Ekzem a plavani

691
2.4.06 13:58

Ekzem a plavani

Ahoj maminky,

nasemu skoro 7 mesicnimu klucinovi se udelal pred nekolika dny na ruce ekzem a vypada to, ze se trochu rozliza (mel ho zpocatku v uvnitr v loketni jamce a ted uz ho ma tak 5×5 cm - droboucke pupinky). Zatim nevime, z ceho to je, byl plne kojeny a ted jsme zacli se sklenickovou mrkvickou, ale ekzem se mu udelal az tak po 5 dnech od te doby, co ji papa. Ke koznimu dr. jdeme v prubehu pristiho tydne, ale chodim s malym uz 2 mesice na plavani (1× tydne na pul hodiny) a zrovna zitra mame platit za kurz na dalsich 10 tydnu. Tak bych se chtela zeptat, kdo mate s ekzemy zkusenosti - je mozne, ze nam doktorka plavat uplne zakaze :?: Tise doufam, ze snad ne, protoze prcek plavco fakt zboznuje… Jinak jsem rozhodnuta se sklenickama docasne skoncovat a zkusit varit bio zeleninu, uvidime co to udela.

Diky za vase rady.
JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
2.4.06 14:17

Ahoj Jandulko,
mám dvě děti a především v zimě se jim oběma dělá ekzem..jsou to suchá místa, s prvorozeným jsme to řešili u kožního, ten nám napsal kortikoidy a nepomohlo to…zkoušela jsem toho dost a nakonec jsme zůstali u modré indulony a pravidelně promazávali…s oběma chodím plavat a je dobré před každým plaváním promazat místa např. vazelínou (seženeš v lékárně) nebo olejíčkem a po plavání pořádně mazat…

Dodnes nevíme, co to je, je možné, že je to i stravou (starší syn miluje med a to tomu zrovna nepřidá)…plavání jsme neukončili, je tam spousta dětí, které mají podobný problém, instruktorky nám poradily promazávat, což pomáhá…na jaře ekzém pomalu mizí a až do podzimu se neobjeví…

Tak neboj, možná to nebude na zákaz plavání…

Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.4.06 14:49

My meli kvul ekzemu plavani zakazane. Ale syn mel ekzem moc osklivy a mel rudy cely oblicej a fleky po celem tele a pokud jsme do vanicky nepridali olej, tak ho palilo domaci koupani. Takze asi tak.
Ekzem ma porad- nastesti min a min, ale plavat chodime a vzdycky pred koupanim ho promazeme excipialem s mandlovym olejem. Ten je velmi mastny. Ale fakt je jedno, cim maleho promazes a klido bych plavala dal. My ted taky zacneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.4.06 17:28

Myslím, že kožní na 90% vám plavání zakáže. Zakazujou, nebo spíš důrazně nedoporučují to nejčastěji. Je tam jisté riziko infekce, nemusí to dělat tělíčku dobře, jak kterému ekzému. Já to tu probírala i s holkama, co mají samotné zkušenost s AE a výsledek byl, že když jsem se o plavču rozhodovala, rozhodla jsem se, že to zkusíme (ekzém má malá od narození, plavčo začalo ve 4měs). V době počátku měla dcera jeden menší mokvavý flek, jinak byla celá osypaná, ale ne do mokvava. A ono nám to naopak i trošku pomohlo.
Pokud to začalo po příkrmu, je šance, e to je tím jídlem, vysaďte to a jen kojte a pak to zkuste znovu ,až budete OK. Pokud nemá tělíčko celé osypané a pokud to není mokvavé, plavčo bych riskla, to poznáte, ale pokud by bylo plavání problém, myslím si, že už by se to projevilo (pochopila jsem snad dobře, že už chodíte). To je můj názor. Samozřejmě s otevřenými ranami to dobré není, pokud to je větší a je toho víc.
Doposud je naše dr proti, kvůli ekzému malá nebyla plavat jen jednou za dobu roku, co chodíme, když se jí to hodně moc rozlezlo po nemoci.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
2.4.06 17:52

