Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lalitaluky ano ano ano my mame seboreu. Sice jen trochu, ale mame. Nejdriv byly vlasky, pak oboci, pak za usima a ted tvaricky
. Kdyz jsem se o tom bavila s dr, tak rikala, ze jsou dva typy nu. Seboroicky a atopicky. A ze pokud nemáme atopak v rodine, a to nemame, tak to je ta seborea, a ze to zmizne casem. Proto me to az tak nedesi, ale desi me to, ze malicky je z toho nervozni a drape si to a to hlavne vecir a v noci. A pak se mu z toho delaji strupy a tvori se takove ostruvky. Proto hledam cokoliv co zabere ![]()
@Lalitaluky píše:
@Pertule to ma tiez zaujima. Nam totiz aloe na ekzem vobec nezabralotak drzim pevne palce!
Aha no ja myslela, ze nebudu prvni koho to napadlo
ale zkusim, ono kazde miminko reaguje na neco jine, tak za to nic nedam ![]()
@Pertule no.mozno to bude fakt seborea len. A na to aloe zabrat moze, takze drzim moc palce.
Nam prave dr na zaciatku vysvetlovala, ze atopicky ide dalej na telo a seboreicky ne. A vylieci sa rychlejsie. Ja som prave skusila zo zaciatku vsetko mozne aj nemozne (fakt.som sa dala obcas aj zblbnut diskusiami), ale som rada, ze sme to nakoniec dostali pod kontrolu. Len skoda, ze som nesla hned podla dr, ale chcela ist za kazdu cenu „prirodne“. Lebo presne, kazde miminko je ine ????
U nas atopicky ekzem nebol nikdy, az neter ma (z manzovej strany) a nas maly. Inak dve generacie starsie ani jedna. Takze tiez nevieme, po kom to ma.
A rukavicky na noc davas? My sme museli. A spaval v zavinovacke, aby sa udrzal v klide ( to ale suviselo aj s neuro).
Tak daj potom vediet, ci a jak to u vas zabralo, drzim moooc palce ![]()
@Miki-M neviem povedat. Nam dr povedala, ze seboreicky konci tvarou a ten sa da vyliecit aj prirodne. Len atopicky prechadza na cele telo. Uprimne zelam, aby ste mali ten prvy. Ale aj kebyze nie, vzdy sa nakoniec. najde sposob, ktorym to chytite pod kontrolu. Drzim moc. palce!!! ![]()
@Lalitaluky nu doufam, ze to ta seborea. Dnes jsem jeste koupila v lekarne bepanthen sensiderm. Zcihla jsem ho v reklamne, a ze potlačuje svedeni a vyrazky exemoveho typu
.
Rukavicky nedavam, malyho rozciluji a zavinovacka je od druheho mesice pase, spi nekradeji s rozhozenyma rucickama za hlavou na fotrika
jako ze ono to neni extremni. Kdyby se to zhorsilo a drbal se noc co noc, tak na nějaké toto opatření prejdu at se s tim chudacek netrapi. Stalo se to jen parkrat, a to kdyz to mel horsi nez ted. Tak snad to brzy zmizne, je to otrava. Je mi moc lito maminek a tech miminek co to maji po těle chudinky. Drzim vsem palecky ![]()
Ahoj holky, tak jen informativne, nic nefunguje
vcera jsem koupila biodermu, tak mazu dal a jelikoz nam to trochu mokva, tak jsem zasypala pudrem. No nezhorsuje se to. Ale malicky to drbe, takze bohuzel ani nelepsi. Dnes uz jsem zakrocila ![]()
@Pertule sluší mu to
jinak my bojujeme už měsíc s ekzémem, kortikoidy nepomáhají. Jsme objednaní na alergologii tak uvidíme ![]()
@Pertule ak to mokva, nic okrem kortikoidov nezabere. Bioderma je na promazavani celejo tela, aby sa predchadzalo. novemu hlavne a znizuje svedeni, ale len ta atoderm intensiVe baume. A chvili to trva, kym sa to koza zregeneruje… chcelo by to kozne a alergologii… drzte sa!
@Lalitaluky děkujeme..no vidim to radeji na dalsi navstevu doktorky ![]()
Ahoj holky, tak jsk bojujete, pomohlo něco? Já už jsem fakt zoufalá!
