Ekzém na ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.7.12 17:22

Příčinou alergií a ekzémů jsou chybné funkce imunitního systému.
Pro jejich nápravu se v posledních letech s velkým úspěchem využívá
metoda celotělové kryoterapie, která má schopnost alergickou reakci
napravit. Metodu používá např. MUDr. Vacík v dermatologické
ordinaci Čáslav. Mimo rámec zdravotnických zařízení poskytují
kryoterapii.

@eldarka píše:
Mám ekzém na ruce - přímo v dlani, je to des, uz nevím, co s tím, nic mi od dr nepomáhá, vyzkoušela jsem už vše možné, mi teda přijde. Nemá nekdo z vas podobný problém? Potřebovala bych poradit, co na to nebo nejakého fakt dobrého odborníka. Když je dlan v klidu, tak to jde, ale jakmile zacnu skrabat brambory, nebo neco umývat, nedej buh neco delat na zahradce, tak je konec, rozjede se to jak blázen, mokvá to, praska, a kdyz dam rukavice, tak se to pod tím spotí a je to jako kdybych je nemela, svedi to jak… no proste uvítám rady, co na to…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.8.12 19:44

Zdravím, tak já mám úplně stejný problém. Nikdy jsem na žádný ekzém netrpěla. Ted má dcera 16M a s ekzémem na rukou se trápím +- 8 měsíců. Chodím ke kožní lékařce a už jsem snad vyzkoušela vše :oops: Jsem jak bába mastičkářka :-D. Změnila jsem mycí prostředek, ale stejně umývám v bavlněných rukavicích a na to dávam latex. Z mastiček jsem už měla 2× umíchanou v lékarně, pak antibiotika Bactroban, silný kortikoid Diprosone(obsahuje hormon nadledvinek),nějakých 14 dnů se to už zlepšovalo, ale ted zase krvavé praskliny a odlupující se žlutá kůže. Doktorka sama taky přesně neurčí z čeho to jako je a předepisuje masti systémem pokus/omyl. Za mastičky a návštěvy jsem už dala mraky peněz a nic, žádný efekt. V lékarně mě lékárník řekl, že to mívají mladé maminky, protože pořád máčí ruce a natírají mimi a tím pádem se poškodí kožní bariéra. Jenže já už jsem z toho opravdu zoufalá a na nervy. Nevíte tedy o něčem co by opravdu zabralo? Děkuji Markéta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
7.8.12 20:45

@Makusa už to tu padlo hodněkrát, atopický ekzém je velmi často odrazem toho, co se děje v našich střevech, s našimi hormony nebo s naší psychikou (což obojí má nepřímý vliv na ta střeva). Čili já bych začala tam, nevím, jaký máš jídelníček, ale určitě je potřeba omezit sladké, zejména bílý cukr zcela vyřadit, z mléčných výrobků jen zakysané (jogurty) a tvrdé sýry, vyřadit bílou mouku ve všech formách, používat špaldovou a nebo jiné celozrnné mouky (ale ani s nimi to nepřehánět), brát probiotika alespoň 10 - 15 miliard bakterií denně (například Colon Dophilus) a k tomu inulín (lžíci denně). K tomu hodně zeleniny, ovoce spíše to méně sladké. To pomůže harmonizovat trávení a to je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.8.12 21:53

Děkuji za odpověd. Já si na stravu dávám pozor po těhotenství jsem uz zhubla 14kg (malá má 16M) a na to co jím si fakt dávám pozor :).Nevím jestli to není stresem, ale kdo ho nemá? Nemyslím velký stres nebo nějaký špatný zážitek, ale klasické problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
8.8.12 06:55

@Makusa hubnout ještě neznamená jíst tak, aby to vyhovovalo střevům, třeba má ten ekzém právě souvislost s hubnutím a s tím, že z tukové tkáně se vyplavují usazené toxiny (ty se vždy ukládají právě v tucích)… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.8.12 11:14

Aha, tak děkuji za info. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
12.8.12 21:50
@luthienka píše:
@Makusa už to tu padlo hodněkrát, atopický ekzém je velmi často odrazem toho, co se děje v našich střevech, s našimi hormony nebo s naší psychikou (což obojí má nepřímý vliv na ta střeva). Čili já bych začala tam, nevím, jaký máš jídelníček, ale určitě je potřeba omezit sladké, zejména bílý cukr zcela vyřadit, z mléčných výrobků jen zakysané (jogurty) a tvrdé sýry, vyřadit bílou mouku ve všech formách, používat špaldovou a nebo jiné celozrnné mouky (ale ani s nimi to nepřehánět), brát probiotika alespoň 10 - 15 miliard bakterií denně (například Colon Dophilus) a k tomu inulín (lžíci denně). K tomu hodně zeleniny, ovoce spíše to méně sladké. To pomůže harmonizovat trávení a to je základ.

Prosím vás, odkud to vse víte? kde bych si o tom mohla počíst víc? Je teda jasne dané, které potraviny by se meli pri ekzemu vyradit pro kazdeho jedince? Nebo to muze byt rozdilne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
12.8.12 22:21

@eldarka já se tři roky věnuju intenzivně problémům atopického ekzému, pomohla jsem stabilizovat mnoho desítek dětí přes email a řadu poznatků mám od paní Věry Zíkové, báječné to ženy, co sepsala tyto články: http://www.proalergiky.cz/…i-do-tri-let
Ona řeší ale hlavně děti, u dospělých to je složitější, déle to trvá, ale cesta k jejich stabilizaci je obdobná. Moc dobrý zroj informací je i kniha Syndrom trávenia a psychológie od dr. Campbell-McBride (sice se ekzému dotýká okrajově, ale je tam návod, jak si upravit zažívání, aby nemohlo být původcem žádných potíží včetně ekzému). Zbytek je praxe (ač nejsem lékař ;-))) A celkově se hodně zajímám o otázky zdraví a co na něj má vliv, zejména co se týče stravy, léků, očkování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
22.9.12 07:45

Ahoj všem, chci Vám také poradit co pomohlo mě a určitě i Vám…poradila mi to doktorka na gyndě, jsem těhotná a ty všechny sajrajty nemůžu používat..je to blue cap crema…http://www.blue-cap.cz/
Doktorka na kožním mi nepomohla a pak tahle náhoda, fakt jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.9.12 00:51

jak na ekzém

Doporučuji odkyselit organismus.. dva roky jsem se trápila s ekzémem na rukách, zkoušela všemožné.. Kortikoidy jsou bohužel začarovaný kruh.. :evil: časem vám ani ty zabírat nebudou.. Zkuste koupit odkyselující směs minerálů-DM drogerie prodává za rozumnou cenu Basen-Pulver.. Vyzkoušejte, uvidíte.. Ideální užívat pravidelně napořád, ale vyberte aspon tři balení.. Já viděla první výsledky už za 14dní.. Kortikoidní masti nevysazujte nárazově, pomalu snižujte dávkování(tělo by utrpělo šok)tak, až přestanete mazat úplně.. :potlesk: a ruce budou opět heboučké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
26.9.12 01:22

Nevím, jak moc je téma aktuální…přidám vlastní zkušenost…nikdy jsem neměla kožní problémy…v 10.měs prvorozeného dítka jsme byli u pediarta a já se poškrábala v dlani(nezištně) a pediatr hned co mám za problém…já ukázala svědivou vyrážku a on mi řekl, že je to prostě reakce mého organismu, že už nemůže - prostě výzva těla, že dosavadní zátěž už nezvládne…
je fakt, že jsem měla uřvaný, nespavý dítě…byla jsem nevyspalá, dost na dně…zavedla jsem UM, dítko mě nechalo vyspat a během měsíce byl ekzem pryč…je to už šest let a bez problémů…
od té doby hodně věřím tomu, že tělo dokáže dát najevo, že je to prostě přes čáru..záleží na každěm, jestli ten signál pozná a akceptuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabris
9.10.12 14:51

Mám podobné problém s celou popraskou dlani az do krve a vsechy prsty vyjimkou je palec, uz me to trapi 5 mesicu, brytr je ekzematik a mamka astmaticka -takze dispozice k tomu mám - jen to nikdy nebylo tak hrozné - jsem po lecbe belogenem-kortikoidy a ruznymi promazávacími mastmi, včetně domácí masti z konopí - bohužel nic nepomáha,–mam 2male deti, mam problem je rano oblect, a to nemluvim o domácích pracích, vaření apod, však to známe - to vše dělam v rukavicích i když to pak mokvá, takže rukavice pouze jen na tu danou činost, je to opravdu dosti otravne a bolestive - vecerni zabaly v masti a bavlnene rukavici, taky nezabírají, už opravdu nevím co s tím, ted jsem tady četla o odkyselení organizmu - to jsem ještě nezkoušela - je to poprvé co píši naký příspěvek a tímto žádám i o radu - když lékaři nepomáhají, ješte mě napadá leda ta homeopatika nebo čínská medicína???děkuji mnohokrát

• Citovat
  • Upravit
176
30.6.16 14:54

Ja teda používam jak domaci mast tak taky kapky od Cannabis Pharma a ještě si občas do salatu udělam zalivku z konopného oleje. Už jsem nebyla nemocna ani nepamatuju a uplně se mi vytratila lupenka. Konopí je prostě vyborny pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
22.3.17 20:38

Pomohl nekomu belogent na ekzem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.5.17 12:03

Loupou se ruce

Nevíte náhodou co by to nohlo být. Dcera prodělala nějakou virózu s vyrážkou na rukách a trupu. Asi po 10 dnech se začali loupat ruce. Na spálu negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek