Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám nepříjemný problém, který je fakt už na chocholouška. Již dříve mi byl diagnostikován dráždivý tračník. Jde o to, že když jsem doma (u rodičů) - je mi 20, tak se zažíváním nemám vůbec žádné problémy a ráno se normálně vyprázdním. Jakmile ale odjedu do bytu, který máme s přítelem, chytne mě tračník. A vyprazdňování je neúplné, stolice hodně tuhá, ze dne na den se to uplně přepne. Jím hodně ovoce a zeleniny, vyvážená jídla, 3l vody denně a stejně s tím mám ve společném bytě potíž.
Nutno říct, že každé ráno tu jsem sama, přítel odjíždí už v 5h ráno, takže mám klid, ale zkrátka asi nějak pracuje podvědomí. V praxi to vypadá pak tak, že ve čtvrtek prchám rychle k rodičům, protože vypadám jak ve 4. měsíci těhotenství a přece to takhle nejde do nekonečna. V našem novém bytě jsme už čtvrt roku a stejně jsem si asi nějak nezvykla.
Mám tento studentský byt prostě zafixovaný s problémy se zažíváním.
Nějaké rady?
Zvykneš si.Jak píšeš, pracuje podvědomí. Drazdivy tračník jsem měla x let.Od porodu je to víceméně ok, jen třeba na dovolené nejdu.Vim o čem píšeš. Za mladých let jsem 3× během pár měsíců měnila byt a nešlo to a nešlo. Casem se to upravilo ![]()
Můžeš zkusit homeopatika Lycopodium 9ch, mě to pomáhá na dovolené, jinak za mlada jsem měla úplně stejný problém, bylo to šílený. Ještě mi pomáhalo běhání.
Jo behani je fajn, to mi taky pomaha. Ale jinak si proste musis zvyknout. Ja nez si zvykla v novem byte, tak to bylo utrpeni, nafoukla jak balon, krece, neustaly litani na zachod jestli uz to pujde a furt nic. Zvykla jsem si az po nekolika mesicich, takze nezbyva nez zatnout zuby a vydrzet
Ahoj, mám nepříjemný problém, který je fakt už na chocholouška. Již dříve mi byl diagnostikován dráždivý tračník. Jde o to, že když jsem doma (u rodičů) - je mi 20, tak se zažíváním nemám vůbec žádné problémy a ráno se normálně vyprázdním. Jakmile ale odjedu do bytu, který máme s přítelem, chytne mě tračník. A vyprazdňování je neúplné, stolice hodně tuhá, ze dne na den se to uplně přepne. Jím hodně ovoce a zeleniny, vyvážená jídla, 3l vody denně a stejně s tím mám ve společném bytě potíž.
Nutno říct, že každé ráno tu jsem sama, přítel odjíždí už v 5h ráno, takže mám klid, ale zkrátka asi nějak pracuje podvědomí. V praxi to vypadá pak tak, že ve čtvrtek prchám rychle k rodičům, protože vypadám jak ve 4. měsíci těhotenství a přece to takhle nejde do nekonečna. V našem novém bytě jsme už čtvrt roku a stejně jsem si asi nějak nezvykla.
Mám tento studentský byt prostě zafixovaný s problémy se zažíváním.
Nějaké rady?