Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám dotaz. Krmíte někdo Calibrou svého psa? Můžete mi prosím napsat složení? Je tam karoten? Naši s ní krmili a čuba jim zrezla, tak zjišťují, jetsli to nemůže být po Calibře. Originální obal už nemají, přesypali granule do dozy.
Díky moc.
Calibru tedy nepoužívám, ale zrovna se lovím na eshopu, který mi vozí granule pro psa a u každého druhu je složení. Tady je první, které jsem rozklikla:
Výrobce/dodavatel: Noviko s. r.o., ČR
Základní informace:
Procento bílkovin: 24.00%
Procento tuku: 15.00%
Druh obilniny: rýže, kukuřice, loupaný oves
Zdroj živočišných bílkovin: drůbež
Zdroj minerálních látek: anorganický
Způsob konzervace: vit. E (tokoferol), vit. C
Podrobněji:
Suroviny: drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, cukrovarské řízky sušené, loupaný oves, drůbeží tuk, řepkový olej, kvasnice, vitamíny a minerály
Průměrný obsah živin v krmivu: vlhkost 10,0%, N látky 240g, tuky 150g, vláknina 40g, popel 80g Ca 14g, P 9g, Na 3g, Cu 16mg, vitamin A 16 500m. j., vitamin D 1650 m. j., vitamin E (alfatokoferol) 140mg, glukosamin sulfát 260mg/kg, chondroitin sulfát 160mg/kg
Průměrný obsah živin v sušině:
Průměrný obsah živin na 100kcal/ME:
Energetická hodnota krmiva:
Cena krmné dávky: 37.54 Kč (540g pro 40kg dospělého psa z 15kg balení)
Množství krmné dávky: 540 g
Dávkování: 30kg ž. hm. 395 - 485g, 40kg 485 - 595g, 50kg 580g - 710g, 60kg 655 - 800g, nad 70kg 740 - 910g
Zdroj informace: leták
@g.sandova mrkni na net. Ja s nima taky krmim a jsem moc spokojena. Super kvalita za super cenu. Bohuzel taky presejpame
@bebecinka díky za reakci. Nejsou špatné, ale jde o to, jestli po nich čuba rezne nebo ne. Díky
@g.sandova Muze. Ale jinak nase fenka prospivala dobre a srst mela jinak velmi peknou, jen jinak zbarvenou. Presli jsme na jinou znacku a vse ok.
@Bessinka čuba našich taky prospívá, ale přecijen- zbarvení je teď nestandardní, je s PP, chtějí, aby vypadala jak má. Přešli na BARF a granule už nechtěj ani vidět
. Jen je zajímá, jetsli to mohlo být po granulích. Ono to být nemusí, ale může. Tak zjišťuju, jestli má někdo s calibrou tuhle zkuešnost. Takže díky
My tím krmíme dvě sněhobílé feny a barvu mají pořád stejnou.
Určitě po granulích může být zabarvení srsti.
Bílý kocour mi zareznul po Anka Cat.
@Pipet @Attila8 díky za názory. Oni naši vždy krmili BARFem, pak je zviklal veterinář, že je to blbě, že granule jsou lepší. A mladá čuba zrezla… Takže začali teď zase BARFovat a o granulích nechtěj ani slyšet, no.
Já jedu v granulích, ale všichni kdo krmíte barfem se shodnete na tom, že to vyjde levněji. Má teď psy dva a pytel granulí jim vyjde sotva na měsíc. Nechce se mi, protože jsem líná, ale přemýšlím, že taky přejdu. Navíc kokr mi připadá že serje daleko víc než sežere i po bezobilných granulích- třeba barking heads a odpadu je docela dost. Brit care sedly asi nejlépe, ale přemýšlím, že taky najedu na přirozenou. Kocour by se mohl svést taky, ne?
@Attila8 no vidíš, i mně vet říkal, že pro kočku jsou lepší granule, že tam jsou aminokyseliny, který prostě já nenahradím… Už jsme pochopila, že vet občas kecají.
Mám taky briťáka. Začínám zjišťovat vše o barfu.
Jinak teda mýmu kokrovi úplně zhrubla srst- nevím proč. Měl jemnou, teď má nestandardní. Mně je to jedno, je celkově nestandardní, výstavy nehrozej, ale nechápu.