Elektrický ohradník pro kočku

122
18.9.14 01:04

elektrický ohradník pro kočku

Ahoj holky, nemáte náhodou některá zkušenosti s elektrickým ohradníkem pro kočku? Včera nám zajelo už druhého malého kocourka, je mi ho strašně líto, byl to malý miláček- bydlíme na vesnici u silnice…Moc bych si přála, aby jsme si jednou pořídili dalšího, dcerka ho milovala a k domečku mi pejsek s kočičkou tak nějak patří…ne ale za tuhle cenu, musela bych ho nějak ochránit, ať nedopadne stejně..našla jsem nějaké stránky, které nabízí el. ohradníky pro kočky, ale moc zkušeností od uživatelů ne. Nemáte náhodou někdo? funguje to? a jak s dětma? dá se pak normálně chodit přes branku anebo to prostě musí být kolem dokola? moc děkuji za případné rady, jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
18.9.14 02:12

Nechej si ho doma. Ale pokud ho nechceš mít doma, buď tak laskavá a nepořizuj si kočku/kocoura - elektrický ohradník :roll:
Kočky nepatří ven. Nikdy nepatřily. Alespoň ty, co známe - kočky domácí. Nemají smysly pro to, aby nevběhly pod auto, nemají sílu se ubránit větším predátorům, nejsou to kočky divoké, ale zdomácnělé (už desítky let je zdomácňují a nechají množit vesničané).
Vesničané si je ochočili natolik (krmili je, zjednodušovali jejich žití- nemuseli lovit, bránit se), že se z divokých koček staly pohodlné kočky domácí. Jenomže kočky domácí logicky nepatří ven, přesto je všichni „ehm“ ven pouštějí :roll:. Pak ty stupidní pláče „kočičku mi přejelo auto, co mám dělat..“ jak srdcervoucí, až dementní. :poblion:
Možná se někdy ten blud a chyba člověka vymýtí, ale kdo ví.. :nevim:
Je třeba kastrovat, kastrovat, kastrovat. Rozmnožování kočkám domácím nesvědčí.
Jenže… u těch blbějších lidí, jak kdybych hrách na zeď házela, stejně kastrovat nebudou, budou topit nevinná koťata, mučit kočky naprostou svobodou, kde se mají problém o sebe postarat.
Je neuvěřitelné, jak prostí lidé mezi námi stále jsou..

Zamyslete se nad tím, co píšu, skutečně.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
18.9.14 04:33

Ja bych kocku (kocoura) nechala doma, nedala bych strach o ne. I kdyz my meli kocoura doma a stejne sme ho neuhlidali :-( A tak doufame, ze se vrati. Ohradnik bych kocce needavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
18.9.14 05:16

@Maculinka Tohle není o debilitě lidí. :! Člověka, který si chce pořídit vesnickou kočku, by nenapadlo, že je něco co neví. ( Však postačí jen plná miska kravského mléka a whiskas, ne? ) Já jsem na tom byla stejně. Až když jsem zatoužila po MCO za 10 tisíc, tak jsem postupně začala přicházet na info. A čim víc jsem toho věděla, tim víc jsem se chtěla dozvědět. Aby u mě měl tu nej péči.

S ohradníkem ale souhlasím. Za předpokladu, že čičiny ( pokud se mu nebudeš moct věnovat 24h denně, pořiď mu kamaráda. Kočka je tvor společenský ) budeš mít doma a jen je necháš občas na chvilku provětrat venku na zahradě a pod dohledem. A whiskas a podobné reklamové granule jim nedávej. Kočka je masožravec. Takové přemrzlé syrové hovězí ocení. Ale dávat můžeš i granule. Jen koukej na složení a nehledej ho v supermarketu. Kastrace je nezbytná. Nejen kvůli zbytečnému množení. I kočka nebo kocour to ocení. Nejlépe okolo 14 týdne.
A k pití nedávej kravské mléko, jen vodu.
Hlavně je rozmazluj, rozmazluj a rozmazluj. :) A přečti si něco o kočkách. Pokud jim nebudeš moct ( nebo nebudeš chtít, protože přece jim nebudeš kupovat granule za tisícovku, přece ho nebudeš mít doma, když jste na vesnici…) plnohodnotnou péči, nebuď sobecká a nepořizuj si je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.9.14 06:09

Našeho kocoura by žádný ohradník nezastavil. Proleze pod plotem, přes plot… Je to nalezenec, přes zimu byl doma, má „domeček“ na terase, kastrovaný, pije vodu, žere konzervy nebo maso z polívky a levné granule. Chytá myši a strašně rád se mazlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
18.9.14 07:16

Mám kočky doma už dvacet let, ale každá má jinou povahu. Celkem jsem měla čtyři, jeden z kocourů nikam neutíkal, povaloval se spokojeně doma, ale nejmladší kocourek hlídá každou škvíru, aby mohl utéct, taky k nám přišel tak, že se někomu ztratil i s obojkem. Letos v létě to bylo v tom vedru k nevydržení, všechna okna a dveře pořád ubedněné, aby kocour nemohl utéct a dveře hned přibouchnout a pořád sekýrovat děti, aby nechodily nahoru dolů, protože kocour číhá a vyje u dveří. Jasně, že mám strach mít kočky venku, ale není tohle taky trápení? Nás i kocoura)) Na začátku prázdnin naše kočka vyrazila na zahradu, utekla stavební dírou na materiál, nejezdí tu auta a za mlada nám tahle kočka utíkávala často na chalupě, takže byla venku i zvyklá, jenže přelezla plot k sousedům a chytil ji pes, takže operace za tři litry a kočka po amputaci končetiny. Takže ted hlídáme, zavíráme a v horku se paříme((((Jak jsem viděla nadpis diskuse, tak mě hhned napadlo, že by to pro nás taky mohlo být řešení. Když je hnusně, tak kočku ani nenapadne chtít ven, ale jak začne svítit sluníčko, tak to uhlídat je na bednu.Jo a pochopitelně mám všechny kastrované, opečovávané, myšilovit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
18.9.14 07:30

Máme kočičku, doma.. Venku, kam ji dcera jednou vzala, seděla jen na místě a zoufale mňoukala. Nemá to venku ráda, nemá ráda cizí lidi, doma je hravá, spokojená, aportuje míček, nic neničí.. Nechala jsem ji vykastrovat, když ji byl rok.. Nikdy neudělala bobek mimo záchůdek, není cítit, jak občas někdo namítne.. Ale pak, když příjde k nám, tak se diví, kde že má ta kočka wc, že není cítit.. Staráme se. A je to obyčejná mourina, kterou chtěli utopit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.9.14 07:48

@Elilen ve 14.týdnu věku kočku nebo kocoura kastrovat??? 8o A to ste vyčetla kde? Kočky i kocouři se kastrují nejdříve v 6.mes, britky, mainky a ostatní„vetsi kocky“ i pozdeji…vzdyt ve 3 mes to sou jeste kotata…
@mmrk s el ohradnikem zkusenost nemam, ale myslim, ze ho ta kocka stejne nak prekona…jeste to nekdo resi plotem zatocenym dovnitr (kocka ho nepreleze), ale spis bych to resila tak, ze kocicka bude zit jen v dome…a pokud si poridite rovnou dve, tak si spolu vystaci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
18.9.14 07:58

@Maculinka kočka nepatří ven??? 8o Jako vesnická, mourovatá kočka že nepatří ven? Jak jsi na to prosím tě přišla? Že se o sebe nedokáže postarat? Jako ano, silnici se přecházet nenaučí, ale to ani pes. A ten taky patří domů? Jasně že perská nebo britská venku asi být nemusí, ale normální vesnická kočka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
18.9.14 08:13

Určitě bych si ohradník nedávala.¨¨
Kočku bych prostě ven nepouštěla. Měli jsme doma kocourka, který byl celý život jen doma a měl to přizpůsobený pro sebe v jedné místnosti. Myslím, že fakt nestrádal, nikdy nebyl nemocný a dožil se dvaceti let, příští týden to bude rok, co umřel :,( Bylo to moje zlatíčko, chybí mi do dnes.
Chodil normálně po celém bytě, nikde neměl zákaz vstupu, ani do postele ne :*

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
18.9.14 08:15
@AnastazieB píše:
@Maculinka kočka nepatří ven??? 8o Jako vesnická, mourovatá kočka že nepatří ven? Jak jsi na to prosím tě přišla? Že se o sebe nedokáže postarat? Jako ano, silnici se přecházet nenaučí, ale to ani pes. A ten taky patří domů? Jasně že perská nebo britská venku asi být nemusí, ale normální vesnická kočka?

Jak píšu níž, kocourek se nám doma dožil dvaceti let. Tudíž nestrádal, nikdy nebyl nemocný. A byl to obyčejný kocourek, žádný papírák ;)

• Citovat
  • Upravit
17565
18.9.14 08:20

Jestli máte dům u silnice, tak bych pořízení další kočky hodně zvážila…jak a jestli funguje ten ohradník, to nevím, ale kočku byste buť museli držet výhradně doma (což není problém v bytě, ale v domku si to neumím moc představit, když v létě jsou třeba dveře nonstop otevřené), nebo se prostě smířit s tím rizikem. Psa můžeš naučit, že nesmí bez povelu do silnice, kočku ne. Takže jestli má kočka hned za plotem silnici, tak tamtudy prostě bude chodit a koledujete si o další malér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.9.14 08:23

Tak ja mam kocku nalezence, ze ktere jsem chtela udelat kocku domaci ale nedala se :nevim: Zdrhala pri kazde prilezitosti, az jsem to vzdala. Je kastrovana, ockovana, pravidelne odcervovana a jestli ji nekdy prejede auto, tak ji obrecim, ale ze by nebyla „zpusobila“ pohybu venku, o tom pochybuji. O tom, ze domestifikace je dnes uz v takovem stadiu, ze zadna kocka nesmi opustit zdi baraku, pochybuji taky.
Nicmene na to se zakladatelka neptala…s ohradnikem zkusenosti nemam, ale asi bych do toho nesla. Bud si porid valeci kocku na doma, nebo ji vybuduj „vybeh,“ ze ktereho nezdrhne, nebo se smir s rizikem. Za me je to mensi skoda nez vystavovat zvire a nedejboze deti elektrosokum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
18.9.14 08:40

@Jančakecalka jasně, že když jí máš v bytě, tak ven nebude chodit a nic se nestane, ale tvrdit, že kočka nepatří ven? To nějak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.9.14 09:11

Doporučuju si v takovém případě pořídit kočičku šlechtěnou do bytu. Klidnou, lenivou, mazlivou. My taky bydlíme u silnice, ale potřebuju kočku ven, myšilovku, protože z druhé strany je pole a myší hromada… A na trávení hlodavců já nejsem (nehodlám čekat, až se mi otráví dítě, pes) a taky si neumím představit, že neustále chodím sbírat myší mrtvoly po celém baráku a zahradě. A návnady otráví třeba i rejsky, ježka a další a to si na svědomí nevezmu. Přišli jsme postupně o pět koček (všechny jsem hrozně obrečela), poslední dvě se drží, na silnici nechodí a zoufale mňoukají, když tam jde někdo z rodiny, volají nás zpět. Bydlí s námi, po desáté večer jsou v pelíšcích v obáváku, nebo v něčí náruči na gauči. Jsou vymazlené, nekoušou, neškrábou, jsou kastrované, žerou kapsičky, kočičí paštičky, filé, kvalitní granule, občas sežerou i tu ulovenou myš. Se svými úlovky se chodí chlubit (naskládají do řady vše ulovené podle velikosti ke dveřím na zahradu). A myši v baráku nemám, ani jedinou. Kočka, která nikdy nebyla venku, může být v bytě šťastná, ale těm „venkovním“ bude byt připadat jako vězení.

@Maculinka Kočky byly vyšlechtěny k lovu myší a jako společnice. Takže když tvrdíš, že kočka nepatří ven, je to stejné, jako když budeš tvrdit, že pes nepatří do lesa. Čivava ne, jezevčík ano. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný