Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pajo, nechci strasit, ale u me v tehotenstvi uplny klid, vsechno zmizelo a po porodu des bes… Loziska i tam, kde driv nikdy. Kozni rikala, ze to delaji bohuzel ty hormony…
@pája1981 Ecipial dávám na promazávání malému. Ale je dost drahý, to mě štve. Kdybych ho měla mít ještě pro sebe, tak to potěš koště. ![]()
@abbee jj, bohužel jsem o tom už slyšela, že se mi to asi vrátí.
Tak si aspoň teď jednou po x-letech užívám, že mám hezké ruce ![]()
@ArankaC. je dražší, ale jsem ráda, že mi aspoň něco nedělá zle a můžu to používat. Malého tím asi taky budu mazat. Naštěstí na zbytek těla mi nevadilo neparfemované tělové mléko (nevím značku), takže toho Excipialu jsem moc nepotřebovala a vydržel mi dlouho.
Také již několik let bojuji s exémy na rukou, zpravidla přicházejí ve vlnách - týden svědí jako děs, další týden zase klid.. Většinou se zhoršují se stresem. Mě osobně dost pomohla výměna mycích prostředků, zejména na nádobí (kupuji již jen šetrné k pokožce, od té doby mohu mýt nádobí i bez rukavic a exém se nijak nezhoršuje). Hodně prý také pomáhá ruce po jakémkoliv kontaktu s vodou pečlivě otřít, aby se ruce více nevysušovaly. V zimě určitě rukavice, mráz rovněž škodí.. Co se těch mastí týče, tak jak už tady padlo, každému nejspíš pomáhá něco jiného. Mě osobně se exémy lepší po Advantanu a Triancinolomu. Mnohokrát mi také byla doporučena mast z konopí, ale tu jsem zatím neozkoušela..
Ahoj holky, nevím jestli mám to samé ale bohužel mě na ten ekzém pomáhal jen Triamcinolon ale ten bych v těhotenství neměla. Ale jednou týdně si ho na ty místa napatlám. Ten ekzém už mám tak rok. A objevuje se už i na více místech. Ta místa jsou vždycky hrozně suchá a po pár dnech, to začne svědit a udělají se pod kůží takové pupínky, s kterých se dá vymáčknou vodička. Vždycky se po tom uklidní ale pak je to zase znova dokola. A všimla jsem si, že to má teď čím dál víc lidí v mém okolí! Nezačali něco přidávat do vody??
Co vám na to pomohlo, kromě toho Triamcinolonu? Děkuji moc za odpovědi:)
Děvčata, doporučuju si pořídit a přečíst knihu Syndrom trávenia a psychológie - stav naší kůže dost úzce souvisí se stavem našich střev (a hormony a psychikou). Čistě ze zvědavosti, kdo máte ty ekzémy na rukou, máte nějaké alergie (inhalační, na léky atd.), astma, jiné potíže s imunitou? Co trávení, vše v pořádku? Problémy s početím? Braly jste hormonální antikoncepci nebo často antibiotika? V rodině (hlavně ze strany maminky) - také nějaké potíže?
@luthienka No já jsem jedině jednou měla solární ekzém, jinak jiných alergií si nejsem vědoma
Jinak teda tenhle ekzém se mě objevil vlastně po vysazení HA. Cykly jsem ale po tom měla hrozně dlouhé a nepravidelné ale ovulace byla, a zadařilo se nám po 8 měsících( ale jinak po 5ti reálných pokusů, z toho u dvou jsme vůbec nevychytali ovulaci) takže to nebylo tak hrozné. Ale teď trpím na zácpu. Vím, že bych se měla víc ládovat zeleninou a ovocem ale nebývá mi moc dobře od žaludku ještě. Určitě by to chtělo tělo a střeva pročistit. Mám doma Ostropestřec ale nevím, jestli ho můžu v těhotenství ![]()
@panenka87 zácpa = toxiny z nestrávených zbytků potravy pěkně putují do krevního oběhu a mohou dělat potíže i jinde. Ostropestřec je hlavně na detoxikaci jater, jak je to s použitím v těhotenství nevím, ale co určitě doporučím - kvalitní probiotika (např. Colon Dophilus), inulín (dá se koupit čistý) - prebiotikum, drcené lněné semínko dávat do jídel (nejlépe čerstvě pomleté) a omezit bílou mouku, cukr (nejlépe to úplně vyřadit a nahradit celozrnnou moukou a cukr „zdravými“ sladidly), přidat zeleninu (vařenou), dělat si maso-zeleninové polévky z poctivých vývarů, zeleninovo-ovocné šťávy (nejlépe čertvé, pokud máš možnost).
HA je dost velké zlo, s tím už teď nic nenaděláš.
@panenka87 píše:
Ahoj holky, nevím jestli mám to samé ale bohužel mě na ten ekzém pomáhal jen Triamcinolon ale ten bych v těhotenství neměla. Ale jednou týdně si ho na ty místa napatlám. Ten ekzém už mám tak rok. A objevuje se už i na více místech. Ta místa jsou vždycky hrozně suchá a po pár dnech, to začne svědit a udělají se pod kůží takové pupínky, s kterých se dá vymáčknou vodička. Vždycky se po tom uklidní ale pak je to zase znova dokola. A všimla jsem si, že to má teď čím dál víc lidí v mém okolí! Nezačali něco přidávat do vody??
Co vám na to pomohlo, kromě toho Triamcinolonu? Děkuji moc za odpovědi:)
Mám přesně to samé na malíčku, je to děs, nemám se prý máčet, jak to asi udělat že? ![]()
@andrys23 píše:
Mám přesně to samé na malíčku, je to děs, nemám se prý máčet, jak to asi udělat že?
To je prostě nemožný. Jenom u vaření, si ty ruce musím milionkrát opláchnout. Při mytí nádobí se daly vzít rukavice, fajn. Ale třeba jenom umývání rukou po WC, to je taky u mě stokrát denně ![]()
@panenka87 píše:
To je prostě nemožný. Jenom u vaření, si ty ruce musím milionkrát opláchnout. Při mytí nádobí se daly vzít rukavice, fajn. Ale třeba jenom umývání rukou po WC, to je taky u mě stokrát denně
Přesně tak a rukavice taky doktorka nedoporučila, že se to spotí…tak jedině nějakýho sluhu na vše že?
Já měla ekzém jako malá a až před pár měsíci se mi udělal na to malíčku nevim z čeho.
@andrys23 Teď to má fakt kde kdo!
beztak něco začali přidávat do vody ![]()
@panenka87 píše:
@andrys23 Teď to má fakt kde kdo!beztak něco začali přidávat do vody
To asi ne, bydlíme na vesnici, voda ze studny.
Příčinou alergií a ekzémů jsou chybné funkce imunitního systému.
Pro jejich nápravu se v posledních letech s velkým úspěchem využívá
metoda celotělové kryoterapie, která má schopnost alergickou reakci
napravit. Metodu používá např. MUDr. Vacík v dermatologické
ordinaci Čáslav. Mimo rámec zdravotnických zařízení poskytují
kryoterapii.