Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám ekzém na ruce - přímo v dlani, je to des, uz nevím, co s tím, nic mi od dr nepomáhá, vyzkoušela jsem už vše možné, mi teda přijde. Nemá nekdo z vas podobný problém? Potřebovala bych poradit, co na to nebo nejakého fakt dobrého odborníka. Když je dlan v klidu, tak to jde, ale jakmile zacnu skrabat brambory, nebo neco umývat, nedej buh neco delat na zahradce, tak je konec, rozjede se to jak blázen, mokvá to, praska, a kdyz dam rukavice, tak se to pod tím spotí a je to jako kdybych je nemela, svedi to jak… no proste uvítám rady, co na to…
Přesně to samé co píšeš jsem měla poslední dva roky..... od prosince mám myčku a mám svatej klid… ![]()
Taky jsem používala hodně věcí, nejvíc co mi pomohlo byla mas z marihuany, a pak ještě Triancinolon ten je s kortikoidy ![]()
Ahoj, mám od dětství atopické exémy, chvíli v klidu, pak se zas objeví, ale poslední rok a půl, co mám malého, tak se jich nemůžu zbavit.
Usadili se mi na rukou, hlavně na jedné a mezi prsty. Doktorka mi řekla, že dokud kojím, tak mi může dávat jenom takové promazávací, které jsou úplně na nic a říkala, že u každého zabere něco jiného a že je to běh na dlouhou trať. Přemýšlím, že si koupím zase další vlastní krém, pomohla mi trochu indulona a taky jeden s heřmánkem a jiný s propolisem. Hlavní problém je ale v tom, že jsem v domácnosti a pořád něco uklízím a neberu si pokaždé rukavice, musela bych si je brát i na mytí nádobí a to se dost blbě dělá. Nezbývá než se obrnit trpělivostí, mazat, mazat a mazat a nemýt si moc často ruce. ![]()
no je to šílenost, na promazávání pouzívám mast elobase, ta je super, ale potrebovala bych neco na uplne vyleceni. Mycku mám, to by me piclo jeste mýt nádobí. Jako mala jsem taky mívala ekzém, pak se to jaksi zklidnilo a vylezlo mi to taky az po porodu. A jen v te dlani.
Mě na ekzém dost pomáhá Fucicort, je na předpis, jestli jsi ho teda už neměla,
dr. mi říkala, že se může používat teď nově i v těhotenství…
Ahojky, mne se ke konci tehu udelal taky exem mezi prsty , rozlejzalo se to az po cele ruce,a desne to teda svedelo
po porodu jsme si dosla k mudr a dala mi krem Locoid /hydrocortison/ pomohlo to uplne bajecne, ale prestala jsem pouzivat Jar a sice mam taky mycku,ale sem tam clovek neco musi umyt nebo utrit, vytrit apod. tak nez se to uplne zahojilo pouzivala jsem rukavice. Nevim po cem se to udelalo,ale je fakt, ze poslednich par mesicu citime ve vode hrozne moc chloru a jak se vykoupu citim ty ruce zase suche, tak si to hned namazu timhle kremem a je to v pohode, maze se to rano a vecer a je to teda na predpis ![]()
Já mám úplně stejný problém, s ekzémem bojuju x-let. A taky ho mám na dlaních a prstech - v těhotenství zmizel, tak jsem byla ráda, ale po porodu se rozjel mnohonásobně - ložiska všude možně…A ruce rozpraskané do masa. Nakonec pomohl již zmiňovaný locoid a taky kyselá mast - ale tu si míchají přímo v jedné lékárně,nevím, zda je to tak všude…A taky na promazávání můžu doporučit a-dermu exomegu, používáme ji i na malou a jí všechen ekzém zmizel.
Jj znám až moc dobře až ted od října se mi od takovýho ekzému podařilo zbavit, mě teda zabere bohužel jen od kožní triamcolon E s kortikoidama
Ale začnu chodit na testy a pa snad budu moct brát něco jinýho co mi bude zabírat ![]()
Já jsem kortikoidy odmítla, perfektně mi zabírá obyčejná kalciovka a na noc framykoin. Když jsem hodně vysušená, tak mažu klasickým jelenním lojem v tubě
A dvakrát denně čaj - Ostropestřec mariánský, pročišťuje játra a ekzém po něm rychleji mizí ![]()
Ono asi kazdemu pomuze neco jineho kazdy jsme jiny
ale za zkousku se nic neda, jen se to musi vyzkouset par dni , ne po dvou dnech to vzdat ![]()
S atopickým ekzémem se léčím už x-let. Takky mám ekzém na dlaních.
Většinou mi zabíraly mastičky s konopím (Cutishelp a Balcann), na promazávání jsem používala Excipial.
Teď, co jsem těhotná, mám klid (ťuk ťuk), tak snad mi to dlouho vydrží.
Holky, podle mojí zkušenosti je na ekzém nejlepší homeopatie. Ne takový ty plastový lahvičky s kuličkama, co se dají koupit v lékárně. Opravdu dobrý homeopat vám najde lék (taky jsou to teda kuličky:o) přímo „na tělo“ a i když to chvíli trvá a ze začátku se to spíš zhoršuje než zlepšuje…nakonec to zmizí.
Navíc peníze, co vrazíte do různých Excipialů a dalších i volně prodejných krémů a mastiček, dáte do homeopata a ještě nakonec ušetříte.