Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Akve ano, Tak, jaký je ten rozdíl ve vyúčtování 21 a 22, při stejné spotřebě, popřípadě jaký je rozdíl v zálohách..
Najdi svoji fakturu. Tam si cenu za plyn vynásob 2×, cenu za elektřinu o 60%. Navíc spotřeba se meziročně liší… A jak už jsem psal, výši zálohy si můžeš nastavit jak chceš!!
@Cenarius nemam plyn..takze když jsem například minuly rok doplacela 500,–, letos to při stejné spotřebě a stejných zalohach bude 800,–? To jde
@Cenarius to je asi jasný, že si můžu nastavit výši zálohy jakou chci, na to jsem se neptala..ale od ni se taky odvíjí doplatek/nedoplatek..a pozor ať ti nedojdou brzy vykřičníky
@Anonymní píše:
@Cenarius nemam plyn..takze když jsem například minuly rok doplacela 500,–, letos to při stejné spotřebě a stejných zalohach bude 800,–? To jde
Při stejné ceně to tak nejspíš bude, díky zvednutým poplatkům.
@Kriss Tina píše:
Nám u ČEZu chodí vyúčtování na jaře
Nám taky.
Máme fix ještě na 2 roky, ale ten plyn, to bude masakrální.
Máme sice nová okna, střechu, kondenzační kotel, ale je to vila z 30. let.
@Cenarius píše:
Najdi svoji fakturu. Tam si cenu za plyn vynásob 2×, cenu za elektřinu o 60%. Navíc spotřeba se meziročně liší… A jak už jsem psal, výši zálohy si můžeš nastavit jak chceš!!
Jak kdo. Dřív jsme platili 3 Kč za kWH, teď od dubna super akce na 2 roky 7 Kč( to teď máme) a týden potom už Čez nabízel fix 12 kWH.
Můj otec si 30 let vedl záznamy a spotřeba se meziročně moc nelišila, maximálně když jsme koupili kondenzační kotel a vyměnili spotřebiče.
Zimy tady poslední dobou naštěstí bývají mírné, větší strach mám z vlhkosti.
Rusáci prorokují, že Evropa zmrzne, no my spíš obrosteme plísní.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu někomu, kdo je u ČEZU přišlo už roční vyúčtování za elektřinu? Já očekávám každým dnem, zálohy jsme po konzultaci na ČEZU navyšovali o tisíc Kč, někdy na jaře tam byl nedoplatek asi 2,5 tisíce…Dopláceli jste hodně nebo to bylo ok? Ať zhruba člověk ví, co cekat, díky.
Najeď si na Můj ČEZ, tam uvidíš na čem jsi.
Ahoj, tak nám skončila po dvou letech fixace u ČEZU a zvedli nám zálohy ze 4tis na 10tis. Teď mame nově cenu 5, 54 kWh.
Máme menší barák a elektrikou i topíme.
Je tu někdo, kdo se v tomhle tématu orientuje? Je nějaká šance, že ceny zase klesnou?