádovým olejem, mažu s tím i syna, který má též sklony k vysušené pokožce. Jinak je výborná i Lipobase, omývat tvářičku řepíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.10.10 11:52

to chce vyzkoušet,každýmu sedne něco jinýho-to mi řekla i kožařka-my zas vůbec nemohly masti kde je ta urea anebo sebamed-to malej řval jak tygr když jsem ho namazala,ještě jsem pozorovala zlepšení po konopné masti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.10.10 11:58
Očko píše:
Ahojda,mám 3,5 měsíčního kluka a řeším ten samý problém…mě doktorka napsala zinkovou mastičku a pomáhá od svědění-ale jen přes den-v noci se dost škrábe…zkusim ten rakytník jak tady někdo psal a uvidim…já to zkoušela i den bez čoko a stejně se mi osypal..

Malou to teda vůbec nesvědí, za což jsem teda ráda, proto pořád koumám, co to může být. Asi budeme muset zajít k té kožní.. :think:

• Citovat
  • Upravit
cher
12.10.10 11:59
eviska22 píše:
dzarunka píše:

No a mě se děti po mastičce z rakytníku pěkně osypaly.. Já sama jí vyzkoušela na exzém, mám atop na ruce a hnus. Pálilo to, tak už nikdy. Polkud jí někdo chce, ráda přenechám:-))

Jinak k tématu. Na svůj ekzém používám kosmetiku od Hartmana Menalind, mám krém, sprchový olej, tělové mléko a jiné a naprostá spokojenost. Je to s ureou a avokádovým olejem, mažu s tím i syna, který má též sklony k vysušené pokožce. Jinak je výborná i Lipobase, omývat tvářičku řepíkem.

8-o Osypaly? tak to radši sama nic zkoušet nebudu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí