Ekzém a sluníčko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1724
30.6.11 10:13
MaryClementine píše:
dajdulka25 píše:
MaryClementine píše:
dajdulka25 píše:
já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..
Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.
aha, takže vy to máte ve stavu drbání?tak to bude bacílek a bude to na mastičku přímo od ní..teď to řešila zrovna moje kamarádka… :think:
Jj, drbe se hlavne pri prebaleni, kdyz ma teplaky, ani ne. Kdyz to namazu tou Indulonou, tolik se nedrbe a nastesti mu to v noci nebrani spani, to by me asi trefilo. Jsou to cervene fleky pod kolenama, na zapesti, v loketnich jamkach a par na zadecku a lytkach vzadu. Ten nejhorsi pod kolenem je asi jak 20koruna. Drbe se jenom pod kolenama (hodne) a sem tam v lokti, jinak ne.
A co s tim kamaradka dela?

dostala poprvé antibiotickou mastičku, ta zabrala na týden a pak znovu se začal drbat, tak museli jít znovu a zase jim dali novou a to už si pochvaluje…to svědění způsobuje ten bacil a ten se holt musí zaléčit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 10:15

a jeste koupu v linole, ta je taky super…je bez predpisu ale kdyz je na predpis tak neni tak draha :mrgreen: ale zase to koupani neni takova pohoda, je to hooodne mastny a malej pak klouze, kdyz nestoji na podlozce.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
4.7.11 21:36

Ahoj,moje malá má atopický ekzém a sluníčko to vždy zhorší,také když se zpocená tak to má šílené.Když jsou horka,je v bazénku a pokaždé jí pak musím promazat.Kožařka nám říkala,že když jsou tepla,tak hlavně nepromazávat ničím hodně mastným,to se ty póry zanesou a je to pak ještě horší,tak mám kosmetiku altermed Leciderm a to i gel na koupání a jsem spokojená.Jelikož mám atop.ekzém i já,tak já se odbývám a mažu po koupání postižená místa normálním jelením lojem,tím špalkem,už od mé puberty i to moc pomáhá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek