Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky zlate moje,tak včera jsem tady psala jak je to čekáni na porod dlouhy a najednou změna.Dnes sem bila u svy mdr na ginde na kontrole a už včera sem se vůbec na to netešila ,protože sem si řikala, že žádna změna nebude a určo to bude opět bez nálezu.:-(No ale mudr mně potěšila..Mám ji moc dobrou a za nic na světe bych ji neviměnila.:-) ptala se mně co novýho a ja ,že poslední dobou cítim silnej tlak na pipině jako kdyby sem už citila hlavičku malýho,tak se na mně ze spodu podivala a řekla,že jsem už otevřena na špičku prstu,hlavička už je pěkne dole čipek mám už měkkej,porodný cesty už připravený,tak pri porod se už blíži,že to bude o mnoho dřiv,než v termínu a to mám až 2.8.Pri může to přit každou chvili ,ale někdy se stáva, že to buže byt i o dva týdni..Že přenášet bych nemněla.Holky když mi tohle vše řekla,ja bila tak štastná ale neskutěčně.:-)Ale dělala mi i ozvy a moc se ji to nelibilo, tak mně poslala do Bohunic jěšte jednou na monitor a tam se mi už i rovnou převzali do péče.Pri, že jsem mněla hodnotu na křivce neco málo pod 100..A také mi měřila krvný tlak a mněla jsem 144/88.No a mi měřila a važila malýho..Podle ultr.mudr naměřila,že ma malej 2810g a 45cm.Tak jsem si řikala, že to velkej obr nebude.:-)No ale když jsem bila v Bohunicích, tak opět mi sestra natočila monitor a tam už bilo vše v pořádku.A podle mudr také.Jen mi řekla, že je čipek už sice měkkej,ale jěšte dlouhej a ,že ma malej podle ich ultr.jenom 1600g.řikala, že je moc malej,ale pri to nevadí.Na kontrolu mám jít opět za týden,tak uvidím co bude dál..A to jsem teprvé ve 38 týdni.Holky tak držte palce ať už to mám za sebou.. ![]()
tak držím palce, je to fakt super, ale musím konstatovat, že tolik pravopisných chyb pohromadě jsem už dlouho neviděla ![]()
michaela1808 píše:
tak držím palce, je to fakt super, ale musím konstatovat, že tolik pravopisných chyb pohromadě jsem už dlouho neviděla
ale no tak… několik mých známých má poruchu dysgrafie a dysortografie..a přesně takto píší. Vždyť nejde tak o formu jako o obsah ne? ![]()
zolycka píše:michaela1808 píše:ale no tak… několik mých známých má poruchu dysgrafie a dysortografie..a přesně takto píší. Vždyť nejde tak o formu jako o obsah ne?
tak držím palce, je to fakt super, ale musím konstatovat, že tolik pravopisných chyb pohromadě jsem už dlouho neviděla
Evča není češka… ![]()
Taky držíme palce a těm chybám jsem se teda taky hodně zasmála
![]()
Chtělo by to nějaký opáčko z češtiny ![]()
Aby to byla konstruktivní kritika, tak třeba ve volném čase při čekání na porod můžeš zabrousit sem: http://testy.mzs-vb.cz/tests.php?…
Jinak nic ve zlým
Držte se a mějte se!
M.
Dodatek:
Jestli nejsi rodilá mluvčí, tak klobouk dolu a omluva, ale nevzdávat to a trénuj dál! Ona čeština je těžká jako sviňa a dělá problémy i nám domorodcům, že?! ![]()
![]()
michaela1808 píše:
…já taky ne
Mmch, nemyslím si, že je to až tak super, ta váha je dost rozdílná, jak to měřili??
Kilo sem, kilo tam…
Nebo to je překlep? 1600 g je na 38. tt sakra málo! To bych tu diskusi pojmenovala jinak a ne zdaleka tak oslavně..
Ten tlak krve taky nic moc a ty ozvy… No, palce ti samo držím, ale neusínala bych teda na vavřínech, jak jsem na tom skvěle…
Podle mě to chtělo ještě nějakou jinou kontrolu.. ![]()
Maggdi píše:
Ona čeština je těžká jako sviňa a dělá problémy i nám domorodcům, že?!![]()
Tak tak
. A vždycky se musím smát, když vidím kritiku s hrubkama.....
.
Některým by neuškodilo, kdyby si zavzpomínali (-y) na to pořekadlo o zametání před vlastním prahem…
Ahoj já vím,ale psala jsem to moc rýchle protože mám doma cácorku,která po mně něco pořád chce a na konec jsem Slověna.:-)
No vidíš, však se brzo dočkáš ![]()
Jinak těm ultrazvukum bych moc nevěřila - ono je to naměření jen orientační, mě na poslednim ultrazvuku 5 dní před porodem tvrdili, že malej bude mít tak 3 a půl kila a nakonec měl 4 kila (přesně 4030 gramů)
- a to sotva nabral za 5 dní - takže neboj zas tak malinkej nebude ![]()
spíš mě zarazil ten tvůj tlak ![]()
Ahoj,
tak super nález a jak říka dr.muže to být každým dnem.mě zase den před porodem vůbec nic nenasvědčovalo,že bych měla rodit a druhý den malá byla na světě.vlastně sem to měla podobně u obouch těhu.a jak si psala,tak jsme si hned říkala,že si slověna.
Já ti nechci kazit radost, ale já měla takový nález měsíc před porodem, jediné, co chybělo, byly kontrakce
Nakonec jsem musela nastoupit na vyvolání, čípek zkrácený, vše nachystáno, ani stydká kost už nebolela, malý byl už sestouplý, tam mu doktor objel hlavičku a rozjelo se to samo, ale jinak nikde nic
Jinak držím pěstičky ![]()
Ahoj Evi, tak to máme termín kousek od sebe, já mám 8.8. a na kontrolu jdu zítra. Tak jsem zvědavá co řekne doktor mě, minulý týden mi řekl, že bych neměla přenášet, a at si vařím odvar z lněného semínka. Jen jsem ještě nezačala.