Malý měl nejprve seboreu ve vlaskach s na uších. Pak se mu občas osypany tvaricky. Pak měl osypane tváře a hrudník od klicnich kosti po bradavky. Pak se mu osypany i ručičky. Jinde má slabastrovou pleť… lékař nám potvrdil atopicky ekzem a predepsal lipobasi. Pak ze kortikoidy..po 14 dnech používání lipobase ( nefungoval nám černý caj, repik, Bioderma atoderm, bepanthen, mesickova mast,..)se nám objevilo toto.. to už vůbec nevypadá jako ten atopak, nevíte, co by to mohlo být? Osypal se mu cely hrudník, má to už asi 3dny. Ke jižnímu je cekacka, pediatr neví s tím, ze jeho jediná rada je porad dokola ta Bioderma a ze na arelgo to s takovým miminem nemá cenu… malému je 5mesicu.. nezdá se mi, ze by ho to svedilo, toto sní ten atopak.. nemáme koupat a když tak ve vlatnejsi vodě, do vody máme Balneum. Koupeme 1×tydne jen tak rychlovku, nejim už měsíc mléčné výrobky, jahody, rajčata.. malý je kojeny. Pereme v acover zero od mala a to mu nevadilo. Avivaz nikdy. V tom prášku Peru i mě a manželovo obleceni, abychom mu třeba nevadili my… vážně už jsem zoufalá, přijde mi ze čím víc se mu snažím pomoct, tím horší to má ???? nemáte to někdo podobne???
Děkuji moc za jakoukoliv radu
![]()
@Miki-M lipobasa a bioderma je na udrzanie koze. Atopak nevyliecia, ale pomahaju mu predchadzat a mazu sa dlhodobo. Ja maleho mazem tri roky. Na ekzem na vyliecenie kortikoidy. Ine nepomoze vyliecit. Ale beru sa ustupovo dlhodobejsie (aj dva mesiace napr kazde tri dni). Kym sa nevytvori uplne nova pokozka.
Takzr za kratku dobu nemas sancu ho vyliecit len tak.
Alergo, za mna zbytocne neni, ja som s malym chodila asi od 2mesiacov, robili mu kazdy mesiac aj testy.
Nemusi to byt len o jedle. Moze to byt cokolvek. Pes, kocka, roztoce…
Malemu vadi aj surova mrkva, varena ne.
Ja neviem viac odporucit ako dobreho kozbego a alergo.
Ta foto, mne to absurdne pride jak nejaka vyrazka, ci detska choroba. Ekzem to neni urcite… tu neporadim…
Drz sa, viem ze je to tazke, ale atopak je beh na velmi dlhu trat (ako pravy atopak, ne len ekzem, ktory sa tu velmi casto zamiena).
@Miki-M to si počkám na odpovědi, máme to samé
nás na alergologii poslala, podle mě to není zbytečné. Může mít alergii na něco co jíš a lepší to zjistit teď než později ![]()
@Lalitaluky píše:
@Miki-M lipobasa a bioderma je na udrzanie koze. Atopak nevyliecia, ale pomahaju mu predchadzat a mazu sa dlhodobo. Ja maleho mazem tri roky. Na ekzem na vyliecenie kortikoidy. Ine nepomoze vyliecit. Ale beru sa ustupovo dlhodobejsie (aj dva mesiace napr kazde tri dni). Kym sa nevytvori uplne nova pokozka.
Takzr za kratku dobu nemas sancu ho vyliecit len tak.
Alergo, za mna zbytocne neni, ja som s malym chodila asi od 2mesiacov, robili mu kazdy mesiac aj testy.
Nemusi to byt len o jedle. Moze to byt cokolvek. Pes, kocka, roztoce…
Malemu vadi aj surova mrkva, varena ne.
Ja neviem viac odporucit ako dobreho kozbego a alergo.Ta foto, mne to absurdne pride jak nejaka vyrazka, ci detska choroba. Ekzem to neni urcite… tu neporadim…
Drz sa, viem ze je to tazke, ale atopak je beh na velmi dlhu trat (ako pravy atopak, ne len ekzem, ktory sa tu velmi casto zamiena).
![]()
![]()
Moc moc děkuji za reakci! Kožní z té samé fotky trvá na tom, ze to atopak je. A pravé mi přijde divné, měl to jen jakoby podél výstrahu a na rukou a po mazání lipobasi to má najednou přes cele torzo, takže mi nesedí to preventivní promazavani a hl vypadá jinak. Původně to byly suché červené fleky, teď toto.. Ach jo, snad z toho vyrosteme..vašemu malému už se nevrátil? A je v poradku i po těch kortikoidech? Děkuji a jste sikulka, ze jste to tak zvládla!!
@Celeste97 píše:
@Miki-M to si počkám na odpovědi, máme to saménás na alergologii poslala, podle mě to není zbytečné. Může mít alergii na něco co jíš a lepší to zjistit teď než později
A zjistili něco? Zvláštní je, ze ten můj pediatr je i alergolog a nechce do toho jít, to nechápu
![]()
@Miki-M jdeme až za 14dní mají strašně dlouhé čekačky
ale tu vyrážku má už měsíc a půl. Mažu kortikoidy a Belobazi, dávám Zyrtec gtt. Podle mě je to z něčeho co jím já, ale netuším co to může být ![]()
To je divné, u nás normálně na alergo chodì malá mimča, zkus na tom trvat ![]()