Ekzém a sluníčko

1475
29.6.11 20:36

ekzem a sluníčko

Ahojky,náš Kubík má od mimina střídavě ekzem,období kdy nemá ani flíček a období kdy to má na celých zádíčkách,bříšku,prdelce-právě teď :roll: Myslíte,že sluníčko to nějak víc dráždí??Teď jsme byli celí dva dny venku byl nahý a má to uplně hrozný.
Doktorka nám zkoušela dávat několik mastí,ale nikdy nic nepomohlo :nevim:
Už nevím co stím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
29.6.11 20:40

ahojky,ja myslim ze jo,staci kdyz je moje mala jen opruzena a hned se to zhorci,lepsi je ho nechat treba v mokrem tricku kdyz je hic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.6.11 20:54

Prckovi se ted udelaly exematicke skvrny v ohbi koncetin, hlavne pod kolenama a obvodak nam dal doporuceni na kozni plus prisny zakaz vystavovani slunci. Takze jo, slunce to zhorsuje. (na kozni teprve pujdeme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.6.11 21:02

já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
29.6.11 21:03

Dík za tip :palec:
Je to volně prodejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.6.11 21:04
dajdulka25 píše:
já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..

Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
29.6.11 21:07

to nam excipial zabral hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.6.11 21:07
MaryClementine píše:
dajdulka25 píše:
já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..
Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.

aha, takže vy to máte ve stavu drbání?tak to bude bacílek a bude to na mastičku přímo od ní..teď to řešila zrovna moje kamarádka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
29.6.11 21:10

Taky máme ekzém,v těch teplech to měla malá úplně hrozný.Byli jsme na kožním,nechali nám namíchat nějakou vazelíny a do koupele dáváme Balheum.A ještě mi na kožním poradila prát jen v mýdlový Lanze :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.6.11 21:13
dajdulka25 píše:
MaryClementine píše:
dajdulka25 píše:
Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.
aha, takže vy to máte ve stavu drbání?tak to bude bacílek a bude to na mastičku přímo od ní..teď to řešila zrovna moje kamarádka… :think:

Jj, drbe se hlavne pri prebaleni, kdyz ma teplaky, ani ne. Kdyz to namazu tou Indulonou, tolik se nedrbe a nastesti mu to v noci nebrani spani, to by me asi trefilo. Jsou to cervene fleky pod kolenama, na zapesti, v loketnich jamkach a par na zadecku a lytkach vzadu. Ten nejhorsi pod kolenem je asi jak 20koruna. Drbe se jenom pod kolenama (hodne) a sem tam v lokti, jinak ne.
A co s tim kamaradka dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
29.6.11 21:17

mažu mastí Leniens - volně prodejné super promastí, přes léto máme většinou klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.6.11 22:28

Ahoj, sluníčko, velké teplo a zapocení ekzém určitě dráždí. Pokud myslíš doktorkou tu dětskou, tak ať vás pošle určitě na kožní, masti a krémy jako Leniens, Excipial jsou spíš na promazání nebo doplňkovou péči. Pokud ta doktorka je kožní, tak si nejlépe najdi někoho jiného.
Jinak bych omývala slabým řepíkovým čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
30.6.11 09:12

Já teda čumím, ale slunce na ekzém pomáhá ne? Vždycky se to říkalo :think: Moje kamarádka měla a v létě to vždy měla stopro lepší. A moje roční dcerka má na tvářích, tam se to těžko před sluncem skryje a zatím se to nehorší :think:

• Citovat
  • Upravit
1475
30.6.11 09:19

Taky jsem si myslela že slunko pomáhá,ale po těch dvou dnech venku se to hrozně zhoršilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
30.6.11 09:22
andrys23 píše:
Taky jsem si myslela že slunko pomáhá,ale po těch dvou dnech venku se to hrozně zhoršilo :nevim:

jestli to tedy není alergie na sluníčko. To má můj chlap a pokud se nenamaže vyšším faktorem, tak mu vyskáčou pupínky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek