Elektřina 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65326
8.9.22 10:50

V ČEZ online vidím, co a jak
Tak se na to koukni ne?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
8.9.22 10:55

@neila asi jsem malo navýšila zálohy, z 2400,– na 3900,– 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 10:58

Ježiš, ptám se lidí na zkušenosti, ne na rady jak mám zjistit svůj stav doplatku/nedoplatku..znám lidi, kterým vraceli ale i ty, kteří doplaceli třeba 20 tisíc, tak mě zajímá, jak moc je ta situace hrozná, jak nás furt straší v médiích nebo jestli je to vlastně ještě v unosnych mezích..samozřejmě o těch kteří el nebo plynem topí nemluvím, to nastesti neni muj případ, to už je o něčem jiném..

• Citovat
  • Upravit
16186
8.9.22 11:14
@Anonymní píše:
Ježiš, ptám se lidí na zkušenosti, ne na rady jak mám zjistit svůj stav doplatku/nedoplatku..znám lidi, kterým vraceli ale i ty, kteří doplaceli třeba 20 tisíc, tak mě zajímá, jak moc je ta situace hrozná, jak nás furt straší v médiích nebo jestli je to vlastně ještě v unosnych mezích..samozřejmě o těch kteří el nebo plynem topí nemluvím, to nastesti neni muj případ, to už je o něčem jiném..

jenže od toho stavu se to odvíjí… když vidím, že mi hrozí nedoplatek, tak navýším zálohy. Nevím jaké zkušenosti čekáš, reálný dopad pocítíme všichni později, teď se jede ze starých levnějších zásob, takže rozhodující bude fixace. Problém s velkými úhradami mají zejména ti co se ocitli v pozici klientů zkrachovaného dodavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.9.22 11:16
@Cenarius píše:
Kdy konečně lidi pochopí, že tady to házení výšemi záloh a nedoplatků je NAPROSTO K HOVNU, když se nenapíše spotřeba a cena/tarif!

zálohy jsou snad na místě, ne? Když budeš platit málo, tak ti přijde nedoplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20883
8.9.22 11:17
@Anonymní píše:

Ty něco chceš vědět, pak zase nechceš. A pak že neřešíš lidi co tím topí, ale ti právě zaplatí nejvíc že jo. A jaký chceš zkušenosti? Že si někdo umí nastavit zálohy podle ceny a spotřeby a má přeplatek nebo někdo na všechno prdí a nečte smlouvy a pak čumí jak puk na nedoplatkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20883
8.9.22 11:23
@neila píše:
zálohy jsou snad na místě, ne? Když budeš platit málo, tak ti přijde nedoplatek.

Jasný, to ano. Narážím na to, že jen výše zálohy jen nic neříkající. Náhodné číslo.

Příklad:

Spotřeba ročně 1MWh za cenu 5000,–. Záloha 100,– měsíčně, bůůů nedoplatek 3800,–

Spotřeba ročně 1MWh za cenu 5000,– Záloha 500,– měsíčně, jupí přeplatek 1000,–

Spotřeba 30MWh za cenu 5000,–. Záloha 5000,– měsíčně, bůůů nedoplatek 90 000,–

Spotřeba 30MWh za cenu 5000,–. Záloha 15000,– měsíčně, přeplatek 30 000,–

A co je tučně, si každý může nastavit libovolně podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.9.22 11:27

@Cenarius jo, jo, já to chápu. Ale zakladatelka evidentně ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:30

@neila já nevim, je fixace a fixace..ti, kterým teď končí, se z toho po**ou :andel:

• Citovat
  • Upravit
643
8.9.22 11:39
@Anonymní píše:

Asi špatně formulováno, ten dotaz asi měl znít spíš komu se už zvedla cena proti 2021 a v jakém násobku.
Protože samotné vyúčtování u většiny lidí není podstatné, zálohy si mění podle zasmluvněných nebo nově oznámených cen a pak už je to jen o spotřebě, kterou nebývá problém průběžně sledovat, když to někoho zajímá. Jestli to mají lidi třeba v podnájmu jinak, netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
8.9.22 11:57
@Anonymní píše:
@neila já nevim, je fixace a fixace..ti, kterým teď končí, se z toho po**ou :andel:

Já teda abych odpověděla, fixace na plyn, chvíli to vypadalo na trojnásobek, nakonec se ozvala retence a je z toho necelý dvojnásobek. Pokud se nestane nějaká apokalypsa.
Ele - zdražení asi o 60 %. Opět, pokud se nestane nějaká apokalypsa, no.

Firem mi je fakt líto a vlastně z toho mám největší obavy, že lidi přijdou o práci, některé věci se pak rozbíhají dlouho, ne-li už nikdy. Co se té globální konkurence týče, tak tam mi to ale přijde složitější, ze závislosti na Číně třeba nikdo strach nemá? Tam jsme na tom co do té závislosti na levným zdrojích a škrtnutí našeho know how o dost hůř.

Příspěvek upraven 24.01.23 v 08:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:57

@Akve ano, Tak, jaký je ten rozdíl ve vyúčtování 21 a 22, při stejné spotřebě, popřípadě jaký je rozdíl v zálohách..

• Citovat
  • Upravit
2075
8.9.22 12:06
@Anonymní píše:

Před dvěma lety jsme měli nedoplatek skoro 40 tisíc - nízké zálohy, špatný tarif, navíc zasychala v listopadu podlahovka - topilo se do prázdna. Ale počítali jsme s tím. Zvedli jsme zálohy, dostali přímotopový tarif a letos nám vraceli 12 tisic (nedostaneme je, jen se oddali platba zálohy). Jak ti to pomůže? Ještě 2 roky máme fixaci, tak se nám nic nezměnilo. Ono kdo zná smlouvy a pravidelně si zadává stav elektroměru do té aplikace, tak průběžně ví, na co se připravit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.9.22 12:07

@Akve Čína je kapitola sama pro sebe. Kvůli pár dílům, které tam škodovka vyrábí, čekám na nové auto od března (jakože v březnu mělo být dodáno) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
8.9.22 12:11
@Svistice píše:
Tak ČEZ bežně posílá roční vyúčtování v březnu. :nevim: Leda pokud máte nějakou smlouvu na dobu určitou, tak je možná zúčtovací období jinak.A jo, v březnu jsme „dopláceli“ hodně, neb jsme k ČEZu přešli v listopadu a zálohy chtěli až od ledna, takže se prostě promítla topná sezona.

Ale prdlajs. Celou dobu nám chodí roční vyúčtování v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný