Ekzém, praskání kůže

31.10.19 14:20

ekzém, praskání kůže

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu. Na ruce se mi udělal ekzém, kůže mi praská někdy až do krve a pak se to pomalu hojí loupe a na novo. Už se ho přes rok nemůžu zbavit. Byla jsem u obvodní, kožního, alergologa a napsali mi kortikoidy nebo mi řekli ať vezmu hydratační krém a mažu a mažu, ale nic nepomohlo. Má někdo podobnou zkušenost? Nemůže to být třeba alergie na nějakou potravinu? Už si opravdu nevím rady vše dělám v rukavicích, někdy je to lepší jindy horší, ale fakt už mi to dost otravuje život. Děkuji za každou radu a prosím hloupé komentáře si nechte děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
138
31.10.19 14:24

Trpim na dyshydroticky ekzem a nic moc nepomahalo…az nahodou jsem zjistila ze mi pomaha H mast, kterou mela predepsanou ma dcera na promazavani…mast neobsahuje hormony a tudiz se da pouzivat neustale a po ekzemu neni ani pamatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
31.10.19 14:34

Jediný krém, který mi dokáže dostatečně promastit kůži na rukách je Lipobáze z lékárny.
Běžné hydratační krémy jsou k ničemu. Ale celkově přes zimu je to vždy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
31.10.19 14:36

Měla jsem několik let něco podobného. Bylo to nakonec alergií na kovy. Nenosím proto už hodinky a bižuterii jsem nahradila chirurgickou ocelí a zlatem. A po ekzému ani památky… Čínský doktor mi na to doporučil regenerační krém YBE, jde koupit online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
31.10.19 14:37
@peskovas píše:
Trpim na dyshydroticky ekzem a nic moc nepomahalo…az nahodou jsem zjistila ze mi pomaha H mast, kterou mela predepsanou ma dcera na promazavani…mast neobsahuje hormony a tudiz se da pouzivat neustale a po ekzemu neni ani pamatka

Koukala jsem na tu H mast a našel se mi přípravek na hemeroidy… To asi bude shoda názvu, že jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
31.10.19 14:39

Mám něco podobného od mala a nikdy mi nato nic pořádně nezabralo. s různými ročními obdobími se to mění, takhle před zimou a v zimě to bývá nejhorší, kolikrát se mi to rozleze i na hřbety a prsty shora, to je pak chuťovka, když to popraská jak kůra stromu. Preventivně promazávat, klidně olivovým olejem, pít dostatek tekutin, v nižších teplotách venku nosit rukavice, chránit před chemikáliemi (při mytí nádobí, čištění koupelen nosit gumové rukavice..), neloupat, nezatrhávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 16:25

Právě, že fakt mi na to zatím nic nezabralo, nesvědí to jen praská a mám tu kůži hrozně suchou, ale ať mažu jak mažu nic nepomohlo. A u ruky je těžké nic nedělat a nechat to v klidu, člověk musí uklízet, vařit a podobně v tom taky vidim problém ikdyž s rukavicemi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
31.10.19 18:29
@dana.dv píše:
Koukala jsem na tu H mast a našel se mi přípravek na hemeroidy… To asi bude shoda názvu, že jo??

Urcite je to shoda nazvu tato H mast se v lekarne micha na predpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
31.10.19 20:01

@andrea.faltynkova A jaka treba pouzivas mydla na umyvani rukou? Mne takhle ruce vysusuje SLS, peniva slozka v mydlech. Kdybych se jimi myla cela, tak jsem komplet ohozena ekzemem kortikoidy nekortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.19 17:43

Kosmetiku používám kvalitní bez parfemace a chemie a určitě to není z mytí rukou, ale možná nějaký vnitřní problém nebo alergie, ale netuším na co to může být a jak to zjistit. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 11:03

Mám naprosto to stejné, navíc ukazováček a malíček i shora. Občas to i svědí, mezi prsty úplně suchá kůže. Mám předepsané kortikoidy ale chci se jim vyhnout. Také nevím z čeho to může být :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
28.1.20 12:40

@Nikola.H93 Nechte si udelat ster, lze i na vlastni zadost a zaplatit si to (cca 600kc). Mne takhle nasli na dlani zlatyho stafylokoka. 3tydny atb a mam konecne klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 12:48

@dana.dv děkuji a to nejspíš na kožní že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.1.20 15:24

@andrea.faltynkova jestli to máte jen na bříškách prstů, zkuste se zamyslet, co jimi sobě nebo dětem nanášíte…já takhle náhodou přišla na to, že mi nesvědčí Sudocream, kterým jsem mazala občas malou, teď se ho proto snažím používat jen výjimečně a používám pokaždé jiný prst :-D měla jsem úplně rozpraskaná bříška ukazováčku (tím jsem nanášela) a palce (asi jsem si to pak mnula o sebe)

jinak já to mám na celých rukách (ekzém), dřív jen od podzimu do jara, co mám malou, tak celoročně a v zimě horší…nejvíc mi pomáhal krém na ruce Nivea SOS, ale bohužel se už nevyrábí (netuším proč ho nevyrábí ani jaká složka mi dělala tak dobře, každopádně byl jako zázrak - stačilo dva dny namazat na noc a ruce byly jako nové…jen se pak nesmělo přes zimu vynechat)…teď už víc jak rok zkouším různé krémy a snažím se najít něco podobně dobrého, zatím neúspěšně :-/

Příspěvek upraven 28.01.20 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.1.20 15:26

Nemáte tu někdo zkušenost s krémem na ruce Nivea SOS, který už se cca 2 roky nevyrábí? hrozně mi pomáhal a nemůžu najít jiný stejně dobrý, tak mě napadlo, že třeba někomu pomáhal taky a objevil za něj nějakou náhradu :-)

netuším, která jeho složka/složky mi pomáhala, ale z nějakého důvodu mi i úplně zničené ruce dokázal dát do kupy během dvou nocí…a jiný stejně dobrý se mi nedaří objevit…nemáte někdo nějaký tip, čím ho nahradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí