Elastický šátek vs. pevný šátek vs. babyvak ??

9859
15.10.10 22:30

elastický šátek vs. pevný šátek vs. babyvak ??

Ahoj holky, dostala jsem babyvak (mimivak) od kamarádky od emitexu. Jsem z něj nějaká divná…přijde mi příšerně velkej a neskladnej, vůbec si neumim představit jak tam to mimi pak (až bude na světě) budu „instalovat“ 8-o Koukala jsem na emitex stránky a nic chytrého jsem tam nevyčetla.

Kolkanky: teĎ jsem si v jedné diskusi přečetla že klokankdy ani náhodou…tudíž ty dvě co mám zase pošlu pááá.

Elastické šátky: na emimi jsem našla diskusi se závěrem, že se po čase prověšují.

Pevné šátky: Na to vázání asi budu muset absolvovat nějakej ten kurz vázání šátků že? Asi je to docela věda… :think:

Tak a teĎ mi poraďte, v čem to moje dítě mám nosit, když tady na té naší vesnici budeme zapadení dvoumetrovým sněhem, tudíž kočárek je jasně nepoužitelnej a autem se odsud taky nedostanu. Když si budu chtít dojít k pediatrovi, nebo na poštu, myslela jsem „hodit“ prcka do nějakého toho šátku nebo vaku a tradá do „města“…

Jaké máte zkušenosti s těmito výrobky? Děkuji za jakoukoli reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
15.10.10 22:40

Zkušenost mám jen s pevným šátkem. A je super. Kurz není nutný, na netu lze najít i vedeonávody. Samozřejmě kurz by byl optimální ALE - v těhotenství vážeš na kurzu s medvědem a to je úplně o něčem jiném, než instalovat živé dítě. V šestinedělí jsem měla stres kamkoli jet na čas, takže si kurz nee. A než jsem byla na výlet na kurz připravená, tak už jsem se nějak vázat naučila. Nejjednodušší je se domluvit s někým, kdo nosí, aby ti dal soukromou lekci. :palec:

jinak hodně o nošení najdeš na www.nosenideti.cz

je tam i spousta referencí na šátky, nosítka, vaky…

• Citovat
  • Upravit
31594
15.10.10 22:41

Jako zacatecnik bych sla do elastaku. Maji samozrejme jen omezenou nosnost, kdyz je dite tezsi, tak se pak muzou provesovat. Ale.Elastak se da sehnat z druhe ruky za par kacek (timto ti zakazuju si koupit medley, je strasnej :lol: ). A zase se da snadno poslat dal.

Ale samozrejme muzes od zacatku nosit v pevnem satku. Neni to zas tak tezke, je to spis o zvyku, tebe i ditete. Vetsinou se zacina s uvazem kriz s kapsou uvnitr. Kurz je urcite prinos, vetsinou to stoji par kacek a pokud tu moznost mas, tak je prima. U pevneho satku se zacina s delsim satkem vetsinou na ten kriz. Za sebe bych sla napriklad do satku storchenwiege, bud pruhy nebo jeste mozna lepsi leo, jsou to dost univerzalni satky, ten leo je mekci. Pokud bys noseni nepropadla, ale nekdy nosila, tak ti v pohode unesou jak miminecko, tak velke batole.

Existuji jeste satky ellevill, didymos… Tam uz se clovek musi trochu pohrabat, obzvlast tech didymosu je strasna spousta.

www.nosenideti.cz jsi uz asi v diskuzi o klokankach objevila, je to uzitecny odkaz, kdyz se mrknes do diskuzi, tak tam najdes furu informaci.

Za me, na babyvak se vybodni, nejde poradne dotahnout, dite je v tom takove utopene, musi se pridrzovat.
Sla bych na prvni 3-4m do elastaku, ziskas trochu praxi, jak s miminkem manipulovat, jak ho do satku vkladat, jak ho dostat do te ergonomicke polohy, oba si na noseni zvyknete. A az prestane byt elastak kvuli vaze vhodny, muzete si pak vybrat satek nebo ergonomicke nositko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.10.10 22:50

Elastický šátek - fajn pro začátečníky, promine spoustu začátečnických chyb při vázání.
Na malé miminko OK, s přibývajícími kily je potřeba přejít na pevný šátek.

Pevný šátek - elastik není nutný, možno používat od začátku šátek pevný.
Není potřeba navštívit kurz, vše jde naučit doma, pomocí videí, návodů :palec:

Vaky - Emtex je na prd, když už, tak nejvíce pozitivních ohlasů slýchávám na Haipa-Daipa vak

Klokanky - co k tomu dodat. Jsem ráda, že si někdo nechá poradit a že někdo dá na radu zkušenějších :potlesk:
Klokanky v žádném případě nebrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
15.10.10 23:01

Souhlasím s holkama, že pro začátečníky je na učení asi lepší elastický šátek. I já jsem s ním u Berunky začínala. Do kurzu jsem nechodila, v pohodě jsem se naučila úvazy podle netu (teda používáme - zatím - jen kříž z kapsou uvnitř). Aktuálně máme ještě stále elastik, ale už mám koupený i pevný (a další přinese Ježíšek :potlesk: ) a pomalu budeme přecházet.
S babyvakem nebo s klokankou zkušenost nemám - neuvažovala jsem o ničem jiném než o šátku :nevim: :mavam:

Příspěvek upraven 15.10.10 v 23:03

• Citovat
  • Upravit
9859
15.10.10 23:02

zimní verze...?