Ahojky,

tak já budu asi trochu oponovat :) Resp. mám jiný názor :wink:

Sama mám AE a koupání v bazénu mi nikdy nedělalo dobře… chlor hodně vysušuje kůži a ani promazávání nezabránilo zhoršování…
Ovšem zase můžu říct, že když vím, co nemám dělat, v podstatě nemám s AE sebemenší problém. Takže to není žádná tragédie :wink:

S naším Pavlíkem plavat nechodím, protože má díky mému AE dispozice k tomutéž. Ale plavat bych chodila, kdyby tady byl bazén s nechlorovanou slanou vodou - to si myslím že je dost dobré řešení, pokud byste měli příležitost.

Jinak ještě kromě alergie na příkrm to může být reakce třeba na nový prací prášek nebo tak…

Takže asi tak to vidím já 8)

Peťula + Pavlík 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
2.4.06 21:00

Ahoj maminky,

tak dekuju za nazory. Dnes jsem mu prikrm nedavala a jen kojila a mam pocit, ze to je o malinko lepsi, tak snad to neni jen zdani. Jinak ekzem je spis suchy, rozhodne nemokva, jsou to takove drobne pupinky, v te loketni jamce je ma vic nahusto a cim dale od toho mista, tak jen sem tam pupinek a sucha kuze. Zkusila jsem to jeste natrit Bepantenem, ale to mel pak spis horsi. Na plavani chodime uz pres 2 mesice, takze si nemyslim, ze by to bylo z vody, spis mozna z tech prikrmu. Jinak jsem volala jedne dr. co se zabyva homeopatii a ta, kdyz slysela, ze prcek byl plne kojen a jako prvni jidlo dostal sklenicku, me rekla, ze se neni cemu divit, ze ma ekzem… byla ohledne toho hodne striktni - zavily nepritel detskych vyziv :-)

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
7.6.06 15:01

Ahoj. Posouvám.

Dneska nám dr. nedoporučila plavání. Radim má kromě AE také ABKM na ústupu ( v podstatě jdeme už jen na testy na celiakii). AE se objevil před několika měsíci - miniložiska v loketních jamkách, na jaře se najednou zhoršil a rozlezl po celých zádech a ručičkách. Nicméně nemokvá a Radim se ani moc neškrábe, 14 dní jsme mazali Indulonou, Advantanem a Ichthyo care. Je v pohodě, jen kůže je suchá.
Vodu miluje. Co s tím? Ráda bych alespoň občas zašla plavat, třeba do malého bazénu jen pro plavání dětí, ne do velkého veřejného.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.6.06 20:26

Ahoj Berusko,

Vitek ma porad ekzem. Co jsme se prestehovali bliz k pribuzenstvu, je to krapet horsi:-( Ale to nechci ted resit. Jo a dost nam zhorsuje ekzem pisek. Ale kdyz Vitek ho tak miluje. Ale snazim se tam chodit co nejmene.

No ale plaveme ve slane vode a ta je OK. Kazdopadne milujeme vodu jakoukoliv a semtam s tatinkem jdeme o vikend vsichni plavat a nikdy se nam potom ekzem nezhorsi.
Nez jde do vody, tak ho doma poradne promazu a je to OK.
Spis tam pokazde nastydne a jako maly mel sem tam z chlorovane vody dost cervene oci. ALe myslim, ze obcas zajit nevadi. Asi to clovek musi vypozorovat. A kdyby to nesedlo, nechodila bych. Ale zkusila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.6.06 09:43

Beruško, já s Bárou chodím. Mokvavé to měla jako malinká, když jsme začínaly - ted ajen jendo ložisko. Akorát když jí letos po střevní chřipce vyjel hodně na celém bříšku, tak jsme vynechaly, ale jinak chodíme normálně na plavčo s malými dětmi (slabě chlorovaná voda) a i do aquacenter veřejných a v pohodě. Pokud to nemá mokvavé, minimálně bych to zkusila…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect