Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim o radu. Dnes zacinam 37tt a odpo jdu k dr na monitor. Pravidelne sebou beru moc,ale dnes je hodne kalna a plavou v ni nejake „male kousicky cehosi“. Mate s tim nekdo zkusennosti? Bricho netvrdne,poslicky nemam.
A neprosakuje ti už plodovka? Dej si porodnickou vložku, jestli fakt něco neteče a na gyndě, nebo kam to chodíš na monitor, jim tu vložku odevzdej, pokud na ní něco bude, oni to otestují takovou tinkturou, jestli to ta plodovka fakt je. Jinak tedy nevím, co by to mohlo být.
Zkusim na to sestru upozornit. Moc to nezkouma,soupne do moči nakej papirek na bilkoviny a vyleje. Zrovna premyslim,jestli si uz pres mesic „ucvrkavam“ nebo to muze byt plodovka. Kamaradka sla rodit a nemela skoro zadnou vodu-pry z ni vykapala za 2mes pred porodem. Ale to by si snad dr neceho vsimnul,ne?
ahojky s přibývajicima týdnama se mení i moč měla jsem to taky anekdy když jsem málo pila apozději z vyššího tlaku ale to nemusí být tvůj případ ledviny maji ted i kvůli těhotenství i kvuli horku pořádný záběr takže nejedou na sto procent a to bílé co v ní plave je bílkovina ta se sem tam v moči vyskytuje doktor ji testne a uvidíš hlavně se nenervujte pa digi
já jsem měla kalnou moč při preeklampsii díky které jsem šla během 2 hodiny na sál
Mno jestli ti dělá jen monitor, tak si všimnout nemusí, zvlášť jestli plodovka odchází takhle nenápadně. Mně u prvního těhu vůbec monitory nedělali, ale na každé kontrole zas dělali UTZ a měřili průtoky pupečníkem a na tu plodovku snad taky koukali, jestli jí je dost, ale nějaký drobný únik by asi taky nezaznamenali
No a u porodu mi tu plodovku píchali a hrozně se divili, že skoro žádná nevytekla tak nevím, kam se ztratila ![]()
Zkus to s tou vložkou, oni z moči obsah plodovky už neurčí.
Zakladatelko, v těhotenství toto neznám, ale když jsem těhotná nebyla, měla jsem to samé. Doktor přes ledviny mi řekl, že je v moči více soli, asi jsem prý méně pila a ty kousky jsou minerály, tedy aspoň v mém případě byly (bylo to jak jemné slupičky nebo něco takového)…no a pokud jsi v 37tt, tak na odběru moči ti řeknou hned, jestli je to normální, nebo to řekni mudrovce. Jistota je jistota. Během těhu jsem ale kalnou moč mývala taky sem tam.
Holky diky. Asi se sestry rovnou zeptam co to v tom plave a vlozku si vemu na cestu a kdyztak jim dam rovnou „cerstvou“.:-) termin mam za 20dni,minulou kontrolu mi dr rikal,ze urcite predcasne rodit nebudu. Ale je to prvni,tak jak se to blizi mam takovy smiseny pocity.
Jinak piju jak vztekla-denne tak 4litry. Furt zizen,jsem jak prutokac.:-D
nemáš nějaký výtok?? může to být příměs v moči, taky jsem měla něco podobného v průběhu těhotenství a nic tragického to nebylo, každopádně na to upozorni dr., ať se mrkne na UZ a vezmi vložku na vyloučení plodovky ![]()
Může to být prosakující plodovka, nebo i část hlenové zátky
Vem si vložku a jeď do porodky, ať ti otestují přítomnost plodovky.. Mě také jen prosakovala, a nakonec jsem musela ihned dostat ATB kvůli infekci ![]()
Držím palce ![]()
KarolLyn,
odpolko budeš moudřejší. Hoď nohy nahoru a jestli je ti jinak dobře, tak se hlavně nestresuj. A písni, jak jsi dopadla, jsem zvědavá, protože minulý týden jsem si do poradny nesla taky takovou prapodivnou moč (nic neříkali, tak jsem to neřešila - doufala jsem, že jako léčenýho hypertonika v 36tt mě hlídaj
)
já jsem 37+3..... a kalnou moč s bílýma kousíčkama nosím už tak tři týdny…sestra testne bílkovinu a vždy řekne,že v pořádku.....takže to nějak neřeším…
![]()
Tak jsem sestre rikala,ze mi tam neco plave. Bilkoviny to nejsou,tlak normalni,monitor v pohode,bez kontrakci a doktor rikal,ze se uvidime pristi tyden na kontrole. Tak to je asi normalni.