Jé holky, to jsou obsáhlé komentáře, to jsem moc ráda, že vás tu mám!!! :hug:

Takže úplně pro novorozeně když koupím ten elastický, tak to bude v poho jak jsem pochopila, a pak přejít až bude těžší na pevný.

No ten kurs mě děsí, já na takovéhle věci nejsem a je teda super zjištění, že se to můžu naučit i z internetu a videí…bezva!!! :palec:

Jo a ještě „dodotaz“: Vůbec neumím vymyslet, jak to v té zimě dělat. Šátek je přecejen tenký, tak jestli se dá vystlat nějakou „zatepleninou“, nebo nosit dítě pod XXL bundou? Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
15.10.10 23:05

Já teda nešátkuju, ale koukala jsem na fler.cz, že tam mají i takovou nepromokavou bundu šitou na šátek s mimi. Třeba by to stálo za zvážení… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.10.10 23:07

Ja nosila dite pod tehotenskou mikinou :lol: Ale to byl duben. Nicmene jeste v zime jsem ho zapla i pod trochu vetsi bundu, pak prisla na radu manzelova bunda a nakonec jsem si konecne koupila nosici :mrgreen:
Protoze byla fakt kosa a bunda byla na mirnou zimu, koupila jsem si jeste zateplovaci kapsu MaM. Ta kapsa je asi nejlepsi v pomeru cena/vykon. Da se taky v pohode usit.
Ale malicky miminko urcite schovas pod vetsi bundu. A kdyz bude pod bundou, tak se budete hrat navzajem, tak mu bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.10.10 07:31

Tak já jen doplním nějaké odkazy, nemám, co bych dodala :-)

článek o nošení v zimě
a ještě jeden
a jedno motivační video s elastikem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
16.10.10 10:12

Já mám pevnej šátek (Šanami - podle zkušených látkařek moc pevnej, a prostě celkově na prd) a jsem s ním spokojená. Jeden sympatickej úvaz jsem se naučila podle přiloženýho návodu, zkusila na panence, potom za asistence chlapa na dítěti a pak už nosila jako o život (myslím starší dítko, s mladším právě začínáme).
V šátku je celkově teplo, takže třeba dneska ráno jsme vyrazily v tomhle:

• já - tričko s kr. rukávem, tričko s dl. rukávem, šátek, mikina
  • Mája - body s kr. rukávem, overal (takovej ten slabej, bavlněnej), ponožky, fleecová mikina, čepice

Přes Máju jsem ještě zapla svou mikinu (běžná velikost) a myslím, že nám oboum bylo celkem vedro!
Jinak v třeskutých mrazech jsem nosívala chlapovu zimní budnu - a to není žádnej obr. Nic speciálního nebylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.10.10 10:17
Ywett píše:
Já mám pevnej šátek (Šanami - podle zkušených látkařek moc pevnej, a prostě celkově na prd) a jsem s ním spokojená.

Jen dodám, že věřím, že jsi s ním spokojená.
Ono pokud člověk nemám možnost srovnání, tak je spokojen s tím, co má doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
16.10.10 10:26

Cappy, souhlasím s tebou. Jen jsem chtěla, aby bylo jasné, že i se „špatným“ šátkem se dá fungovat i bez kursu - se spokojeným mimčem.
Nedovoluju si radit při výběru nosítka, poznala jsem jen tenhle jeden jedinej šátek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.10.10 10:27

Ywett - přesně, jak píše Cappy. Já měla Klubíčko, zřejmě bude horší, než Šanami a byla jsem s ním spokojená, dokud jsem nevyzkošela jiný šátek. Pak jsem zjistila, že dotahování byla docela fuška, trvalo to ve srovnání s nový Storchem dlouho, úvaz byl mnohem pohodlnější. Když jsem začala vázat na záda, bylo už to sakra poznat, protože člověk má co dělat, aby tam dítě uvázala uvítá, když mu šátek „pomůže“. Zkrátka na začátek, na vyzkoušení, občasné poponášení určitě stačí i levnější šátek. ALE - už jsem zjistila, že se paradoxně finančně vyplatí koupit drahý šátek. I pokud ho tolik nevyužiješ, tak ho velmi dobře prodáš za velmi pěknou cenu, zatímco méně kvalitní šátky neprodáš ani za polovinu původní ceny. A pokud chybí hotovost při nákupu, tak je určitě lepší koupit kvalitní z druhé ruky. Bude zanošený a s tím se váže mnohem líp, než s novým z krabice.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
16.10.10 10:31
Ywett píše:
Cappy, souhlasím s tebou. Jen jsem chtěla, aby bylo jasné, že i se „špatným“ šátkem se dá fungovat i bez kursu - se spokojeným mimčem.

Přesně tak jsem fungovala spokojeně do 5ti měsíců. Ale pak přišlo vázání na záda a bez holek tady a doporučení na nový šátek bych s šátkováním brzy zkončila. S Klubíčkem bych na záda neuvázala, chyběla ta šíře šátku na pořádné nacpání látky pod zadeček. A nosit výhradně 9ti kilové dítě (teď už 11,5kg) na břiše je docela fuška.

• Citovat
  • Upravit
6093
16.10.10 10:34
Ywett píše:
Nedovoluju si radit při výběru nosítka, poznala jsem jen tenhle jeden jedinej šátek!

Ywett, já si nemyslím, že Šanami je špatný šátek.
Jsou určitě lepší šátky na trhu, ale oproti této značce vlastně nic nemám.
Není to sice značka, kterou bych doporučovala, ale zase to není zas až takový šmejd jako několik nejmenovaných..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí