Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AnastazieB píše:
@Maculinka kočka nepatří ven???Jako vesnická, mourovatá kočka že nepatří ven? Jak jsi na to prosím tě přišla? Že se o sebe nedokáže postarat? Jako ano, silnici se přecházet nenaučí, ale to ani pes. A ten taky patří domů? Jasně že perská nebo britská venku asi být nemusí, ale normální vesnická kočka?
Byla bys natolik laskavá a přečetla si znovu a pořádně to, co jsem psala? Tam najdeš i odpověď na svou otázku. ![]()
@AnastazieB V tom případě si načti odbornou literaturu, odkud kočky pocházejí a o jaké vlastnosti vlivem „vyšlechtění“ přišly. Zkus si porovnat kočku lesní s dnešní kočkou domácí. A po té domácí se očekává, že se bude chovat jako kočka lesní. ![]()
Zkrátka pokud z ní člověk chce mít placku na cestě, nebo zabitou jiným predátorem, ať si ji má klidně venku
Ale pak ať se dotyčný chytne za čumák, když si tu začne vylévat srdíčko, že už se jim kočka nevrátila a že děti si na ní zvykli apod.
Tak dík za všechny „dobře míněné“ rady ohledně krmení a pití- měl kvalitní granule a vodu na pití, občas bílý jogurt a t varoch, občas masíčko rozmražené. Nicméně ptala jsem se opravdu, jestli někdo nemá zkušenosti s ohradníkem. Dovnitř zahnutý plot asi nejde, taky jsem se dočetla, ale máme plot vepředu a vzadu z tlustých vodorovných fošen, s mezerami mezi nima- tam to nepřidělám a mezi sousedama klasický drátěný slepičák, sousedova fena do něj občas udělá díru, takže řešením by byl asi opravdu jenom ten ohradník mimo plot. Vevnitř kočku asi ne, naši mají doma kočičií patro a i když v pokoji, ve kterém tam přespáváme prý vůbec nikdy nejsou, nejde tam moc spát přes zalykání čpavkem, je to tam od nich zdemolované, dům, ze kterého jsem měla tohoto kocourka, byl taky totální kočičí demolát. Nábytek, který taťka kdysi sám vyrobil do našeho pokojíčku, je úplně zdevastován kočičími drápkami, i když měli škrabadla…Je mi jasné, že jedna opečovávaná kočka asi úplný Saigon neudělá, uvnitř by mi nevadil, ale manžela, po tom, co vidí u našich na to nezlomím. A taky otevřená okna dveře dokorán v letě…Myslím si, že venkovní kočička, bydlící v teplém pelíšku v garáži, kvalitně krmena, které se člověk věnuje a občas je pozvána na gauč, taky nemusí nemusí strádat, potřebuji ji však nejak opravdu ochránit…PS- kastraci považuji za samozřejmost, nejsem vesnická blbka, stěhovali jsme se nedávno do novostavby z velkého města, do věku kastrace by mi musel ale nejdříve dožít. Oba byli kříženci britky a obyč. kočky- dle mého je to ideální kombinace- klidná povaha britky k dětem ve spojení se životaschopností a zvířetem z kočky domácí…akorát ty auta…
@mmrk Tak možná kočičku?? Ty se tolik netoulají. El. ohradník je, dle mě, zbytečná investice, protože ten kocourek si najde cestu jinudy. Zadem, jiný plot..
Ten ohradnik by byl pres cely pozemek…a byli to jeste mali bobci, to by bylo asi to same i kdyby to byli kocicky…toulaji se i vykastrovani kocouri? kocourka jsem chtela i proto, ze nam sem chodi kadit cizi kocky, dlouho to byl neoploceny prazdny pozemek, ktery byl verejny zachod pro psy a kocky z okoli, tak ze by to byl jeho revir a nechodili by mu sem ostatni s.at…
@mmrk http://www. modrykocour. cz/forum/viewtopic. php? t=4584&sid=c52e359bc47cde835da27b3e3a713be1 třeba to pomůže..
@Maculinka píše:
@AnastazieB V tom případě si načti odbornou literaturu, odkud kočky pocházejí a o jaké vlastnosti vlivem „vyšlechtění“ přišly. Zkus si porovnat kočku lesní s dnešní kočkou domácí. A po té domácí se očekává, že se bude chovat jako kočka lesní.
Zkrátka pokud z ní člověk chce mít placku na cestě, nebo zabitou jiným predátorem, ať si ji má klidně venkuAle pak ať se dotyčný chytne za čumák, když si tu začne vylévat srdíčko, že už se jim kočka nevrátila a že děti si na ní zvykli apod.
@mmrk píše:
Ten ohradnik by byl pres cely pozemek…a byli to jeste mali bobci, to by bylo asi to same i kdyby to byli kocicky…toulaji se i vykastrovani kocouri? kocourka jsem chtela i proto, ze nam sem chodi kadit cizi kocky, dlouho to byl neoploceny prazdny pozemek, ktery byl verejny zachod pro psy a kocky z okoli, tak ze by to byl jeho revir a nechodili by mu sem ostatni s.at…
Náš vykastrovaný se netoulá, obchází sousední pozemky, na zavolání přijde, spí v domečku na terase. Neznačkuje. Dovnitř chodí na pomazlení, nic neničí.
@mmrk Jinak cizí kocouři u nás značkují, na rozdíl od toho našeho nejsou kastrovaní.
@Maculinka píše:
@AnastazieB V tom případě si načti odbornou literaturu, odkud kočky pocházejí a o jaké vlastnosti vlivem „vyšlechtění“ přišly. Zkus si porovnat kočku lesní s dnešní kočkou domácí. A po té domácí se očekává, že se bude chovat jako kočka lesní.
Zkrátka pokud z ní člověk chce mít placku na cestě, nebo zabitou jiným predátorem, ať si ji má klidně venkuAle pak ať se dotyčný chytne za čumák, když si tu začne vylévat srdíčko, že už se jim kočka nevrátila a že děti si na ní zvykli apod.
Řekla bych, že i takový zajíc, liška a srna se občas v přírodě stanou kořistí predátora a dokonce je někdy i přejede auto a nemyslím si, že by kvůli tomu byli nutně domácí zvířata… A ani kočka divoká nemá instinkty na to, aby se naučila přecházet silnici… Samozřejmě holt kočku občas zajede auto a je to blbý, ale že by to bylo kvůli tomu, že je domácí a nedokáže přežít venku?
@tria.002 jo, dekuji moc, to je jedina diskuse, kterou jsem taky nasla, podle toho to vypada, ze by to opravdu mohlo fungovat- pani, ktera to ma, ma dva kocoury a po tom, co dostali par krat po cumacku, to uz ani nezkousi..
my mame z jedne strany silnici a za nama je jen takova nezpevnena cesticka, nad ni jeste jeden rad cca 6 baraku a dal uz jen louky…po te polnacce prave porad brousi kocky, ja ji i rikam kocici chodnicek, maji tam prave super podminky pro objevovani a navstevy velkych zahrad, mysicky na polich…skoda, ze o to vsechno tim ohradnikem prijde, zkousela jsem ho prave zaujmout tim smerem, ale holt..
@mmrk No, hlavně, aby to zabralo.. Myslím, že naše kočka je spokojená i jen doma, ale my jsme v bytě.. Držím palce!
Kamarádka si nechala k domu postavit klec, něco jako voliéru na polovinu šířky domu, se střechou a asi 4m na výšku (pod okno patra). Vevnitř je kmen zkáceného stromu na výšku, spousta schovávaček, zelené nejedovaté rostliny ve velkých květináčíh a na zemi praný písek. Dělali si to sami, tak je to stálo jen materiál na voliéru, vybavení mají ze zahrady, a koupili ten písek. Kočky se naučila chodit na jedno místo, kde jim ho pravidelně mění. Přístup je tam z garáže a kočičím okýnkem na chodbu v patře. Přestěhovali se sem z paneláku i s kočkami, takhle tam měli upravený balkon. Kousek od nich je čtyřprodovka, tak se o čičiny báli…
@AnastazieB píše: Řekla bych, že i takový zajíc, liška a srna se občas v přírodě stanou kořistí predátora a dokonce je někdy i přejede auto a nemyslím si, že by kvůli tomu byli nutně domácí zvířata… A ani kočka divoká nemá instinkty na to, aby se naučila přecházet silnici… Samozřejmě holt kočku občas zajede auto a je to blbý, ale že by to bylo kvůli tomu, že je domácí a nedokáže přežít venku?
Přesně tak, zákony divočiny jsou leckdy kruté, ale já myslím, že svoboda je pro zvířata tím nejpřirozenějším způsobem života.