Ekzém na ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18285
30.5.12 21:38

Pajo, nechci strasit, ale u me v tehotenstvi uplny klid, vsechno zmizelo a po porodu des bes… Loziska i tam, kde driv nikdy. Kozni rikala, ze to delaji bohuzel ty hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
31.5.12 09:18

@pája1981 Ecipial dávám na promazávání malému. Ale je dost drahý, to mě štve. Kdybych ho měla mít ještě pro sebe, tak to potěš koště. :lol:

• Citovat
  • Upravit
5343
31.5.12 10:43

@abbee jj, bohužel jsem o tom už slyšela, že se mi to asi vrátí. :twisted: Tak si aspoň teď jednou po x-letech užívám, že mám hezké ruce :)
@ArankaC. je dražší, ale jsem ráda, že mi aspoň něco nedělá zle a můžu to používat. Malého tím asi taky budu mazat. Naštěstí na zbytek těla mi nevadilo neparfemované tělové mléko (nevím značku), takže toho Excipialu jsem moc nepotřebovala a vydržel mi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shagia
12.6.12 00:55

Také již několik let bojuji s exémy na rukou, zpravidla přicházejí ve vlnách - týden svědí jako děs, další týden zase klid.. Většinou se zhoršují se stresem. Mě osobně dost pomohla výměna mycích prostředků, zejména na nádobí (kupuji již jen šetrné k pokožce, od té doby mohu mýt nádobí i bez rukavic a exém se nijak nezhoršuje). Hodně prý také pomáhá ruce po jakémkoliv kontaktu s vodou pečlivě otřít, aby se ruce více nevysušovaly. V zimě určitě rukavice, mráz rovněž škodí.. Co se těch mastí týče, tak jak už tady padlo, každému nejspíš pomáhá něco jiného. Mě osobně se exémy lepší po Advantanu a Triancinolomu. Mnohokrát mi také byla doporučena mast z konopí, ale tu jsem zatím neozkoušela..

• Citovat
  • Upravit
13770
24.7.12 13:54

Ahoj holky, nevím jestli mám to samé ale bohužel mě na ten ekzém pomáhal jen Triamcinolon ale ten bych v těhotenství neměla. Ale jednou týdně si ho na ty místa napatlám. Ten ekzém už mám tak rok. A objevuje se už i na více místech. Ta místa jsou vždycky hrozně suchá a po pár dnech, to začne svědit a udělají se pod kůží takové pupínky, s kterých se dá vymáčknou vodička. Vždycky se po tom uklidní ale pak je to zase znova dokola. A všimla jsem si, že to má teď čím dál víc lidí v mém okolí! Nezačali něco přidávat do vody??
Co vám na to pomohlo, kromě toho Triamcinolonu? Děkuji moc za odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
24.7.12 14:20

Děvčata, doporučuju si pořídit a přečíst knihu Syndrom trávenia a psychológie - stav naší kůže dost úzce souvisí se stavem našich střev (a hormony a psychikou). Čistě ze zvědavosti, kdo máte ty ekzémy na rukou, máte nějaké alergie (inhalační, na léky atd.), astma, jiné potíže s imunitou? Co trávení, vše v pořádku? Problémy s početím? Braly jste hormonální antikoncepci nebo často antibiotika? V rodině (hlavně ze strany maminky) - také nějaké potíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
24.7.12 14:42

@luthienka No já jsem jedině jednou měla solární ekzém, jinak jiných alergií si nejsem vědoma :think: Jinak teda tenhle ekzém se mě objevil vlastně po vysazení HA. Cykly jsem ale po tom měla hrozně dlouhé a nepravidelné ale ovulace byla, a zadařilo se nám po 8 měsících( ale jinak po 5ti reálných pokusů, z toho u dvou jsme vůbec nevychytali ovulaci) takže to nebylo tak hrozné. Ale teď trpím na zácpu. Vím, že bych se měla víc ládovat zeleninou a ovocem ale nebývá mi moc dobře od žaludku ještě. Určitě by to chtělo tělo a střeva pročistit. Mám doma Ostropestřec ale nevím, jestli ho můžu v těhotenství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
24.7.12 14:48

@panenka87 zácpa = toxiny z nestrávených zbytků potravy pěkně putují do krevního oběhu a mohou dělat potíže i jinde. Ostropestřec je hlavně na detoxikaci jater, jak je to s použitím v těhotenství nevím, ale co určitě doporučím - kvalitní probiotika (např. Colon Dophilus), inulín (dá se koupit čistý) - prebiotikum, drcené lněné semínko dávat do jídel (nejlépe čerstvě pomleté) a omezit bílou mouku, cukr (nejlépe to úplně vyřadit a nahradit celozrnnou moukou a cukr „zdravými“ sladidly), přidat zeleninu (vařenou), dělat si maso-zeleninové polévky z poctivých vývarů, zeleninovo-ovocné šťávy (nejlépe čertvé, pokud máš možnost).
HA je dost velké zlo, s tím už teď nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
24.7.12 14:52

@luthienka díky za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
24.7.12 22:32
@panenka87 píše:
Ahoj holky, nevím jestli mám to samé ale bohužel mě na ten ekzém pomáhal jen Triamcinolon ale ten bych v těhotenství neměla. Ale jednou týdně si ho na ty místa napatlám. Ten ekzém už mám tak rok. A objevuje se už i na více místech. Ta místa jsou vždycky hrozně suchá a po pár dnech, to začne svědit a udělají se pod kůží takové pupínky, s kterých se dá vymáčknou vodička. Vždycky se po tom uklidní ale pak je to zase znova dokola. A všimla jsem si, že to má teď čím dál víc lidí v mém okolí! Nezačali něco přidávat do vody??
Co vám na to pomohlo, kromě toho Triamcinolonu? Děkuji moc za odpovědi:)

Mám přesně to samé na malíčku, je to děs, nemám se prý máčet, jak to asi udělat že? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.7.12 08:50
@andrys23 píše:
Mám přesně to samé na malíčku, je to děs, nemám se prý máčet, jak to asi udělat že? :zed:

To je prostě nemožný. Jenom u vaření, si ty ruce musím milionkrát opláchnout. Při mytí nádobí se daly vzít rukavice, fajn. Ale třeba jenom umývání rukou po WC, to je taky u mě stokrát denně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
25.7.12 11:26
@panenka87 píše:
To je prostě nemožný. Jenom u vaření, si ty ruce musím milionkrát opláchnout. Při mytí nádobí se daly vzít rukavice, fajn. Ale třeba jenom umývání rukou po WC, to je taky u mě stokrát denně :cert:

Přesně tak a rukavice taky doktorka nedoporučila, že se to spotí…tak jedině nějakýho sluhu na vše že?
Já měla ekzém jako malá a až před pár měsíci se mi udělal na to malíčku nevim z čeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.7.12 15:05

@andrys23 Teď to má fakt kde kdo! :cert: beztak něco začali přidávat do vody :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martin Dvořák
25.7.12 20:02
@panenka87 píše:
@andrys23 Teď to má fakt kde kdo! :cert: beztak něco začali přidávat do vody :think:

To asi ne, bydlíme na vesnici, voda ze studny.

• Citovat
  • Upravit
28.7.12 17:22

Příčinou alergií a ekzémů jsou chybné funkce imunitního systému.
Pro jejich nápravu se v posledních letech s velkým úspěchem využívá
metoda celotělové kryoterapie, která má schopnost alergickou reakci
napravit. Metodu používá např. MUDr. Vacík v dermatologické
ordinaci Čáslav. Mimo rámec zdravotnických zařízení poskytují
kryoterapii.

@eldarka píše:
Mám ekzém na ruce - přímo v dlani, je to des, uz nevím, co s tím, nic mi od dr nepomáhá, vyzkoušela jsem už vše možné, mi teda přijde. Nemá nekdo z vas podobný problém? Potřebovala bych poradit, co na to nebo nejakého fakt dobrého odborníka. Když je dlan v klidu, tak to jde, ale jakmile zacnu skrabat brambory, nebo neco umývat, nedej buh neco delat na zahradce, tak je konec, rozjede se to jak blázen, mokvá to, praska, a kdyz dam rukavice, tak se to pod tím spotí a je to jako kdybych je nemela, svedi to jak… no proste uvítám rady, co na to…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek