Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,náš Kubík má od mimina střídavě ekzem,období kdy nemá ani flíček a období kdy to má na celých zádíčkách,bříšku,prdelce-právě teď
Myslíte,že sluníčko to nějak víc dráždí??Teď jsme byli celí dva dny venku byl nahý a má to uplně hrozný.
Doktorka nám zkoušela dávat několik mastí,ale nikdy nic nepomohlo ![]()
Už nevím co stím.
ahojky,ja myslim ze jo,staci kdyz je moje mala jen opruzena a hned se to zhorci,lepsi je ho nechat treba v mokrem tricku kdyz je hic.
Prckovi se ted udelaly exematicke skvrny v ohbi koncetin, hlavne pod kolenama a obvodak nam dal doporuceni na kozni plus prisny zakaz vystavovani slunci. Takze jo, slunce to zhorsuje. (na kozni teprve pujdeme)
já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..
dajdulka25 píše:
já používám na ekzem infadolan, je to mastny jako blazen a vzdycky nam to pomuze, nemuzu si ho vynachvalit…taky se nam to objevi a pak zmizi…ale ted dikybohu jak je teplo tak mame klid..
Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.
MaryClementine píše:dajdulka25 píše:Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.
aha, takže vy to máte ve stavu drbání?tak to bude bacílek a bude to na mastičku přímo od ní..teď to řešila zrovna moje kamarádka… ![]()
Taky máme ekzém,v těch teplech to měla malá úplně hrozný.Byli jsme na kožním,nechali nám namíchat nějakou vazelíny a do koupele dáváme Balheum.A ještě mi na kožním poradila prát jen v mýdlový Lanze ![]()
dajdulka25 píše:MaryClementine píše:aha, takže vy to máte ve stavu drbání?tak to bude bacílek a bude to na mastičku přímo od ní..teď to řešila zrovna moje kamarádka…dajdulka25 píše:Já na to zkoušela Excipial (zhoršilo se), Infadolan (nepomohl), Sudokrem (vysušil jak blázen), až modrá Indulona to promastila a tolik se nedrbe. Ale rozhodně se to moc nelepší. Uvidím co kožní.
Jj, drbe se hlavne pri prebaleni, kdyz ma teplaky, ani ne. Kdyz to namazu tou Indulonou, tolik se nedrbe a nastesti mu to v noci nebrani spani, to by me asi trefilo. Jsou to cervene fleky pod kolenama, na zapesti, v loketnich jamkach a par na zadecku a lytkach vzadu. Ten nejhorsi pod kolenem je asi jak 20koruna. Drbe se jenom pod kolenama (hodne) a sem tam v lokti, jinak ne.
A co s tim kamaradka dela?
mažu mastí Leniens - volně prodejné super promastí, přes léto máme většinou klid.
Ahoj, sluníčko, velké teplo a zapocení ekzém určitě dráždí. Pokud myslíš doktorkou tu dětskou, tak ať vás pošle určitě na kožní, masti a krémy jako Leniens, Excipial jsou spíš na promazání nebo doplňkovou péči. Pokud ta doktorka je kožní, tak si nejlépe najdi někoho jiného.
Jinak bych omývala slabým řepíkovým čajem.
Já teda čumím, ale slunce na ekzém pomáhá ne? Vždycky se to říkalo
Moje kamarádka měla a v létě to vždy měla stopro lepší. A moje roční dcerka má na tvářích, tam se to těžko před sluncem skryje a zatím se to nehorší ![]()
Taky jsem si myslela že slunko pomáhá,ale po těch dvou dnech venku se to hrozně zhoršilo ![]()
andrys23 píše:
Taky jsem si myslela že slunko pomáhá,ale po těch dvou dnech venku se to hrozně zhoršilo
jestli to tedy není alergie na sluníčko. To má můj chlap a pokud se nenamaže vyšším faktorem, tak mu vyskáčou pupínky