Štěně kouše při česání

17630
14.9.14 08:42

Štěně kouše při česání

Zdravím pejskařky. Mám pětiměsíční štěně bišonka a je to děsný divoch. Není to má první zkušenost s tímto plemenem, ale toto jsem nezažila. Že bere dětem hračky a dudlíky a pak nám s tím zdrhá, to se mi už podařilo dokonce i částečně odbourat a čuba danou věc leckdy dobrovolně vydá. Ale to kousání je šílené :zed: Jdu ji česat a ona je jak z jiného světa. To bych nevěřila co všechno dokáže. Nemůžu ji ani udržet, otáčí se po mně, do krve mě kouše, je jak rtuť. Nechce se mi moc používat drsnější metody, i když za krkem jsem ji vytahat zkoušela. Uklidnila se, ale pak stejně začala nanovo.
No výsledek je, že tělo má dobré, ale packy už se jí cuchají a potřebovala by i ostříhat kolem očí, ale to se mi opravdu riskovat nechce, protože se tak mrská, že bych jí vypíchla oko.
Co s ní??? Jsou na to nějaké fígly jak toho psa zklidnit? Nebo co dělám špatně, že u jiných psů to šlo a teď to najednou nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
14.9.14 08:48

@Antonie Bolavá mám dva bišony, jedna drží je hodná všechno…ta druhá je taková potvora vykoupat se dá jen ve dvou lidech, česat taky násilím, takže ji nechávám často hodně na krátko, protože na to nemám nervy, o čištění uší a stříhání drápů nemluvím…minule jí doktorka chtěla prohlídnout a říkala že takovýho bišona fakt neviděla :mrgreen: :nevim:
takže moc neporadím, jen že není jediné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
14.9.14 08:51

Take mam maltezacku ale uz 6letou a zacatky byly stejne, to cesani des, koupani des no a trhabi chlupu v usich, do ted horor :-) taky jsme byli kousani do krve, casem to preslo na unosnou mez. Jelikoz pracuji se psy, tak uz vim, ze strihat psika od 6 mesicu nejdrive nebi moc realne, chce si hrat a neudrzi pozornost. Takze bud jeden drbe, druhy cese, nebo jeste pockej, cucky necucky, pokud ji teda nemas vystavni. Nasilim bych to nedelala, protoze bude mit priste z cesani strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.9.14 08:57

Když já si myslím že by si na to měla zase zvyknout. Když ji nebudu česat jako štěně a nebude to znát, tak co pak s ní až vyroste. Nofakt je to poděs. Na veterině mi radili jak ona na mě tak já na ní. Takže zařvat, zavrčet, vytahat za kůži. No včera jsme se s tím mordovali snad půl hodiny a čuba je pořád samý cucek :zed: Vzpomínám na svou starou čubu, co mi umřela v lednu. To byl otloukánek, nechala si líbit úplně všechno, v životě se po nikom neohnala a že jí nejstarší dcerka kolikrát dělala věci. Prostě ta byla zlatá, ruku do ohně bych za ni dala, že neublíží, ale tenhle zmetek :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.9.14 09:37

Zkusila bych koupit kong, nacpat ho něčím lahodným a to jí dát. Nebo nějakou smradlavou kost na ohryzávání. Já když štěněti dala ten kong s náplní, tak by si bylo nechalo uříznout nohu aniž by si všimlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.9.14 09:43
@Etcetera78 píše:
Zkusila bych koupit kong, nacpat ho něčím lahodným a to jí dát. Nebo nějakou smradlavou kost na ohryzávání. Já když štěněti dala ten kong s náplní, tak by si bylo nechalo uříznout nohu aniž by si všimlo :)

kost tu mám, tak to příště zkusím.
Já se hlavně bojím aby nebyla jako mamky pes, protože to je magor i v dospělosti, na všechny vrčí a ošetřit se nechá jen ode mě, protože jsem jediná, kdo se ho nebojí a z koho má aspoň trochu respekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
14.9.14 09:50

@Antonie Bolavá ještě leda si vzít na česání kožené rukavice, nebo nějaké pracovní, kousat bude sice furt, ale už to nebude skoro bolet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
14.9.14 09:52

@Antonie Bolavá nechci byt vychytrala, to nee :-) ale magor pes se nenarodi magorem psem. Jaky pristup od malicka taky v dpspelosti, oni jsou psici jako bumerang. Vrati to 100× vic :-( takze fakt zkouset treba ty pamlsky a po dobrem jak nekdo radil. Nebo proste bude muset byt strihana. Taky jsem chtela dlouhosrsteho maltezska, ale bohuzel je pro nas vsechny mene drastictejsi, kfyz ji co 3 mesice ostriham a je klid. Pri tom uz se necha i pocesat… Mela jsem psa co nesel ani oholut strojkem jak kousal do krve a po rozhovoru s majitelkou vyslo na jevo, ze jen predchozi kadernik pekne parkrat lepnul a rval jsk smyslu zbaveny, pes chudak trauma na cely zivot a timto se to psk projevi. Takze ja radim jedine…v klidu, pujde pujde, nepujde, pockat a pak nechat strihnout. Od 6 mesicu uz si s ni v salonu poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.9.14 09:56

@Bibík13 a já si myslím, že povahou to je částeně daný, jak jsem psala máme dva, to druhé je u nás narozené štěně. chováme a chovali jsme se k nim stejně a na to, že je to matka s dcerou jsou jak den a noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
14.9.14 10:00

Náš pes se taky nerad česal, ale kousání bych mu tedy netrpěla! Takže klidně vzít ty rukavice a naopak začít česat pravidelně, aby si zvykl a zjistil, že kousáním ničeho nedocílí. Samozřejmě že nezačne česání milovat, bude se u toho třeba kroutit, ale strpět by se to naučit měl. A po česání následuje odměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.9.14 10:02
@catherine100 píše:
@Bibík13 a já si myslím, že povahou to je částeně daný, jak jsem psala máme dva, to druhé je u nás narozené štěně. chováme a chovali jsme se k nim stejně a na to, že je to matka s dcerou jsou jak den a noc :nevim:

jj, mame totaky tak. Ten mamky pes se nerodil u nas a je to magor od malicka. Jeho mama i segra v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
14.9.14 10:13

@Antonie Bolavá vyzkoušej při česání, aby někdo druhý nabízel pamlsek. Ale ne hned, jen ho držet a aby mohla olizovat a pomaličku dostávat. Držet u čumáčku co jí fakt chutná. Ty můžeš česat a za pár dní si to spojí s něčím dobrým.

Nebo, když to zvládneš jednou rukou česej a druhou drž pamlsek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.9.14 10:55

Teoreticky je to ideální adept pro klikr trénink, ale… :lol: já ani psa nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.9.14 11:24
@Pipet píše:
Teoreticky je to ideální adept pro klikr trénink, ale… :lol: já ani psa nemám.

no spíš je ideální adept na elektrickej obojek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.9.14 18:44

Holky poradíte mi ještě něco? Nechci štěňátka, je lepší dát čubu vykastrovat, nebo ji nechat hárat? A jestli kastrace, tak kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný