Ekzém na ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.3.18 14:45

Ekzem to je hnus :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
24.7.20 09:58

Nevite nekdo, co by to mohlo byt? Cerveny flek na dlani, asi velikosti padesatikoruny, udelaji se male puchyrky, ktere nasledne praskaji do krve. Nekdy se zda, ze uz se to hoji, ale vzdycky do rana vyskakaji puchyrky nove.. Svedi me to, ze si asi useknu ruku. Nikde jinde to nemam. Nas kozni ma objednaci lhutu dva mesice :roll: Moc to nejde vyfotit. Mate s tim nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
24.7.20 10:15

Vysledovala jsem, ze se mi ekzem na prave dlani (nikde jinde ho nemam) horsi po mleku a po cokolade. Na koznim znaji pouze kortikoidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.7.20 10:23

Já mám takhle atopický ekzém po celých dlaních. Zatím jsem nepřišla na to, jak se ho zbavit. Když je to do krve, nic jiného, než kortikoidy nezabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
24.7.20 10:31

Dyshidrotický ekzém. Chce to kortikoidy. Potom promazávat. Nejdřív mast beloderm, pak nějakou promazávací. Hodně zdaru přeju.
Vypada to u tebe na kontaktní, takže přemýšlej… jar, sezónní ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.8.20 14:23

Tak na to trpim cely zivot. Zbavit se toho asi podle mě neda. Snažím se vyhýbat všemu chemickýmu a dělat všechno v rukavicích ale pak se zase ruce potí jak říkáš a o moc lepši to není :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.5.22 09:23

Koukám na tuto starou diskuzi a nedá mi to, třeba to někomu pomůže. Léta mě trápil ekzem na rukách a v obličeji (na rukách vodnaté puchýřky, které příšerně svědily, praskyly, loupaly se, pak ruda a nateklá oční víčka a okolí oči). Nejdříve jsem přišla na to, že je to nejhorší po velkém úklidu doma a po častém mytí rukou (teď při covidu). Zajišťovala jsem složení různých přípravků, které mi dělají problémy a přišla jsem na to, že ve všech je methylisothiazolinon (MIT). Po vyřazeni všeho, kde to bylo (jar, gel na praní prádla, mýdlo, sprchový gel, savo na koupelny a kuchyň, univerzální čistič, pěna do koupele) mám úplný klid!!! Tak zkuste, třeba to pomůže. Není to moc známé, ale tato látka je největší alergen používaný v kosmetice :( Přikládám foto, jak vypadá moje reakce na MIT. Nejvíce mi pomáhá obyč zinková mast od Teny a poté často mazat krémem na ruce (mám od biodermy Atoderm). Přeji hodně zdarů při řešení ekzému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek