Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych poprosit maminky s podobnou zkušeností o radu. Jsem už zoufalá a moje dvouleta dcerka taky
je po transplantaci kůže z důvodů popálenin a ma nosit elastické navleky - tričko a kuklu.. Ale nemůžu ji nijak přesvědčit, aby si to nechala aspoň vyzkoušet… Jen to vidí a ma hysterický záchvat… Ja ji chápu, ale nevim, co s tím
dekuji za vaše rady, tipy, zkušenosti…
No byt zdrava, tak se s ni normalne poperu, oblecu nasilim a pak dam velkou sladkou odmenu. Ale ty ji asi nemas za co zdraveho chytit, ze?
@Pudloslava to bych i našla, ale potřebuju obě ruce k navliknuti do rukavu i pak k nasazení ty kukly
ale i tak bych mela strach, co to s ni udělá, když bych to udělala takhle na tvrdo
je potřeba to několikrát denně svlíknout kvůli mazání, koupani nebo kdyz si to poleje a neumím si představit, ze bychom tu hodinovou scénu okolo prožívaly tolikrát denně.. Ne ani tak kvůli sobě, ale kvůli ni… Nemam v planu ji psychicky položit, už tak toho ma za sebou hodně a špatně spí ![]()
@vjerushka22 ale to by se velmi pravděpodobně brzy zlomilo, ja takhle překonala spoustu bloku. Asi tusis, ze ona ve skutecnosti nema z oblecku trauma a jen zkousi, kdo u vas doma rozhoduje. V tomto pripade asi neni moc prostor k tomu, aby si mohla vybirat.
@Pudloslava píše:
@vjerushka22 ale to by se velmi pravděpodobně brzy zlomilo, ja takhle překonala spoustu bloku. Asi tusis, ze ona ve skutecnosti nema z oblecku trauma a jen zkousi, kdo u vas doma rozhoduje. V tomto pripade asi neni moc prostor k tomu, aby si mohla vybirat.
Vidím to stejně
sice je mi ji líto, ale zdraví je na 1 místě. z legrace to nemá, takže radši ji přeprat a oblíknout, ono se to zlomí. Ale jasné, lehčeji se to píše, než udělá
@Pudloslava no me prave prijde, ze ten obleček je pro ni součástí proziteho traumatu… Není to vztekani a nebo zkoušení roli, je to vydeseny záchvat paniky.. Teda aspoň mi to tak připadá… A i kdyby, u nas se úplně nejede politika zlomených deti… Potřebovala bych spis nějaký nápad, jak udělat z oblecku kamaráda, aby si ho chtěla sama obléct… Ale dekuju
@araw to je právě ono, zdraví na 1.místě, ale rada bych zachovala i to psychické… Respektive ho nechci zhoršovat…