Ekzém v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
18.7.11 16:56

Ekzém v těhotenství

Jsem v 16 tt a min. týden se mi udělalo na břiše pár pupínků, nesvědí, krom estetiky nijak nevadí. Nejdřív jsem plašila, protože to vypadalo jako když měla moje mamka pásový opar. Jenže pak se to objevilo na dalších místech na břiše a pak jemná „krupička“ na rukou, mezi prsty a ta už lehce svědí…
Patří to k těhotenství? Mám navštívit lékaře nebo to nevadí? Nikdy jsem tyhle problémy neměla, navíc mám teď v těhotenství i akné a to i na dekoltu, to jsem předtím taky nikdy v životě neměla..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
18.7.11 18:29

ahoj, já tedy mám atopický ekzém pořád, ale v těhotenství mi hrozně pomohla solná jeskyně :palec:

• Citovat
  • Upravit
17629
18.7.11 19:55

já bych se šla poradit na kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
18.7.11 20:07

Ahoj, taky bych se sla radeji poradit na kozni. Ja jsem v tehotenstvi mela cca od 7.mesice ekzem, nikdy jsem na nej netrpela. Rozlezlo se mi to po celych nohach a svedilo a palelo jak slak, tesne pred porodem mi to zacalo mizet a po porodu jsem se toho uplne zbavila.

Skoc si radeji k dr. aspon se na to koukne a budes vice v klidu. Preji pohodove tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
21.5.12 09:25

79simona tak jak to vypadá teď? Poradil Ti někdo? Jsem v 18tt. a začalo mi to taky podobně jako Tobě…zatím jen přemýšlím co s tím…budu vděčná za každý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
21.5.12 19:41

ahoj, no dr. mi na to napsal nejakou mast s kortikoidy, ale priznam se, ze jsem ji nechtela pouzivat, tak jsem vydzela a mazala si to mastickou co je pro miminka na zadecek - na opruzeniny. A zmizelo to asi za tyden. Ale taky si rikam, ze to mozna bylo tim, ze jsem jedla hodne merunky, tak to byla mozna i reakce na to…
Drzim palecky, at to brzy zmizi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
21.5.12 20:07

Tak já už podruhý doporučuju solnou jeskyni :lol: (ale ve frekvenci 2× týdně a teď nevím kolik týdnů, jestli 8? :think: a rozhodně moře, to jsou v těhotenství moje dva největší taháky ;) jó a z mastiček mi pomohl hodně sudocrem, to když to bylo v mokvající fázi a pak toto http://www.psorastop.cz, to sérum je super :palec: je teda relativně drahý, ale zas vážně vydrží.. ;)

• Citovat
  • Upravit
1447
23.5.12 09:19

Moc děkuji za info! Taky se mě nechce chodit pro mast s kortikoidy…
Solničku určitě zkusím…! No a hlavně asi to moc nehrotit :)

Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.19 06:35

Ekzem v tehotestvi

Zdravím maminky, na ekzem jsem nikdy netrpela až tedkom v 23 tt se objevil na stehnech a do pár dnů se mi rozlezl po celych nohach. 3 dny jsem nemohla spát, jak mně to strašně pálilo a svedilo. Kozni mi predepsala advantan - kortikoidy, což jsem nepoužívala, mám s nimi špatnou zkušenou s dcerou, sice rychle pomohl, ale po úplném vysazení se objevil třikrát tolik. Co se týká meho ekzemu, nic mi nepomáhalo- zkoušela jsem sudocream, linola cream, excipial, konopnou mast, beobazu, vazelinu, care cer,… aj. na všechno mi ekzem reagoval podrážděním a svedenim. Abych se v noci mohla vyspat, používala jsem termoforn se studenou vodou, chladila jsem to. Poté jsme zjistila, že mi pomáhá kokosovy olej bio, ktery mi jediný nevadil a do týdne se mi ekzem naprosto zklidnil a dnes ho mám minimálně. ( trvalo mi to tak 14 dní, teď uvidím zda se mi to vrátí, nebo to bude dál lepší a lepší a zbavim se toho)

• Citovat
  • Upravit
2193
21.12.19 07:12

Indulona a mazat mazat mazat, já jsem vypozorovala že mě vadily brambory, rajčata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
21.12.19 07:47

Propolis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.12.19 08:30

Mně se tohle udělalo v těhotenství na stehnech a břiše a nepomohly ani ty kortikoidy, které běžně používám na rozpraskaný atopický ekzém, který mám na rukou. Po týdnu to začalo samo od sebe mizet. Dle gyndy i kožního je to způsobeno hormony, proto to moc na nic nereaguje. Ale musím říct, že oproti ekzému to bylo šílený. Svědělo to, že jsem nemohla ani spát, pod oblečením to palilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
21.12.19 08:45

Taky tak, pomohlo mi akorat vydrzet - ekzem presel s nastupem na materskou, takze ocividne to chtelo hlavne klid, hodne spat a mazat modrou indulonou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí