Porod jako moje matka

47
18.7.11 13:03

Porod jako moje matka

Ahoj holky, téma které věčně probírám s kamarádkami. Hleda jste některá někde zda je porod dědičný..? Nemůžu nic najít. Ale když jsem pročítala diskuse na toto téma bylo to tak 50% : 50%. Já jsem porod neměla stejný jako moje mamka. Navíc já jsem o první mimi přišla, mamka ne. Naprosto odlišné. Pak mám ale kamarádku která měla naprosto stejný porod jako její matka a navíc po prvním dítku o druhé přišla - to stejné její matka. Blbá náhoda?? Jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
18.7.11 13:05

Myslím, že je to spíše náhoda :nevim:
Osobně jsem měla rozdílné oba porody než má mamča, já rodila v obou případech normálně, mamka císařem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.7.11 13:06

Já jsem měla porod po babičce - málo jsem přibrala, rychlý a málo bolestný porod, mamka ta si užila svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.7.11 13:07

NO ono vlastně moc možností jak rodit není, CS - přirozeně, vyvolané- nevyvolané, dlouhý porod- krátky porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.7.11 13:19

Ahoj. Já rozhodně umění rodit po mamce nesdělila :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.7.11 13:23

Moje babička i máma (její dcera) měli všechny porody max. do dvou hodin…Já první 7, druhej 9 hodin…a ještě se vždycky máma divila,když volala,že ještě rodím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.7.11 13:24

S mojí mamkou máme společné jen to, že nám oběma začli porody prasklou vodou. První porod mamka nakonec vyvolávaný, děsněj masakr, já šla kleštěma, můj první porod za rohlík, za 2,5h bylo hotovo a šla bych hned zas, moje maka už žádné další děti neměla, já podruhé začla rodit obdobně jako ona, praskla vod a a nic se nedělo. Trvalo víc jak 18h, než jsem se rozrodila, ale protože jsem rodila doma a neměla tím pádem žádné urychlováky, tak byl nakonec i druhý porod v pohodě. Třeba by moje maminka taky rodila nějak rozumně, kdyby jí porod po pár hodinách nezačli vyvolávat, kdo ví.

Za to moje babička z máminy strany rodila přibližně stejně jako já první porod. Takže já to beru tak, že jsem rození podědila po babičce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.7.11 13:25

ptala jsem se na to na kurzu predporodni pripravy a uklidnili me, ze to muze byt podobne, muze jit i o dispozice - sirka panve… No me tim uklidnili a pocitala jsem s pohodovym dvouhodinovym porodem a byl z nej devitihodinovy (i za nej jsem byla stastna) s poporodnimi komplikacemi, tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
18.7.11 13:31

Ahoj, u nás to tedy platí. Mamka mě porodila za 20 minut od příjezdu do porodnice (vyrazila hned po prasknutí vody) a druhý porod trval 4 hodiny a to prý nadávala, že to trvá dlouho. Já zatím rodila jen jednou - od první kontrakce byla malá za 3,5 hodiny světě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.7.11 13:33

Stejně jako mojí mámě mi narostl zadek, prý znak holky. Máma má 2 a já mám kluka. Mojí mámě nechtěli dovolit ze zdr. důvodů ani jedno těhotenství, celý těhotenství jí tvrdili, jak bude rodit sekcí a obě dvě nás porodila přirozeně. Mě rodila dlouho a bolestivě, ségra byla prý na tři zatlačení venku. Já rodila císařem
Máma otěhotněla v obou případech tehdy když si umanula, že bude těhotná, já otěhotněla až skoro po 2 dětech.
Myslím, že je to spíše náhoda, když to někdo má stejně jako matka. Každý porod je individuální záležitost a dokonce ani stejná ženksá nemusí rodit pokaždý stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.7.11 13:34

Já sama jsem císařem, můj porod naopak celkem v pohodě, sice dlouhý, ale bez nějakých komplikací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.7.11 13:40

moje babička rodila 2× a říkala za pětikorunu kdykoli :mrgreen:
Moje máma u sestry prý skoro spala a nebyla ani šitá sestra prostě vypadal. Semnou si užila strašně byla celá potrhaná rodila přes 15h na kapačkách a nakonec mně doktor vyrážel já mněla zlomenou klíční kost a máma už další děti nechtěla.
Já jsem zezačátku nevěděla jestli rodím nebo mám zaražené prdy :mrgreen: Doktor říkal,že to prdy nejsou :mrgreen: a tak jsem bez obtíží s malým nástřihem porodila. Porod z mé strany výbornej, ale dceru špatně vytáhla porodní asistentka a hnula jí páteří takže jsme cvičily Vojtu do dou let než se postavila na nohy :dance: . Raději bych rodila i 30h a byla šitá sem tam medikama , ale mněla bych zdravé détě !!!!!! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
18.7.11 13:42

Já jsem měla průbeh těhotenství i porod jiný než moje mamka. Naštěstí pro mě teda :-) Méně jsem přibrala a porodila dříve. Moje sestra to měla ale docela podobně jako mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.7.11 13:42

Moje mamka by prý rodila za čokoládu. V mém případě by ta čokoláda musela být teda sakra veliká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
18.7.11 13:43

myslím, že to dědičné není, každá žena je jiná, jinak stavěná atd. Moje mamka rodila vždy rychle a bezbolestně, moje sestra 3× rodila rychle a bezbolestně, po čtvrté dlouho a bolestivě a já dlouho a bolestivě. Takže je to spíš náhoda, když je to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí